Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: «Τσίμπησαν» οι νοσηλείες- Ο χάρτης της θετικότητας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

Αυξάνεται σταδιακά ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας. Χθες, συνολικά νοσηλεύονταν 83 ασθενείς, εκ των οποίων έξι διασωληνωμένοι.

Η μεγαλύτερη πίεση από το 6ο κύμα της πανδημίας καταγράφεται στις κλινικές covid και όχι στη ΜΕΘ. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 40 ασθενείς στις Κλινικές Covid, 4 μικροί ασθενείς στην Παιδιατρική και έξι διασωληνωμένοι στην ΜΕΘ, ενώ στον «Άγιο Ανδρέα» νοσηλεύονταν 33 ασθενείς στην Κλινική Λοιμώξεων.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Αυξημένος παραμένει ο αριθμός των θετικών τεστ που καταγράφονται σε ημερήσια βάση από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ κατά τη διενέργεια των δειγματοληπτικών ελέγχων στο ευρύ κοινό με στόχο την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία της 6ης ΥΠΕ, προέκυψαν τα παρακάτω αποτέλεσματα:

Στο Επιμελητήριο Αχαΐας σε σύνολο 333 δειγμάτων βρέθηκαν 36 θετικά τεστ. Στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα από τα 166 δείγματα βρέθηκαν 54 θετικά και στο Αίγιο από τα 128 «κοκκίνισαν» τα 21.

Στα Σελιανίτικα από τα 40 δείγματα βρέθηκαν 2 θετικά, στα Βραχναίικα από τα 26 τεστ βρέθηκαν 4 θετικά, ενώ στη Χαλανδρίτσα από τα 19 τεστ βρέθηκαν θετικά τα 9.

Προχθές σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ προέκυψαν τα παρακάτω στοιχεία:

– Επιμελητήριο: 429 rapid test με 70 θετικά (16.32%) αφορούν σε 42 άνδρες και 28 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 48 έτη.

– Κ.Υ. Αιγίου: 83 rapid test με 14 θετικά (16.87%) αφορούν σε 7 άνδρες και 7 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 48 έτη.

– Κ.Υ. Βορείου Τομέα: 146 rapid test με 43 θετικά (29.45%) αφορούν σε 18 άνδρες και 25 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 44 έτη.

-Κ.Υ. Νοτίου Τομέα: 86 rapid test με 34 θετικά (39.53%) αφορούν σε 20 άνδρες και 14 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 47 έτη.

– Πολιτιστικό Κέντρο Κ. Αχαΐα: 81 rapid test με 20 θετικά (24.69%) αφορούν σε 11 άνδρες και 9 γυναίκες με διάμεση.

Και το Σαββατοκύριακο

Η Διοίκηση της 6 ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ συνεχίζουν τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στον γενικό πληθυσμό για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοιού.

Σήμερα προγραμματίζονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας (κατά το διευρυμένο ωράριο 8:15 με 20:15) για το ευρύ κοινό.

Την Κυριακή 24 Ιουλίου προγραμματίζονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας (κατά το διευρυμένο ωράριο 8:15 με 20:15) και στην περιοχή της Μαρίνας, πλησίον του καταστήματος εστίασης «ΘΕΑΤΡΑΚΙ» (κατά τις ώρες 8:30 με 14:30) για το ευρύ κοινό.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Τροχαίο με έναν τραυματία στην Μεσολογγίου-Ι.Χ εμβόλισε δίκυκλο και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένας ελαφρά τραυματίας, ήταν ο απολογισμός τροχαίου ατυχήματος που έλαβε χώρα στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Σμύρνης.

Ι.Χ που οδηγούσε ένας ηλικιωμένος,

εμβόλισε δίκυκλο, και στη συνέχεια “καβάλησε” το πεζοδρόμιο. Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή δεν διερχόταν κάποιος πεζός και από θαύμα δεν υπήρξε σοβαρότερος τραυματισμός.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρώτη μέρα λειτουργίας- 12 ένστολοι στελεχώνουν το νέο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας στην Πάτρα  

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Πρώτη μέρα λειτουργίας η χθεσινή για το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας που στεγάζεται στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας.

Η πρώτη βάρδια ξεκίνησε στις 6 το πρωί και η λειτουργία του γραφείου είναι 24ωρη και σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» η έναρξη της νέας υπηρεσίας δεν συνοδεύτηκε από καταγγελίες για περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Το γραφείο της Πάτρας είναι ένα από τα 12 που ιδρύθηκαν με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε πόλεις που επιλέχθηκαν με βάση τον πληθυσμό τους για να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο, μεταξύ αυτών και στην Πάτρα.

H εκπαίδευση των 12 αστυνομικών που στελεχώνουν τη νέα υπηρεσία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή και πλέον οι ένστολοι (κυρίως γυναίκες) είναι έτοιμοι για να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε καταγγελία από τυχόν θύματα ενδοοικογενειακής βίας στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Οι αρμοδιότητες του εν λόγω γραφείου θα είναι:

  • Να δέχεται καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας, να αναλαμβάνει το χειρισμό και τη διερεύνηση αυτών.
  • Να ασκεί προανακριτικά καθήκοντα και να προβαίνει στο σχηματισμό δικογραφιών τις οποίες θα υποβάλλει μετά το πέρας της προανάκρισης στον αρμόδιο εισαγγελέα.
  • Να δέχεται τους πολίτες και να ενημερώνει τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας για τα δικαιώματα τους.
  • Να προβαίνει σε προσαγωγές ή συλλήψεις των δραστών και την μεταγωγή αυτών ενώπιων του εισαγγελέα.
  • Να αναπτύσσει συνεργασίες με συναρμόδιες κρατικές υπηρεσίες με τα τοπικά Συμβουλευτικά Κέντρα, τις Δικαστικές Αρχές, τους Δικηγορικούς Συλλόγους, τα Νοσοκομεία, τους Ξενώνες Φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες για την επίλυση των προβλημάτων.
  • Να συμμετέχει σε δράσεις άλλων φορέων (ημερίδες, ομιλίες κ.α.) με σκοπό την ενημέρωση της κοινωνίας των πολιτών για το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, για τις απαιτούμενες διαδικασίες καταγγελίας οποιουδήποτε περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας, για τα δικαιώματα των θυμάτων κακοποίησης, τους τρόπους προστασίας και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα ισότητας των φύλων, καθώς και του σεβασμού και της προστασίας της ανηλικότητας.

Η έδρα του Γραφείου είναι στο κτίριο της οδού Ερμού 95 στην Πάτρα (τηλ. επικοινωνίας 2610 695287).

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτ. Ελλάδα: Εκτροπή δικύκλου στην Πατρών – Πύργου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τραυματισμός δικυκλιστή με το… καλημέρα στην Πατρών – Πύργου.

Το τροχαίο σημειώθηκε νωρίς το πρωί όταν δίκυκλο που εκινείτο στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ρεύμα προς Πύργου, στο ύψος του Βουπρασίου, εξετράπη της πορείας του, για άγνωστο λόγο , με αποτέλεσμα ο οδηγός να βρεθεί στο έδαφος και να τραυματιστεί.
Αμεσα στο σημείο έφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ , που τον μετάφερε στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα