Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην πυρόπληκτη Κρέστενα

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον πυρόπληκτο Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, που επλήγη για ακόμα μία φορά μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007, επισκέφθηκε την Τρίτη 26 Ιουλίου κλιμάκιο του “ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής”.

Το κλιμάκιο, που αποτελούνταν από το βουλευτή Ηλείας και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Μιχάλη Κατρίνη, τη βουλευτή Νότιου Τομέα Αθηνών και υπεύθυνη του τομέα κλιματικής αλλαγής και πολιτικής προστασίας κα Τόνια Αντωνίου, το γραμματέα του τομέα πολιτικής προστασίας κ. Γρηγόρη Σκιαδόπουλο, το γραμματέα κ. Δημήτρη Βάλαρη και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας, μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και στελέχη του Νομού, ενημερώθηκε πλήρως για την πορεία που της πυρκαγιάς, τις επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής και της ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

Ειδικότερα, τα μέλη του κλιμακίου -αρχικά- επισκέφτηκαν το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων, όπου ενημερώθηκαν εκτενώς από τον αναπληρωτή Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας κ. Κωνσταντίνο Χριπάτσιο, ενώ -εν συνέχεια- συμμετείχαν σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κ. Διονύσιο Μπαλιούκο, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Τάκη Δημητρουλόπουλο , τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας κ. Μιχάλη Οικονομόπουλο, το Δασάρχη Ολυμπίας κ. Βασίλειο Γιακουμή και Υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου.

Αμέσως μετά, μετέβησαν στις πληγείσες περιοχές των Κρεστένων και της Σκυλλουντίας, όπου είδαν από κοντά το μέγεθος των ζημιών. Το κλιμάκιο του “ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής” διαπίστωσε για ακόμα μία φορά την αποτυχία του “επιτελικού” κράτους που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση. Οι ελλείψεις στον τομέα της πρόληψης είναι εμφανείς, παρά τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις κυβερνητικών παραγόντων και του ίδιου του πρωθυπουργού, αμέσως μετά τις περσινές φωτιές στην Αρχαία Ολυμπία, που έμειναν μόνο στα λόγια.

Η υποχρηματοδότηση σε φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και στις δασικής υπηρεσίες δημιουργούν τα σοβαρά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, αφού τα κονδύλια για τα έργα που απαιτούνταν έφτασαν τον Ιούνιο, ένα μήνα μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου να αποτελεί το πρώτιστο καθήκον της πολιτείας και όχι να επιχειρείται η κάλυψή των κενών με επικοινωνιακά τρικ.

Μία δεύτερη διαπίστωση, έχει να κάνει με την υποστελέχωση που παρατηρείται, τόσο στις πυροσβεστικές όσο και στις αστυνομικές δυνάμεις, που στην περιοχή των Κρεστένων -όπως και σε όλο το Νομό- χρήζουν άμεσης ενίσχυσης. Κατάκοποι από τις συνεχείς πυρκαγιές πυροσβέστες έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο ένα μέτωπο δεκάδων χιλιομέτρων. Για ακόμα μία φορά η απουσία της πολιτείας, αντικαθίσταται από το φιλότιμο, κάτι που δεν μπορεί να διαιωνίζεται κι εδώ θα πρέπει να τονίσουμε και το σπουδαίο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, που παρά τα ελλιπή μέσα και τους ελάχιστους πόρους που διαθέτει, έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Αυτό που τονίστηκε από τα μέλη του κλιμακίου του “ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής”, είναι ότι θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών, σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, όπου -κυρίως- έχουν καταστραφεί χιλιάδες στρέμματα με ελαιώνες, γεγονός που συνεπάγεται απώλεια εισοδήματος για τους συμπολίτες μας, για μεγάλο διάστημα. Η κρατική “αναλγησία” που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση, θα πρέπει να μετατραπεί σε άμεση κρατική αρωγή για τους πληγέντες, αρχής γενομένης με καταγραφές των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και άμεσα μέτρα ενίσχυσης.

Επιπλέον, τονίστηκε και η ανάγκη για ένα νέο θεσμικό πλαίσιο στο τομέα της πρόληψης από τις πυρκαγιές, στο οποίο θα καθορίζονται ευκρινώς και οι αρμοδιότητες υπηρεσιών και αυτοδιοίκησης. Μέχρι σήμερα, παρά τα συνεχή προβλήματα από την κλιματική κρίση, η κυβέρνηση επιδίδεται μόνο σε επικοινωνιακούς χειρισμούς, με μοναδικό σκοπό την πολιτική εκμετάλλευση των καταστροφών.

Εμείς, ως “ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής”, επιδιώκουμε την εκπόνηση ενός νέο – σύγχρονου μοντέλου διαχείρισης και αντιμετώπισης των ζητημάτων που θα καλύπτει τις ανάγκες σήμερα τις οποίες δημιουργεί η κλιματική αλλαγή, δίνοντας έμφαση στην κατάλληλη προετοιμασία των υπηρεσιών, την πρόληψη και όχι στην καταστολή, που σημαίνει ότι είναι ήδη αργά!

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Τροχαίο με έναν τραυματία στην Μεσολογγίου-Ι.Χ εμβόλισε δίκυκλο και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένας ελαφρά τραυματίας, ήταν ο απολογισμός τροχαίου ατυχήματος που έλαβε χώρα στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Σμύρνης.

Ι.Χ που οδηγούσε ένας ηλικιωμένος,

εμβόλισε δίκυκλο, και στη συνέχεια “καβάλησε” το πεζοδρόμιο. Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή δεν διερχόταν κάποιος πεζός και από θαύμα δεν υπήρξε σοβαρότερος τραυματισμός.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρώτη μέρα λειτουργίας- 12 ένστολοι στελεχώνουν το νέο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας στην Πάτρα  

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Πρώτη μέρα λειτουργίας η χθεσινή για το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας που στεγάζεται στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας.

Η πρώτη βάρδια ξεκίνησε στις 6 το πρωί και η λειτουργία του γραφείου είναι 24ωρη και σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» η έναρξη της νέας υπηρεσίας δεν συνοδεύτηκε από καταγγελίες για περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Το γραφείο της Πάτρας είναι ένα από τα 12 που ιδρύθηκαν με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε πόλεις που επιλέχθηκαν με βάση τον πληθυσμό τους για να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο, μεταξύ αυτών και στην Πάτρα.

H εκπαίδευση των 12 αστυνομικών που στελεχώνουν τη νέα υπηρεσία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή και πλέον οι ένστολοι (κυρίως γυναίκες) είναι έτοιμοι για να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε καταγγελία από τυχόν θύματα ενδοοικογενειακής βίας στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Οι αρμοδιότητες του εν λόγω γραφείου θα είναι:

  • Να δέχεται καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας, να αναλαμβάνει το χειρισμό και τη διερεύνηση αυτών.
  • Να ασκεί προανακριτικά καθήκοντα και να προβαίνει στο σχηματισμό δικογραφιών τις οποίες θα υποβάλλει μετά το πέρας της προανάκρισης στον αρμόδιο εισαγγελέα.
  • Να δέχεται τους πολίτες και να ενημερώνει τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας για τα δικαιώματα τους.
  • Να προβαίνει σε προσαγωγές ή συλλήψεις των δραστών και την μεταγωγή αυτών ενώπιων του εισαγγελέα.
  • Να αναπτύσσει συνεργασίες με συναρμόδιες κρατικές υπηρεσίες με τα τοπικά Συμβουλευτικά Κέντρα, τις Δικαστικές Αρχές, τους Δικηγορικούς Συλλόγους, τα Νοσοκομεία, τους Ξενώνες Φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες για την επίλυση των προβλημάτων.
  • Να συμμετέχει σε δράσεις άλλων φορέων (ημερίδες, ομιλίες κ.α.) με σκοπό την ενημέρωση της κοινωνίας των πολιτών για το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, για τις απαιτούμενες διαδικασίες καταγγελίας οποιουδήποτε περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας, για τα δικαιώματα των θυμάτων κακοποίησης, τους τρόπους προστασίας και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα ισότητας των φύλων, καθώς και του σεβασμού και της προστασίας της ανηλικότητας.

Η έδρα του Γραφείου είναι στο κτίριο της οδού Ερμού 95 στην Πάτρα (τηλ. επικοινωνίας 2610 695287).

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτ. Ελλάδα: Εκτροπή δικύκλου στην Πατρών – Πύργου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τραυματισμός δικυκλιστή με το… καλημέρα στην Πατρών – Πύργου.

Το τροχαίο σημειώθηκε νωρίς το πρωί όταν δίκυκλο που εκινείτο στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ρεύμα προς Πύργου, στο ύψος του Βουπρασίου, εξετράπη της πορείας του, για άγνωστο λόγο , με αποτέλεσμα ο οδηγός να βρεθεί στο έδαφος και να τραυματιστεί.
Αμεσα στο σημείο έφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ , που τον μετάφερε στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα