Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Μανέστρα με σκορπίνα και τομάτα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

2 σκορπίνες περίπου στα 300 γρ. η καθεμία

40 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 μέτριο λευκό κρεμμύδι

1 πιπεριά Φλωρίνης

1 μικρή πιπερίτσα τσίλι

1 σκελίδα σκόρδο

4 ντομάτες τριμμένες

½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

350 γρ. ζυμαρικό μανεστράκι

10 φύλλα βασιλικό φρέσκο

Αλάτι

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τις σκορπίνες από τα λέπια και τα εντόσθια. Κάνετε μια τομή με το μαχαίρι από την από κάτω μεριά της σκορπίνας ξεκινώντας από την ουρά της μέχρι το κεφάλι της ανοίγοντάς τη σαν πεταλούδα. Σε φαρδιά χαμηλή κατσαρόλα σοτάρετε σε καυτό ελαιόλαδο το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο. Προσθέτετε την τομάτα, την πάπρικα και λίγο νερό και αφήνετε να μαγειρευτεί για 10΄. Προσθέτετε υγρά αν χρειαστεί και συνεχίζετε το βράσιμο, προσθέτοντας τη μανέστρα και αλάτι. Μαγειρεύετε με την τεχνική του ριζότο, προσθέτοντας αν χρειάζεται νερό ανά διαστήματα. Περίπου 5΄ προτού βράσει εντελώς η μανέστρα προσθέτετε τις σκορπίνες από πάνω και σιγομαγειρεύετε με το καπάκι σκεπασμένο. Στο τέλος σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό σκεπασμένο πάνω στο μάτι της κουζίνας για άλλα 3΄. Πασπαλίζετε με τον βασιλικό και σερβίρετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement