Connect with us

Μαγειρική

Κοτόπουλο με κόκκινο κρασί, τοματίνια και ελιές

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

8 μπουτάκια κοτόπουλου

3 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές φέτες

150 γρ. ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι

500 γρ. τοματίνια

2 πιπεριές κόκκινες, σε λωρίδες

4 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες, καθαρισμένες

1 κουτ.γλυκού κύμινο σκόνη

1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους

4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι

250 ml κόκκινο ξηρό κρασί

1 μικρή χούφτα μαϊντανό

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Ρίχνετε τα μπουτάκια κοτόπουλου μαζί με τα κρεμμύδια, τις ελιές, τα τοματίνια και τις πιπεριές σε μεγάλο μπολ. Αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και ανακατεύετε. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό του λεμονιού. Ρίχνετε το μείγμα στο μπολ με το κοτόπουλο και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε όλα τα υλικά σε ένα μέτριο ταψί. Ρίχνετε μέσα τις σκελίδες σκόρδου, το θυμάρι, το κρασί και αλατοπιπερώνετε. Ψήνετε για 40 λεπτά, γυρίζοντας το κοτόπουλο και από την άλλη πλευρά στα πρώτα 20΄. Ξεφουρνίζετε το φαγητό, το αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά, το πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε αν θέλετε με κριθαράκι ή λιγκουίνι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement