Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Καλύτερα να αναβιώσει την οικονομία παρά την Οθωμανική Αυτοκρατορία

Δημοσιεύθηκε

στις

Το γάντι από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήκωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CNN.

Μετά τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις του τούρκου προέδρου περί συνθήκης της Λωζάνης, την οποία ο έλληνας πρωθυπουργός θα κληθεί «να μάθει» -όπως χαρακτηριστικά είπε- ο κ. Μητσοτάκης έστειλε σαφές μήνυμα κατά των τουρκικών προκλήσεων.

«Καλύτερα ο κ. Ερντογάν να προσπαθήσει να αναβιώσει την τουρκική οικονομία παρά την Οθωμανική Αυτοκρατορία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο του CNNi Τζούλια Τσάτερλι, ο πρωθυπουργός επισήμανε για τις τουρκικές προκλήσεις ότι εν μέσω της γεωπολιτικής κρίσης με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το τελευταίο που χρειάζεται το ΝΑΤΟ είναι νέα αστάθεια και σε αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της Άγκυρας στη βάση του διεθνούς δικαίου.

«Έχουμε δει προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας, αλλά πιστεύω ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα τα καταφέρει καλύτερα αν αναβιώσει την τουρκική οικονομία αντί την Οθωμανική αυτοκρατορία» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επισήμανε, δε, ότι η Ελλάδα θα είναι πάντα παράγοντας ευθύνης και σταθερότητας, αλλά δεν θα επιτρέψει παραβιάσεις και αμφισβητήσεις εθνικής κυριαρχίας.

Δείτε τη συνέντευξη του πρωθυπουργού

Ζητήματα ενέργειας
Παράλληλα, στη διάρκεια της συνέντευξης τέθηκαν τα ζητήματα της ενεργειακής κρίσης, της περικοπής των ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία και των σχετικών αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στόχος της ΕΕ είναι «να στείλουμε σαφές μήνυμα στην αγορά ενέργειας» και εξήγησε τον τρόπο που θα μπορούσαν να λειτουργήσει η μείωση κατανάλωσης κατά 15% στο φυσικό αέριο, αλλά και τις ελληνικές προτάσεις επί του ζητήματος.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε, επίσης, για τον Τουρισμό, που αποτελεί και τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, για να απαντήσει ότι η χώρα αναμένει ένα εκατομμύριο τουρίστες στις αρχές Αυγούστου. Επισήμανε ότι οι εξελίξεις είναι πολύ θετικές στον τομέα του Τουρισμού και υπογράμμισε ότι στόχος της χώρας είναι να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες προς τους επισκέπτες, αλλά και η διεύρυνση της τουριστικής σεζόν.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθύμισε ότι υπάρχουν ροές επισκεπτών όλο τον χρόνο στην Ελλάδα και όχι μόνο το καλοκαίρι. Τόνισε ότι η χώρας μας είναι προορισμός όχι μόνο διακοπών, αλλά και εργασίας, υπενθυμίζοντας ότι έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι ροές digital nomads, δηλαδή εργαζομένων που προτιμούν την Ελλάδα για να εργαστούν με τηλεργασία στη χώρα από την οποία προέρχονται.


Ροή ειδήσεων

Advertisement