Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Παναχαϊκή

Γιάννης Ρηγόπουλος: «Ήρθε η ώρα του Άρη Πατρών να βγει πρωταθλητής…»

Δημοσιεύθηκε

στις

Και επίσημα η διοίκηση του Άρη Πατρών, ανακοίνωσε την προσθήκη του Γιάννη Ρηγόπουλου στο διοικητικό σχήμα.

Αναλυτικά αναφέρει:

“Σε μια κίνηση ρουά-ματ στην σκακιέρα της Α’ Κατηγορίας που θα στηθεί για την σεζόν 2022-23 προχώρησε η ομάδα μας, που ανακοινώνει την συνεργασία με τον Γιάννη Ρηγόπουλο ο οποίος θα αναλάβει τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή του Άρη Πατρών την φετινή περίοδο…

Ο παλαίμαχος Αχαιός διαιτητής, αναλαμβάνει μια νευραλγική και σημαντική θέση στον σύλλογο μας, αφού θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο παικτών και διοίκησης, θα αναλάβει το οργανωτικό κομμάτι και την ομαλή λειτουργία του τμήματος και θα είναι αυτός που θα εξασφαλίσει την προσαρμογή της ομάδας σε αλλαγές κανονισμών, σε γραφειοκρατικά θέματα, αλλά και προτείνοντας διάφορα σημαντικά πρότζεκτ, όπως τα μαθήματα κανονισμών ποδοσφαίρου.
ℹ️ Ποιος είναι ο Γιάννης Ρηγόπουλος…
Γεννημένος στην Πάτρα το 1975, ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στον Κεραυνό Πράτσικα, πριν η Θύελλα Πατρών τον αποκτήσει και τον βάλει στην ομάδα της, με την οποία αγωνίστηκε στην Α’ Κατηγορία για 3 χρόνια (1994-1997)… Τότε, σε μια προπόνηση στα Προσφυγικά ένας τραυματισμός στο πρόσωπο θα τον κρατούσε εκτός δράσης με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει πρόωρα την καριέρα του σαν δεξιός οπισθοφύλακας.
Το 1999 μια αγγελία σε εφημερίδα της πόλης του δίνει το ερέθισμα και πηγαίνει στην Σχολή Διαιτησίας! Από εκεί ξεκινά ένα ταξίδι από τα παιδικά πρωταθλήματα και την Γ’ Κατηγορία μέχρι την Β’ Εθνική!!! Από το 2005 έως το 2012, ο Ρηγόπουλος θα αγωνιστεί σε πολλά παιχνίδια Δ’, Γ’ και Β’ Εθνικής ως βοηθός.
Το 2012 έχοντας ολοκληρώσει το ηλικιακό όριο και αφού δεν του δόθηκε η ευκαιρία να μπει στους πίνακες της «Super League», αποφάσισε να συνεχίσει στο τοπικό πρωτάθλημα. Αυτό έκανε για 5 περίπου χρόνια και το 2017 κρέμασε και επίσημα την σφυρίχτρα του, μένοντας όμως στον χώρο, σαν εκπαιδευτής και παρατηρητής διαιτησίας. Ενεργό μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαιτητών Αχαΐας μέχρι φέτος (εκλεγμένος γ.γ. και ταμίας), με καινοτόμες δράσεις όπως η δημιουργία επίσημου ρουχισμού για τους διαιτητές, μετά από 23 χρόνια ενασχόλησης αποφάσισε να αποχωρήσει και να δοκιμάσει σε έναν άλλο τομέα, αυτόν του «τεχνικού διευθυντή».
Ο Άρης Πατρών σας παρουσιάζει τον νέο του τεχνικό διευθυντή…
Σε τι ρόλο θα σας δούμε στον Άρη Πατρών;
🗣 Γιάννης Ρηγόπουλος: «Θα αναλάβω τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή σε μια ιστορική ομάδα, η οποία πρωταγωνιστούσε τα προηγούμενα χρόνια στο τοπικό ποδόσφαιρο και ειδικά πέρσι, που έχασε την άνοδο στις λεπτομέρειες, θα μπορούσαμε να πούμε και για 1 γκολ, αφού όλα κρίθηκαν στο ματς με την Αχαϊκή.
