Πάτρα - Δ. Ελλάδα
Παρέμβαση Πλεύρη για την υπόθεση του «Αγ. Ανδρέα» και του Ιπποκρατείου
«Σαφής η εντολή μου για άμεση διερεύνηση»
Δημοσιεύθηκε
8 μήνες πρνστις

Την παρέμβαση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, προκάλεσε η νέα καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας μετά το τραγικό περιστατικό με θύμα τον 50χρονο Πατρινό, ο οποίος προήλθε στα επείγοντα του «Αγ. Ανδρέα» αλλά δεν εξετάστηκε από γιατρό και τελικά εξέπνευσε στη διαδρομή προς το εφημερεύων νοσοκομείο, το ΠΓΝΠ.
«Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παρέχει στη συντριπτική του πλειοψηφία τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ με πλήρη σεβασμό στους ασθενείς και αυταπάρνηση», δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας, με αφορμή τη νέα υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας.
«Οποιαδήποτε καταγγελία για τυχόν ιατρική αμέλεια στο ΕΣΥ διερευνάται με τη δέουσα σοβαρότητα από τα αρμόδια όργανα και υπάρχει σαφής εντολή μου προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων για άμεση διερεύνηση, ειδικά στις περιπτώσεις που η καταγγελία συνδέεται με απώλεια ανθρώπινης ζωής», τόνισε ο κ. Πλεύρης.
Αφορμή αποτέλεσε η καταγγελία από ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη, το οποίο καταλογίζει αδιανόητη και εγκληματική συμπεριφορά σε γιατρούς δύο νοσοκομείων. Όπως αποκάλυψε το GRTimes, η γυναίκα ως ετοιμόγεννη (στην 39η έβδομάδα) μετέβη στο «Ιπποκράτειο» αλλά την έδιωξαν επειδή έληγε η εφημερία του νοσοκομείου και όταν μεταφέρθηκε στο «Παπαγεωργίου» που εφημέρευε δεν την υπέβαλλαν σε επείγουσα καισαρική τομή, με αποτέλεσμα να υποστεί επιπλοκές και να χαθεί η ζωή του νεογέννητου παιδιού της.
Το ζευγάρι υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ζητώντας την ποινική δίωξη των γιατρών που επιλήφθηκαν του περιστατικού και στα δύο νοσοκομεία.
Σύμφωνα με την καταγγελία του δικηγόρου της οικογένειας, Χαράλαμπου Αποστολίδη, ο οποίος μίλησε στο newsit.gr, η γυναίκα τον περασμένο Φεβρουάριο βρέθηκε στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης, με αποκόλληση πλακούντα και ρήξη της μήτρας, όπως αποδείχθηκε αργότερα.
Στο νοσοκομείο της πρόσφεραν πρώτες βοήθειες αλλά δεν την υπέβαλαν σε επείγουσα καισαρική τομή, καθώς όπως της είπαν, τελείωνε η εφημερία του νοσοκομείου.
Της συνέστησαν μάλιστα να πάει στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το οποίο απείχε μισή ώρα από το Ιπποκράτειο.
Αλλά και στο Παπαγεωργίου, επίσης, υπήρξαν -σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας- καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα το νεογνό να γεννηθεί τελικά με ισχαιμική υποξαιμική εγκεφαλοπάθεια.
Διασωληνώθηκε και παρέμεινε περίπου 3 μήνες στην εντατική του Παπαγεωργίου, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών εκεί, το παιδί έφυγε από τη ζωή.
Η μητέρα και ο πατέρας του παιδιού -που είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση- έχουν καταθέσει μήνυση, σύμφωνα με τον δικηγόρο και έχει ξεκινήσει ήδη η προανάκριση.
“Ο εισαγγελέας ενέκρινε την διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής, για να αποδειχθεί δηλαδή ότι το παιδί πέθανε από υποξαιμική εγκεφαλοπάθεια και από άλλες βλάβες, οι οποίες προήλθαν από την καθυστέρηση”, αναφέρει ο δικηγόρος.
Τι απαντά το Ιπποκράτειο
Η διοίκηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, απαντώντας στις καταγγελίες αναφέρει πως η έγκυος εξετάστηκε από μαία και τον γιατρό της εφημερίας, υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και δεν βρέθηκαν στοιχεία που επέβαλαν την άμεση εισαγωγή της στο νοσοκομείο, λέγοντας πως παρουσιάστηκαν «ανακριβή στοιχεία». Στην ανακοίνωση, τονίζονται τα εξής: «Όπως προκύπτει από τον διενεργηθέντα στο αρχείο του Νοσοκομείου έλεγχο: «Στις 26 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 7.25 π.μ., προσήλθε έγκυος σε τελειόμηνη κύηση με αναφερόμενο κοιλιακό άλγος και διαγνωσμένη από ημερών με COVID-19.
Σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο, εξετάστηκε από τη μαία και την ιατρό της εφημερίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τις θετικές σε COVID-19 εγκύους. Διενεργήθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και δεν βρέθηκαν στοιχεία που να επιβάλουν την άμεση εισαγωγή της. Η έγκυος αποχώρησε από το τμήμα επειγόντων στις 8.10 π.μ., χωρίς αιμόρροια ή άλλη συμπτωματολογία και με οδηγίες.Τα στοιχεία του ιατρικού της φακέλου της χορηγήθηκαν την 9-6-22 κατόπιν αιτήσεως της», αναφέρει στην ανακοίνωση η διοίκηση του Νοσοκομείου και καταλήγει: «Το προσωπικό, ιατρικό και μη, του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» διαχρονικά επιτελεί στο ακέραιο το υπηρεσιακό του καθήκον για την lege artis παροχή υπηρεσιών υγείας στον πολίτη και είναι στη διάθεση κάθε ελεγκτικής αρχής αναφορικά με καταγγελίες περί του αντιθέτου. Το ίδιο δε στο πλαίσιο της διαφάνειας διερευνά όλες τις αναφορές – καταγγελίες που κατατίθενται στην αρμόδια υπηρεσία».
Σχετικά θέματα
-
Κωνσταντίνος Πλεύρης: Διεγράφη οριστικά από τα μητρώα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για τον ναζιστικό χαιρετισμό του
-
Πλεύρης για Τέμπη: Αισθάνθηκα ντροπή προς τους γονείς των θυμάτων όταν πήγα στα νοσοκομεία της Λάρισας
-
Πλεύρης για επίθεση σε Βαρουφάκη: Η Βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία
-
Αλεξανδρούπολη: Παρέμβαση εισαγγελέα για τα εικονικά σύμφωνα συμβίωσης από συνοριοφύλακες
-
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρό 6χρονο κορίτσι στο Ιπποκράτειο – Τις τελευταίες μέρες είχε πυρετό
-
Νέα διαγραφή δανείου σε ποσοστό 88% με παρέμβαση της ΕΕΚΕ – ΓΣΕΕ
Πάτρα - Δ. Ελλάδα
Κόρινθος: Τρεις συλλήψεις για αρχαιοκαπηλία
Δημοσιεύθηκε
32 λεπτά πρνστις
28 Μαρτίου 2023 11:00
Τρία άτομα συνελήφθησαν για αρχαιοκαπηλία στην περιοχή της Κορίνθου από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομίας και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Η σύλληψη έγινε μετά από πληροφορίες για την κατοχή αρχαίων αντικειμένων και την πώλησή τους με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος.
Από την ανάλυση των στοιχείων και την επακόλουθη έρευνα, ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη ένας αλλοδαπός, ενώ από την εξέλιξη των ερευνών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ακόμη άλλα δύο άτομα, ελληνικής καταγωγής.
Από τις σωματικές έρευνες, καθώς και από έρευνες που διεξήχθησαν σε σπίτια, χώρους εργασίας και ένα όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:
- 8 πήλινες κοτυλίσκοι
- 7 πήλινα αγγεία
- 5 πήλινα πινάκια
- 3 πήλινες λήκυθοι
- πήλινα αντικείμενα (λύχνος, σκύφος, όστρακο, αμφορίσκος, δίσκος)
- πήλινα ειδώλια
- οινοχόη
- μολύβδινο και μεταλλικό αντικείμενο
- 19 αρχαία νομίσματα
- 17 νομίσματα ρωμαϊκών χρόνων και
- προτομή, ασπιδόμορφο εξάρτημα, διακοσμητκό αντικείμενο, δαχτυλίδι και 300 νομίσματα, τα οποία θα εξεταστούν από αρμόδια κλιμάκια για να διαπιστωθεί εάν εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων
Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- 3 πυροβόλα όπλα
- αεροβόλο όπλο
- φυσίγγια
- ξίφος
- 2 σπαθιά
- 4 ραβδοσκόποι
- ανιχνευτής μετάλλων
- ενδοσκοπική συσκευή
- τάμπλετ
- ηλεκτρονικός μετρητής
- 2 κεραίες
- σκαπτικά εργαλεία
- ρουχισμός και 3 σάκοι
- drone και
- στρατιωτικό κράνος
Τα κατασχεθέντα αρχαιολογικά αντικείμενα, θα παραδοθούν για φύλαξη και τελική εκτίμηση, σε αρμόδιο Αρχαιολογικό Μουσείο.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό περαιτέρω εμπλεκομένων συνεχίζονται.
Πάτρα - Δ. Ελλάδα
ΠΑΤΡΑ – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ πώς είναι τα φρεάτια!
Δημοσιεύθηκε
1 ώρα πρνστις
28 Μαρτίου 2023 10:24
Ο παραλιακός ποδηλατόδρομος όταν βρέχει γίνεται κωπηλατοδρόμιο και αυτό το έχουν διαπιστώσει αρκετοί Πατρινοί. Δεν ξέρουμε που οφείλεται αυτό, όπως, και αν έχει να κάνει με κάποιο τεχνικό λάθος στην κατασκευή του.
Όμως από τη στιγμή που γίνεται κάτι τέτοιο το να υπάρχουν βουλωμένα φρεάτια κατά μήκος του, σίγουρα αυτό δυσκολεύει την κατάσταση. Πιο συγκεκριμένα τα φρεάτια σε διάφορα σημεία του ποδηλατόδρομου είτε είναι γεμάτα από χώματα, είτε από πέτρες. Οπότε αν δεν καθαριστούν στην επόμενη βροχή αντί για τα ποδήλατα βλέπουμε να παίρνουμε τις βάρκες.
(Οι φωτογραφίες είναι της Λαμπρινής Κεμπέ).
Πάτρα - Δ. Ελλάδα
Τέλος εποχής για εταιρεία που αναπτύχθηκε στην Κάτω Αχαΐα
Δημοσιεύθηκε
2 ώρες πρνστις
28 Μαρτίου 2023 09:48
Τέλος εποχής για τη Frigoglass
Εικοσιεπτά χρόνια μετά την ίδρυσή της από τις οικογένειες Δαυίδ-Λεβέντη, σήμερα αναμένεται, εφόσον υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία (απαιτούνται τα 2/3 των εκπροσωπουμένων στη γενική συνέλευση ψήφων), να σφραγιστεί η συναινετική αναδιάρθρωση και η αλλαγή ιδιοκτησίας στη Frigoglass. Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων καλείται να επικυρώσει τη συμφωνία με τους ομολογιούχους, έπειτα από την αδυναμία της εταιρείας να καταβάλει οφειλόμενο κεφάλαιο και τόκους από τα ομόλογα που είχε εκδώσει. Στη νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί με αντάλλαγμα τη διαγραφή δανείων 110 εκατ. ευρώ (περίπου το 42% του ανεξόφλητου ποσού), οι ομολογιούχοι θα κατέχουν το 85% και η σημερινή Frigoglass (στην οποία η Truad Verwaltungs συμφερόντων Δαυίδ-Λεβέντη κατέχει το 48,42% ) το 15%. Η νέα εταιρεία θα αποκτήσει τα περιουσιακά στοιχεία της Frigoglass και τα δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας, ενώ σε αυτή θα μεταφερθούν οι συμβάσεις με εργαζόμενους, πελάτες, προμηθευτές κ.ά. Παράλληλα, υπάρχει υποχρέωση να πουληθεί το εργοστάσιο στην Κάτω Αχαΐα που είχε κλείσει το 2019 και το τίμημα να εισπραχθεί από τους ομολογιούχους.
Ροή ειδήσεων
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε να αυξηθεί η παραγωγή στρατιωτικού πυρηνικού υλικού
Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο: 21 Μαΐου οι εκλογές
Τα προεκλογικά διλήμματα του Μαξίμου – Το σχέδιο προς τις κάλπες
Κόρινθος: Τρεις συλλήψεις για αρχαιοκαπηλία
Αδήλωτα τετραγωνικά: Στα «σκαριά» μόνιμη ρύθμιση για τα ακίνητα
Πρωτάθλημα Παλαίμαχων: Πρώτη η Ανδραβίδα, δεύτερη η Πάτρα
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Νέα διακοπή για τις 24 Απριλίου στη δίκη Αναγνωστόπουλου
ΠΑΤΡΑ – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ πώς είναι τα φρεάτια!
Ηράκλειο: Και δεύτερη δικογραφία σε βάρος του λυράρη – Φόβοι και για άλλα ανήλικα θύματα
Πότε αρχίζει και τι θα περιλαμβάνει το «Καλάθι του Νονού»
Αυτή την εβδομάδα
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα4 ημέρες πρν
ΠΑΤΡΑ: Πατέρας γιατρών ο άνδρας που έπεσε στο κενό στην Αγυιά
-
Υγεία3 ημέρες πρν
Οι παγίδες και τα μυστικά της νηστείας-Συστάσεις επιστημόνων στους καταναλωτές για να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί την περίοδο της Σαρακοστής
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα6 ημέρες πρν
Πάτρα: Πέθαναν και κηδεύονται την Πέμπτη (23/3)
-
Ελλάδα2 ημέρες πρν
Θρήνος για την 22χρονη Πέννυ
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα6 ημέρες πρν
Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο Νίκος Παπασταματόπουλος
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα5 ημέρες πρν
Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο του 37χρονου Απόστολου Μαυρέλη
-
Ελλάδα3 ημέρες πρν
Με έμφραγμα στο νοσοκομείο πασίγνωστος τραγουδιστής – Η κατάσταση της υγείας του
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα5 ημέρες πρν
Πάτρα: Συμπολίτες που “έφυγαν” από τη ζωή και κηδεύονται την Παρασκευή(24/3)