Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Ο ήρωας ντελιβεράς που έσωσε μόνος του πέντε παιδιά από φλεγόμενο σπίτι

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο άνδρας από την Ιντιάνα μπήκε σε ένα φλεγόμενο σπίτι όχι μία αλλά δύο φορές για να σώσει πέντε παιδιά, ηλικίας 1 έως 18 ετών, στο Λαφαγιέτ.

Καθώς η ηράκλεια προσπάθεια πλησίαζε στο θριαμβευτικό τέλος, ο Μπόστιτς άρπαξε το τελευταίο παιδί στη δεύτερη είσοδό του, έσπασε ένα παράθυρο και κατέβηκε δύο ορόφους κάτω από το έδαφος με το παιδί στην αγκαλιά του.

Οι τρομακτικές στιγμές τράβηξαν έκτοτε την προσοχή του έθνους.

«Αν μου δινόταν ξανά ευκαιρία και έπρεπε να το κάνω, θα το έκανα», είπε ο Μπόστιτς, 25 ετών, στο ABC News. «Ήξερα τι διακινδύνευα. Ήξερα ότι το επόμενο δευτερόλεπτο θα μπορούσα να χάσω τη ζωή μου. Αλλά κάθε δευτερόλεπτο μετρούσε»

Η διάσωση ξεκίνησε όταν ο Μπόστιτς έφυγε από το σπίτι για να πάρει βενζίνη για το όχημά του εκείνο το βράδυ. Καθώς δεν είχε μαζί του το κινητό του, ο Bostic δεν είχε την ευκαιρία να καλέσει την πυροσβεστική όταν είδε το διώροφο σπίτι να φλέγεται λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Μπήκε μέσα χωρίς δεύτερη σκέψη
«Σταμάτησε αμέσως στο δρόμο, πέταξε το αυτοκίνητό του με την όπισθεν», ανέφερε η αστυνομία του Λαφαγιέτ σε δήλωση. «Ήξερε ότι έπρεπε να δράσει».

Πηγαίνοντας στο πίσω μέρος του σπιτιού και βρίσκοντας μια ξεκλείδωτη πόρτα, «άρχισε να φωνάζει μέσα, προσπαθώντας να ειδοποιήσει τους ενοίκους ότι το σπίτι φλεγόταν», είπε η αστυνομία. «Δεν έλαβε απάντηση και σκέφτηκε το ενδεχόμενο να είχαν ήδη εκκενωθεί όλοι».

«Μην εκμεταλλευόμενος την πιθανότητα ότι κάποιος θα μπορούσε να είναι ακόμα μέσα, αποφάσισε να μπει», πρόσθεσαν.

Ο Μπόστιτς είπε στο ABC News ότι έσπρωξε τη ζέστη και τον καπνό για να ανέβει γρήγορα τις σκάλες, όπου συνάντησε τέσσερα από τα παιδιά: έναν 1χρονο, δύο 13χρονους και έναν 18χρονο. Στη συνέχεια τους οδήγησε κάτω από τις σκάλες και έξω.

«Σκεπτόμενος την πιθανότητα ότι κάποιος θα μπορούσε να είναι ακόμα μέσα, αποφάσισε να μπει», πρόσθεσαν.

Δε δίστασε ούτε στιγμή
Ο Μπόστιτς είπε στο ABC News ότι παρεμέρυσε τη ζέστη και τον καπνό για να ανέβει γρήγορα τις σκάλες, όπου συνάντησε τέσσερα από τα παιδιά: έναν 1χρονο, δύο 13χρονους και έναν 18χρονο. Στη συνέχεια τους οδήγησε κάτω από τις σκάλες και έξω.

«Χωρίς δισταγμό», σύμφωνα με την αστυνομία, «έτρεξε πίσω στο φλεγόμενο σπίτι. Μη γνωρίζοντας πού ήταν το παιδί, πήγε στο τελευταίο μέρος όπου εντόπισε τα άλλα παιδιά – στον επάνω όροφο.»

«Μετά βίας μπορώ να αναπνεύσω» έλεγε στους αστυνομικούς. «Είναι καλά το μωρό; Πες μου ότι το μωρό είναι καλά.»

Η αστυνομία είπε ότι το κορίτσι υπέστη μόνο ένα μικρό κόψιμο στο πόδι της.

«Ό,τι κι αν τον έφερε εκεί εκείνη τη στιγμή», είπε ο Ντέιβιντ Μπάρετ, ο οποίος ήταν έξω με τη σύζυγό του για ένα ραντεβού και άφησε τη 18χρονη τους, Seionna, να φροντίζει τα τρία αδέρφια της και τη φίλη της αδερφής της, «Νιώθω ότι αυτός έστειλε ο Θεός. Έσωσε κάτι που ήταν ανεκτίμητο».

in.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement