Connect with us

Ελλάδα

Η φωτιά μπήκε στα Βατερά Λέσβου, καίγονται σπίτια – Δείτε βίντεο

Published

on

Μάχη με τις φλόγες δίνουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντές στην περιοχή Ρογκάδα των Βατερών προκειμένου να ελέγξουν δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 10 περίπου το πρωί του Σαββάτου.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν δυο μέτωπα, ένα προς το χωριό Βρίσα και ένα μέσα στον οικισμό των Βατερών«Δίνουμε μάχη για να σωθούν τα σπίτια. Η εκκένωση συνεχίζεται..», δήλωσε στο stonisi ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ενώ υπάρχουν ζημιές σε σπίτια και επαγγελματικές δραστηριότητες. Αναφορές κάνουν λόγο και για δυο οικίες που έχουν καεί, ενώ οι πυροσβέστες προσπαθούν να σώσουν ένα ξενοδοχείο.
Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε επικοινωνία της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, ητήθηκε η αποστολή περισσότερων εναέρων μέσων.

Η περίπτωση κρίθηκε από την αρχή ιδιαίτερα σοβαρή, λόγω τουισχυρού  ανέμου που πνέει στην περιοχή και έχει κατεβάσει τη φωτιά προς την παραλία. Γι’ αυτό και έχει ενεργοποιηθεί το σύνολο του δασοπυροσβεστικού μηχανισμού. Επιχειρούν ήδη από αέρος ένα ελικόπτερο Mi 8, δύο PZL, δύο Καναντέρ CL415 από Ελευσίνα και τρία Air-Tractors από Αγχίαλο.  Παράλληλα, επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα, ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

https://www.facebook.com/watch/?v=796161278401456

fwtia-lesvos-3
fwtia-lesvos-2

Όπως είναι γνωστό τα Βατερά είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός με πολλές παραθεριστικές κατοικίες, αλλά και κατοικίες που έγιναν μόνιμες για αρκετούς κατοίκους της Βρίσας μετά τον σεισμό του 2017.

Ροή ειδήσεων

Advertisement