Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Στην πρεμιέρα του Μάκβεθ με ήρωα τον Λιγνάδη και όσους τον επισκέφθηκαν

Δημοσιεύθηκε

στις

Του Δ. Σ. Αβραμίδη

Ήταν Φεβρουάριος του 2020, λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία. Το Εθνικό Θέατρο σε συμπαραγωγή με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ανεβάζει Μάκβεθ.

Η πρεμιέρα της παράσταση περιγράφεται ως θρίαμβος. Καλλιτεχνικός αλλά και κοσμικός. «Ο Δημήτρης Λιγνάδης, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής στον ομώνυμο ρόλο, ιδιαίτερα συγκινημένος ως οικοδεσπότης υποδέχθηκε εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου, αλλά κι εκπροσώπους των γραμμάτων και των τεχνών, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους το έργο ενός συνόλου εξαίρετων συντελεστών», διαβάζουμε στο δελτίο τύπου του Εθνικού.

Για του λόγου το ασφαλές το δελτίο τύπου συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Βλέπουμε εκεί το Λιγνάδη να φωτογραφίζεται με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακκελαροπούλου και την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Με το Δημήτρη Κουτσούμπα του ΚΚΕ. Με τους ηθοποιούς Γ. Στάνκογλου και Κ. Μαρκουλάκη. Ήταν επίσης εκεί ο Κώστας Σημίτης μετά της συζύγου του, ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος, ο Γιώργος Νταλάρας μετά της συζύγου του, η ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο ηθοποιός Γ. Μπέζος και άλλοι γνωστοί ων ουκ έστιν αριθμός.

Ροή ειδήσεων

Advertisement