Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Καιρός: Το έργο αλλάζει, γίνεται χειμερινό-Έρχονται μπουρίνια και καταιγίδες

Δημοσιεύθηκε

στις

Ακόμα και με χαλάζι θα συνοδεύονται τα μπουρίνια και οι καταιγίδες που αναμένονται στην Ελλάδα μετά την αλλαγή του καιρού και το τέλος της ζέστης.

Ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης με ανάρτησή του στο Facebook, προειδοποιεί για επικίνδυνα μπουρίνια και καταιγίδες, καθώς μετά την έντονη ζέστη των τελευταίων ημερών φαίνεται πως θα ακολουθήσει έντονη αστάθεια την Πέμπτη με μπουρίνια και επικίνδυνες καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Μάλιστα, τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από χαλάζι και έντονους κεραυνούς. Τα γεωγραφικά διαμερίσματα όπου θα απασχολήσει αυτή η διαταραχή θα είναι η Ήπειρος, η Μακεδονία, η Θεσσαλία με έμφαση τα δυτικά και βόρεια τμήματα, τμήματα της δυτικής – κεντρικής Στερεάς, το εσωτερικό της Πελοποννήσου με έμφαση ορεινούς και ημιορεινούς όγκους, τμήματα της Θράκης και του βόρειου κυρίως βορειοδυτικού Αιγαίου.

Ενίσχυση βοριάδων – Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς

Η έλευση αυτής της διαταραχής, θα προκαλέσει έντονη διαφορά πίεσης στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά με αποτέλεσμα τη σημαντική ενίσχυση των βοριάδων μέσα στη νύχτα της Πέμπτης στις αυτές περιοχές.

Ροή ειδήσεων

Advertisement