Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

“Καμπάνα” και στη δεύτερη νοσηλεύτρια- Σε εξέλιξη η ΕΔΕ για τον θάνατο του 50χρονου στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

Συνεχίζονται οι καταθέσεις από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Πάτρας για τις συνθήκες θανάτου του 50χρονου Θόδωρου Νεμουτιάνου. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κληθεί για καταθέσεις γιατροί, νοσηλευτές, συγγενείς αλλά και ο ιδιώτης γιατρός που τον εξέτασε μια ημέρα πριν χάσει την ζωή του, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, έκανε γνωστό ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Δρομοκαϊτείου δεν συνεδρίασε εν τέλει για την παραπομπή της νοσηλεύτριας στο πειθαρχικό της 2ης ΥΠΕ  καθ’  ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ για την υπόθεση στη Πάτρα και θα πρέπει να περιμένει το πόρισμα. «Με τη διαβίβαση του πορίσματος θα παραπέμψει την υπόθεση στο πειθαρχικό της 2ης ΥΠΕ. Με βάσει το πειθαρχικό δίκαιο αυτή η δυνατότητα υπάρχει. Η διοίκηση του Δρομοκαιτείου επικύρωσε την ποινή της αναστολής του ενός μήνα στη νοσηλεύτρια που επέβαλε η διοίκηση του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» και θα γίνει η σχετική περικοπή του μισθού».

Να θυμίσουμε πως προ ημερών με απόφαση του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου “Αγ. Ανδρέας” καταγγέλθηκε η σύμβαση της νοσοκόμας και απολύθηκε, που μαζί με την συνάδελφό της υποδέχθηκαν τον 50χρονο στα ΤΕΠ και χωρίς να ζητήσουν να εξεταστεί από  γιατρό έκριναν πως έπρεπε να φύγει για το εφημερεύον νοσοκομείο του Ρίου.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί και η ΕΔΕ και να ενσωματωθεί στον φάκελο της Ασφάλειας Πάτρας που θα κατατεθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών για να αποφασιστεί εάν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις για τον θάνατο του 50χρονου.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement