Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Όχι στον συλλήβδην λιθοβολισμό

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Ιατρού- Παθολόγου, Βιβής Λουκοπούλου (*)

Θα ξεκινήσω ζητώντας, ως γιατρός ΕΣΥ, συγγνώμη από τους συγγενείς του άτυχου συμπολίτη μας, Θόδωρου Νεμουτιάνου, θέλοντας ωστόσο, να επισημάνω ορισμένα πράγματα:

Μία συγγνώμη και μια απόλυση σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο των συγγενών, αλλά ούτε να δώσει λύση στο τεράστιο πρόβλημα που έχει διογκωθεί τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της έλλειψης οργάνωσης των Νοσοκομείων, ιδιαίτερα στις μέρες που αυτά δεν είναι σε γενική εφημερία…

Δυστυχώς, αυτό το ολέθριο γεγονός, ανέδειξε τις ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά και την έλλειψη οργάνωσης, όπως και την ύπαρξη αντιποίνων, ως εύκολη λύση για να ξεχαστεί ένα δυσάρεστο γεγονός, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την εύκολη τακτική του ”λιθοβολισμού” επί δικαίων και αδίκων.

Ζούμε σε μια κοινωνία που θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμα νόμοι, οι οποίοι και εφαρμόζονται και η Δικαιοσύνη κρίνει κι αποφασίζει και ότι δεν ”παίρνουν το νόμο στα χέρια τους” οι πολίτες.

Υπάρχει αγανάκτηση στους πολίτες της Πάτρας και της Αχαΐας, όμως δεν πρέπει να απαξιώνονται όλοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, να χρησιμοποιούνται εκφράσεις πεζοδρομίου, να απειλούνται γιατροί και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου μας.

Είμαστε κάθε μέρα στο νοσοκομείο, νύχτα-μέρα στις κλινικές και στο ΤΕΠ όταν εφημερεύει, για να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας τις ιατρικές υπηρεσίες που χρειάζονται.

Δεν ωφελεί κανέναν να λιθοβολούνται συλλήβδην οι υγειονομικοί, ούτε να προσέρχονται στο Νοσοκομείο ασθενείς και συνοδοί προκατειλημμένοι καθυβρίζοντας τους πάντες και τα πάντα, την ώρα που υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται περίθαλψη, φροντίδα και ηρεμία.

* H Bιβή Λουκοπούλου είναι ιατρός στα ΤΕΠ του ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας»

Ροή ειδήσεων

Advertisement