Τρίτη 28 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αναγκαία η πρόληψη και η αντιμετώπιση για τους πνιγμούς στη θάλασσα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Σημαντική ανταπόκριση είχε η ημερίδα “Πνιγμοί, Πρόληψη και Αντιμετώπιση” που διοργανώθηκε από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με την ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας πρόληψης πνιγμών, την Πέμπτη 21, Ιουλίου 2022, στο ξενοδοχείο Αστήρ της Πάτρας.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση και κατανόηση εκ μέρους του κοινού της σημαντικότητας της σωστής παροχής πρώτων βοηθειών για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός περιστατικού πνιγμού, όπως και η ενημέρωση για τις καλές πρακτικές που μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας  Χαραλάμπος Μπονάνος και ο Διοικητής της 5ης περιφερειακής διοίκησης του Λιμενικού Σώματος αρχιπλοίαρχος Ευρυβιάδης Σαπουνάς.

Στη συνέχεια ακολούθησαν ομιλίες από τους: 

Στέφανο Τσαγγέτα, υποπλοίαρχος διοικητής λιμενικής αστυνομίας Κ.Λ. Πάτρας

Dr. Detlev Mohr, Πρόεδρος Ilse

Παναγιώτη Πασχαλάκη, Πρόεδρος του μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Safe Water Sports»

Νικόλαο Γιοβανίδη, Πρόεδρος της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας

Βασίλειο Αλεξόπουλο, M.sc Ph.d. Χειρουργός Παίδων, Επιμελητής Α’ Ε.Σ.Υ. Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών Καραμανδάνειο, Διευθυντής Προγράμματος Atls

Γεώργιο Μπονέλη, διευθυντής της Σχολής Patras Lifeguards

Ελένη Σουλτανάκη, Phd, τ. καθηγήτρια ΣΕΦΑΑ, Διευθύντρια Ναυαγοσωστικής Σχολής Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μέλος της επιτροπής πρόληψης πνιγμών της Ilse, για την Ελλάδα

Το σύνολο των ομιλητών επεσήμαναν ότι ο πνιγμός στη θάλασσα αποτελεί στη χώρα μας την δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου από ατύχημα μεταξύ όλων των ηλικιακών ομάδων και ότι το μεγάλο ζητούμενο είναι η ευαισθητοποίηση και κατανόηση εκ μέρους των πολιτών της ορθής παροχής πρώτων βοηθειών αλλά και η εκπαίδευση των συμπολιτών μας για την προαγωγή της ασφάλειας στο υγρό στοιχείο και στην έγκαιρη και σωστή αντίδραση σε περιπτώσεις πνιγμών.

Στην ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαϊας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος εκδήλωσε την ιδιαίτερη χαρά του, που η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεργάζεται με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για να υλοποιήσει δράσεις με στόχο την ασφάλεια και την πρόληψη μέσα από την έγκυρη ενημέρωση του πληθυσμού τονίζοντας ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει και στο μέλλον την επιτυχημένη αυτή  συνεργασία και επιπλέον ότι θα τοποθετήσει πινακίδες με πληροφοριακό υλικό στις πολυπληθέστερες παραλίες για ενημέρωση των λουομένων , ενώ ευχήθηκε κάθε καλοκαίρι να χαιρόμαστε τη θάλασσα χωρίς να κινδυνεύει κάνεις.

Την ημερίδα συντόνισε η δημοσιογράφος Άντυ Μαγνησαλή.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κόρινθος: Τρεις συλλήψεις για αρχαιοκαπηλία

Δημοσιεύθηκε

στις

Τρία άτομα συνελήφθησαν  για αρχαιοκαπηλία στην περιοχή της Κορίνθου από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομίας και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η σύλληψη έγινε μετά από πληροφορίες για την κατοχή αρχαίων αντικειμένων και την πώλησή τους με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος.

Από την ανάλυση των στοιχείων και την επακόλουθη έρευνα, ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη ένας αλλοδαπός, ενώ από την εξέλιξη των ερευνών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ακόμη άλλα δύο άτομα, ελληνικής καταγωγής.

Από τις σωματικές έρευνες, καθώς και από έρευνες που διεξήχθησαν σε σπίτια, χώρους εργασίας και ένα όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:

 • 8 πήλινες κοτυλίσκοι
 • 7 πήλινα αγγεία
 • 5 πήλινα πινάκια
 • 3 πήλινες λήκυθοι
 • πήλινα αντικείμενα (λύχνος, σκύφος, όστρακο, αμφορίσκος, δίσκος)
 • πήλινα ειδώλια
 • οινοχόη
 • μολύβδινο και μεταλλικό αντικείμενο
 • 19 αρχαία νομίσματα
 • 17 νομίσματα ρωμαϊκών χρόνων και
 • προτομή, ασπιδόμορφο εξάρτημα, διακοσμητκό αντικείμενο, δαχτυλίδι και 300 νομίσματα, τα οποία θα εξεταστούν από αρμόδια κλιμάκια για να διαπιστωθεί εάν εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • 3 πυροβόλα όπλα
 • αεροβόλο όπλο
 • φυσίγγια
 • ξίφος
 • 2 σπαθιά
 • 4 ραβδοσκόποι
 • ανιχνευτής μετάλλων
 • ενδοσκοπική συσκευή
 • τάμπλετ
 • ηλεκτρονικός μετρητής
 • 2 κεραίες
 • σκαπτικά εργαλεία
 • ρουχισμός και 3 σάκοι
 • drone και
 • στρατιωτικό κράνος

Τα κατασχεθέντα αρχαιολογικά αντικείμενα, θα παραδοθούν για φύλαξη και τελική εκτίμηση, σε αρμόδιο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό περαιτέρω εμπλεκομένων συνεχίζονται.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ πώς είναι τα φρεάτια!

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο παραλιακός ποδηλατόδρομος όταν βρέχει γίνεται κωπηλατοδρόμιο και αυτό το έχουν διαπιστώσει αρκετοί Πατρινοί. Δεν ξέρουμε που οφείλεται αυτό, όπως, και αν έχει να κάνει με κάποιο τεχνικό λάθος στην κατασκευή του.

Όμως από τη στιγμή που γίνεται κάτι τέτοιο το να υπάρχουν βουλωμένα φρεάτια κατά μήκος του, σίγουρα αυτό δυσκολεύει την κατάσταση. Πιο συγκεκριμένα τα φρεάτια σε διάφορα σημεία του ποδηλατόδρομου είτε είναι γεμάτα από χώματα, είτε από πέτρες. Οπότε αν δεν καθαριστούν στην επόμενη βροχή αντί για τα ποδήλατα βλέπουμε να παίρνουμε τις βάρκες.

(Οι φωτογραφίες είναι της Λαμπρινής Κεμπέ).

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τέλος εποχής για εταιρεία που αναπτύχθηκε στην Κάτω Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

Τέλος εποχής για τη Frigoglass

 Εικοσιεπτά χρόνια μετά την ίδρυσή της από τις οικογένειες Δαυίδ-Λεβέντη, σήμερα αναμένεται, εφόσον υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία (απαιτούνται τα 2/3 των εκπροσωπουμένων στη γενική συνέλευση ψήφων), να σφραγιστεί η συναινετική αναδιάρθρωση και η αλλαγή ιδιοκτησίας στη Frigoglass. Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων καλείται να επικυρώσει τη συμφωνία με τους ομολογιούχους, έπειτα από την αδυναμία της εταιρείας να καταβάλει οφειλόμενο κεφάλαιο και τόκους από τα ομόλογα που είχε εκδώσει. Στη νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί με αντάλλαγμα τη διαγραφή δανείων 110 εκατ. ευρώ (περίπου το 42% του ανεξόφλητου ποσού), οι ομολογιούχοι θα κατέχουν το 85% και η σημερινή Frigoglass (στην οποία η Truad Verwaltungs συμφερόντων Δαυίδ-Λεβέντη κατέχει το 48,42% ) το 15%. Η νέα εταιρεία θα αποκτήσει τα περιουσιακά στοιχεία της Frigoglass και τα δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας, ενώ σε αυτή θα μεταφερθούν οι συμβάσεις με εργαζόμενους, πελάτες, προμηθευτές κ.ά. Παράλληλα, υπάρχει υποχρέωση να πουληθεί το εργοστάσιο στην Κάτω Αχαΐα που είχε κλείσει το 2019 και το τίμημα να εισπραχθεί από τους ομολογιούχους.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα