Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ν. Φαρμάκης: “Στην Ηλεία έχουμε το ένα τρίτο των πυρκαγιών της χώρας”

Δημοσιεύθηκε

στις

Φανερά προβληματισμένος εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης από την Κρέστενα σήμερα το πρωί, όπου σε δηλώσεις του σε ό,τι αφορούν τις πυρκαγιές γενικότερα που ξεσπούν στην Ηλεία, ανέφερε πως το γεγονός ότι το ένα τρίτο των πυρκαγιών της χώρας αφορούν στο νομό, είναι ένα στοιχείο το οποίο θα πρέπει να μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Όπως σημείωσε ο κ. Φαρμάκης:

«Χθες ήταν μία ακόμα δύσκολη μέρα για την Ηλεία, από το μεσημέρι χθες ξεκίνησε αυτή η δύσκολη πυρκαγιά σε αυτή την περιοχή της Ηλείας αμέσως κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός της πυροσβεστικής υπηρεσίας της αστυνομίας και φυσικά της πολιτικής προστασίας πρώτου και δεύτερου βαθμού. Ήμασταν από την πρώτη στιγμή στο συμβάν, φάνηκε ότι μιλούσαμε και μιλάμε ακόμα για μία επικίνδυνη πυρκαγιά, μία πυρκαγιά που απείλησε ακόμα από την αρχή κατοικημένες περιοχές, επεκτάθηκε σε βασικές περιοχές και αυτή τη στιγμή με το ξημέρωμα και με την επιχείρηση αρκετών εναέριων μέσων φαίνεται να έχετε έρθει σε σχετικό έλεγχο.

Ωστόσο παραμένει ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων, γίνεται πραγματική μάχη από τα κλιμάκια της πυροσβεστικής υπηρεσίας, έχει υπάρξει ενίσχυση και των εναέριων αλλά και των επιγείων οχημάτων και φαίνεται ότι βαίνουμε καλός. Από εκεί και πέρα όμως θα πρέπει να δούμε την αλλαγή του ανέμου που προβλέπεται να γίνει νότιος από το μεσημέρι και μετά, θα υπάρξει μία μικρή ενίσχυση αλλά θα πρέπει να προσέξουμε να μην υπάρχουν αναζωπυρώσεις έτσι ώστε να μπορέσουμε να μιλήσουμε για κλείσιμο της πυρκαγιάς σήμερα.

Μιλάμε για μία ακόμα φορά για πυρκαγιές οι οποίες παρουσιάζονται σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα την ίδια χρονική στιγμή και εγώ θα βάλω και ένα ακόμα ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί συνολικά και θα πρέπει να μας βάλει σε αρκετές σκέψεις.

Ροή ειδήσεων

Advertisement