Ο Άρης είναι μια ιστορική ομάδα και εκπροσωπεί μια πολύ μεγάλη συνοικία της Πάτρας. Η τελευταία φορά που αγωνίστηκε στις εθνικές κατηγορίες ήταν είναι το 2004 στην Δ’ Εθνική. Έχει 18 χρόνια να αγωνιστεί στις εθνικές κατηγορίες και αυτό το διάστημα είναι πολύ μεγάλο.»
💢Ποιες ακριβώς θα είναι οι αρμοδιότητες στην ομάδα;
🗣 Γ.Ρ.: «Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα ο ρόλος του τεχνικού διευθυντή δεν είναι τόσο διακριτός όσο στο εξωτερικό. Εμείς στον Άρη θέλουμε να πρωτοστατήσουμε και προσθέτουμε αυτή τη θέση, όπου εγώ ουσιαστικά θα είμαι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην ομάδα και στη διοίκηση. Θα είμαι εκεί για να λύνω οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί ενώ επίσης θα είμαι και άνθρωπος που θα αναλάβει τα τρέχοντα ζητήματα στην ΕΠΣ Αχαΐας. Επίσης, ένα άλλο κομμάτι στο οποίο θα βοηθήσω, είναι το κομμάτι των κανονισμών. Δυστυχώς πολλοί ποδοσφαιριστές δεν γνωρίζουν τους κανονισμούς και κάθε χρόνο γίνονται τροποποιήσεις από την ΟΥΕΦΑ. Συγκεκριμένα, συνεδριάζει η επιτροπή μια φορά το χρόνο και κάνει κάποιες αλλαγές πάνω στο ποδόσφαιρο που σκοπό έχουν να κάνουν το άθλημα πιο επιθετικό, χωρίς καθυστερήσεις, να είναι πιο ελκυστικό και να έχει περισσότερο θέαμα. Φέτος λοιπόν, εμείς αυτές τις τροποποιήσεις θα τις αναλύσουμε στην ομάδα, θα καθιερώσουμε με την διοίκηση σε τακτά χρονικά διαστήματα να κάνουμε μαθήματα διαιτησίας μαθήματα κανονισμών στους ποδοσφαιριστές.
Επίσης θα ενημερώνομαι για οτιδήποτε συμβαίνει και αφορά τους αντιπάλους μας ώστε να αποφύγουμε γραφειοκρατικά προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν σχετικά με τους κανονισμούς, τις συμμετοχές και οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί αντικανονικό. Για παράδειγμα, φέτος Η Παναχαϊκή και το Πάτραι παραλίγο να έχουν πρόβλημα από μια αβλεψία, αλλά ευτυχώς αυτό δεν στοίχισε και κατάφεραν να ανέβουν κατηγορία και αναφέρομαι και στις δύο γιατί είναι ομάδες της πόλης μας και δεν θα ήταν καλό για το Πατραϊκό ποδόσφαιρο να μην μπορέσουν να προβιβαστούν. Πρέπει να τα παρακολουθούμε όλα.»
💢 Η δική σας γνώση στο αντικείμενο λόγω της θέσης σας ως παλιός διαιτητής, μπορεί να βοηθήσει τους παίκτες να βελτιωθούν στην ενασχόληση τους με το άθλημα;
🗣 Γ.Ρ.: «Εννοείται. Βασικός μας στόχος είναι τα παιδιά να μην ασχολούνται με τους διαιτητές. Πρέπει να καταλάβουμε ότι αν ένας διαιτητής κάνει λάθος δεν μπορεί να το πάρει πίσω, δεν αλλάζει τίποτα. Θα πρέπει λοιπόν να καταλάβουν και αυτοί ότι δεν κερδίζουμε κάτι με το να ασχολούμαστε με τη διαιτησία.
Θα πρέπει η ομάδα να επικεντρωθεί στο στόχο της που είναι να βγει πρώτη και να επιστρέψει μετά από 18 χρόνια σε παραπάνω κατηγορία. Ήρθε η ώρα του Άρη Πατρών να βγει πρωταθλητής. Έχει εξαιρετικό ρόστερ, έναν πολύ καλό προπονητή και μια δυνατή διοίκηση με πρόεδρο τον Άρη Ρούσσο τον οποίο θα ήθελα να ευχαριστήσω που μου δίνει την ευκαιρία να ξεκινήσω το νέο μου εγχείρημα από την ομάδα του Άρη.»
💢 Βλέπουμε τις ομάδες της περιοχής να προσθέτουν σιγά σιγά και αυτή τη θέση στους συλλόγους τους (σ.σ. τεχνικό διευθυντή).
Πιστεύετε θα βοηθήσει την βελτίωση του αθλήματος;
🗣 Γ.Ρ.: «Καλό θα ήταν οι ομάδες της Α’ Κατηγορίας να προσθέσουν έναν τέτοιον άνθρωπο στο δυναμικό τους. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι ένας παλιός διαιτητής, αλλά σίγουρα χρειάζεται να είναι ένας άνθρωπος που διαβάζει, που ασχολείται και που να γνωρίζει το αντικείμενο. Μια τέτοια κίνηση θα ανέβαζε σίγουρα το επίπεδο.»
💢 Πόσο δύσκολο θα είναι το φετινό πρωτάθλημα με τόσο ισχυρούς και ιστορικούς αντιπάλους;
🗣 Γ.Ρ.: «Το πρωτάθλημα φέτος θα είναι πολύ δύσκολο. Εμείς μπορεί να έχουμε θέσει σαν στόχο την άνοδο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι βγήκαμε από το καλοκαίρι πρωταθλητές. Το αντίθετο!!! Φέτος συμμετέχουν πάρα πολύ ιστορικές ομάδες στην Α’ Κατηγορία όπως είναι ο Παναιγιάλειος, η Αχαϊκή, ο Διαγόρας, η Θύελλα, ο Κεραυνός Αγίου Βασιλείου που και αυτός έχει ενισχυθεί σημαντικά, ο Πανμοβριακός και πολλοί άλλοι. Ομάδες που και φέτος θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Μην ξεχνάμε ότι η διεξαγωγή του πρωταθλήματος έχει αλλάξει φέτος. Θα παίξουμε σε 2 ομίλους των 13 ομάδων και στην επόμενη φάση περνάνε 2 από κάθε όμιλο, άρα ξεκινάμε απ’ το ότι πρώτα
πρέπει να βγεις στην πρώτη δυάδα. Πάμε βήμα βήμα… Για την ομάδα μας πιστεύω ότι το σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι κράτησε τον κορμό της, τον προπονητή της που ξέρει τους παίκτες και προχώρησε σε προσθήκες με «τοπ» για εμένα παίκτες όπως ο Σπανός, ο Γεωργόπουλος, ο Οικονομόπουλος και ο μικρός ο Μενύχτας. Αυτοί και όσοι έρθουν μαζί με τους παλιούς θα δημιουργήσουν μια πολύ δυνατή ομάδα.»
💢 Ήδη έχει δημιουργηθεί αρκετός ντόρος με την ανάληψη της θέσης από το άτομό σας και τη σύνδεσή σας με τη διαιτησία. Τι θα απαντούσατε σε όσους δουν «πονηρά» την κίνηση αυτή;
🗣 Γ.Ρ.: «Δεν ήρθα στον Άρη Πατρών για να επηρεάσουμε τους διαιτητές. Πιστεύουμε ότι με το ρόστερ μας θα δημιουργήσουμε μια ομάδα τόσο καλή που θα κερδίζει με την απόδοσή της όλα τα ματς. Εμείς δεν ψάχνουμε «εχθρούς», οι διαιτητές όπως και η αντίπαλη ομάδα είναι και αυτοί συμμετέχοντες στο παιχνίδι. Ελπίζουμε και φέτος ο Άρης να παίζει τέτοιο ποδόσφαιρο που θα του χαρίζει τη νίκη κάθε αγωνιστική χωρίς να τον ενδιαφέρουν εξωγενείς καταστάσεις.»


Ροή ειδήσεων

Advertisement