Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Η άλλη εκδοχή για το τραγικό δυστύχημα στα Σπάτα

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία ημέρα μετά το φρικιαστικό δυστύχημα με το ελικόπτερο στα Σπάτα, όταν ο Βρετανός Τζακ Φέντον διαμελίστηκε από τον έλικα, ο 20χρονος φίλος του, Τζακ Στάντον Γκλιβς που επέβαινε μαζί του, έδωσε μία άλλη εκδοχή για τις συνθήκες της τραγωδίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι Βρετανοί είχαν νοικιάσει το ελικόπτερο και επέστρεφαν από τη Μύκονο. Προσγειώθηκαν στην Αθήνα στις 6.20 το απόγευμα της Δευτέρας (25.07.2022), όταν και έγινε το δυστύχημα.

Και συνέχισε: “Άκουσα ανθρώπους να λένε ότι ο Τζακ μιλούσε στο τηλέφωνό του και έτρεξε πίσω στο ελικόπτερο και αυτό είναι εντελώς αναληθές. Δεν μιλούσε στο τηλέφωνό του και δεν ξέρω γιατί στράφηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου”.

Αστυνομικές πηγές, που επικαλείται η «Sun», ανέφεραν ότι πιθανότατα ο 21χρονος Jack Fenton χτυπήθηκε από τον έλικα του ελικοπτέρου, ενώ προσπαθούσε να βγάλει selfie.
«Του φώναζαν “Stop! Stop!”…»

Ο Ιωάννης Κανδύλης, πρόεδρος της ελληνικής επιτροπής αεροπορικών ατυχημάτων που διερευνά το περιστατικό, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι ο Τζακ αψήφησε τις εντολές τρέχοντας πίσω προς το ελικόπτερο έχοντας το τηλέφωνό του στο αυτί.

“Και οι τέσσερις επιβάτες είχαν αποβιβαστεί και συνοδεύονταν σε ιδιωτικό σαλόνι αναμένοντας μια ιδιωτική πτήση για το Λονδίνο. Αλλά καθώς βρίσκονταν στο σαλόνι, το θύμα ξέφυγε και επέστρεψε στην πίστα τρέχοντας προς το ελικόπτερο με γρήγορο ρυθμό”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

“Οι μάρτυρες με τους οποίους μιλήσαμε είπαν ότι είχε ένα τηλέφωνο στο αυτί του και προχωρούσε γρήγορα προς το αεροσκάφος, αψηφώντας το προσωπικό εδάφους που του φώναζε “Σταμάτα! Σταμάτα!” (Stop! Stop!). Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα συνέβη το τραγικό ατύχημα. Ήταν φρικτό”.

Ελεύθεροι ο χειριστής του ελικοπτέρου και οι τεχνικοί

Για το τραγικό περιστατικό διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα, τον χειριστή του ελικοπτέρου και δύο τεχνικούς εδάφους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια και λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες, καθώς θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

newsit.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement