Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δήμος Πάτρας: Απορρίφθηκε η τροπολογία για τους συμβασιούχους

Δημοσιεύθηκε

στις

Όπως έγινε γνωστό χθες από την δημοτική αρχή της Πάτρας, απορρίφθηκε από την κυβέρνηση η τροπολογία που είχε επεξεργαστεί η Δημοτική Αρχή της Πάτρας και είχε σταλεί σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, η οποία όμως κατατέθηκε μόνο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος που συζητήθηκε προχθέςς στη Βουλή.

Η τροπολογία προέβλεπε, η μισθοδοσία των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ που επανέρχονται με δικαστικές αποφάσεις στο Δήμο, να συνεχίζει να είναι υποχρέωση του ΟΑΕΔ και του Υπουργείου Εργασίας, καθώς και να υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση, ώστε να καλυφθούν οι δαπάνες που έχουν γίνει ως τώρα, για μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.
Η δημοτική αρχή της Πάτρας, στην ανακοίνωσή της αναφέρει επίσης: «Μας κατηγόρησε ο κ. Βορίδης, γιατί δεν αντιδικούμε με τους εργαζόμενους και είπε ότι απ’ τη στιγμή που ο Δήμος επέλεξε αυτό το δρόμο, θα υποστεί και τις συνέπειες, καθώς η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να συμβάλλει ούτε με ένα ευρώ! Μάλιστα, διαστρεβλώνοντας τη θέση της Δημοτικής Αρχής, μας κατηγόρησε πως δε θέλουμε μόνιμες προσλήψεις, τη στιγμή που προμετωπίδα όλων των ενεργειών μας είναι να υπάρχει “Δουλειά για όλους, Δουλειά με Δικαιώματα”, τη στιγμή που το βασικό σύνθημα που ακουγόταν έξω από το Μαξίμου ήταν “Τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά, για όλους μας δικαίωμα η σταθερή δουλειά”».
H δημοτική Αρχή αναφέρει επίσης, ότι η στάση της κυβέρνησης εκθέτει ανεπανόρθωτα την παράταξη της ΝΔ στο Δημοτικό Συμβούλιο «Πάτρα Ενωμένη» και τους βουλευτές Αχαΐας της ΝΔ, ενώ ανακοινώνει πως προχωρεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εξασφαλιστεί για τους επόμενους μήνες η μισθοδοσία των συμβασιούχων εργαζομένων.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρώτη μέρα λειτουργίας- 12 ένστολοι στελεχώνουν το νέο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας στην Πάτρα  

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Πρώτη μέρα λειτουργίας η χθεσινή για το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας που στεγάζεται στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας.

Η πρώτη βάρδια ξεκίνησε στις 6 το πρωί και η λειτουργία του γραφείου είναι 24ωρη και σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» η έναρξη της νέας υπηρεσίας δεν συνοδεύτηκε από καταγγελίες για περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Το γραφείο της Πάτρας είναι ένα από τα 12 που ιδρύθηκαν με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε πόλεις που επιλέχθηκαν με βάση τον πληθυσμό τους για να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο, μεταξύ αυτών και στην Πάτρα.

H εκπαίδευση των 12 αστυνομικών που στελεχώνουν τη νέα υπηρεσία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή και πλέον οι ένστολοι (κυρίως γυναίκες) είναι έτοιμοι για να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε καταγγελία από τυχόν θύματα ενδοοικογενειακής βίας στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Οι αρμοδιότητες του εν λόγω γραφείου θα είναι:

  • Να δέχεται καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας, να αναλαμβάνει το χειρισμό και τη διερεύνηση αυτών.
  • Να ασκεί προανακριτικά καθήκοντα και να προβαίνει στο σχηματισμό δικογραφιών τις οποίες θα υποβάλλει μετά το πέρας της προανάκρισης στον αρμόδιο εισαγγελέα.
  • Να δέχεται τους πολίτες και να ενημερώνει τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας για τα δικαιώματα τους.
  • Να προβαίνει σε προσαγωγές ή συλλήψεις των δραστών και την μεταγωγή αυτών ενώπιων του εισαγγελέα.
  • Να αναπτύσσει συνεργασίες με συναρμόδιες κρατικές υπηρεσίες με τα τοπικά Συμβουλευτικά Κέντρα, τις Δικαστικές Αρχές, τους Δικηγορικούς Συλλόγους, τα Νοσοκομεία, τους Ξενώνες Φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες για την επίλυση των προβλημάτων.
  • Να συμμετέχει σε δράσεις άλλων φορέων (ημερίδες, ομιλίες κ.α.) με σκοπό την ενημέρωση της κοινωνίας των πολιτών για το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, για τις απαιτούμενες διαδικασίες καταγγελίας οποιουδήποτε περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας, για τα δικαιώματα των θυμάτων κακοποίησης, τους τρόπους προστασίας και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα ισότητας των φύλων, καθώς και του σεβασμού και της προστασίας της ανηλικότητας.

Η έδρα του Γραφείου είναι στο κτίριο της οδού Ερμού 95 στην Πάτρα (τηλ. επικοινωνίας 2610 695287).

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτ. Ελλάδα: Εκτροπή δικύκλου στην Πατρών – Πύργου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τραυματισμός δικυκλιστή με το… καλημέρα στην Πατρών – Πύργου.

Το τροχαίο σημειώθηκε νωρίς το πρωί όταν δίκυκλο που εκινείτο στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ρεύμα προς Πύργου, στο ύψος του Βουπρασίου, εξετράπη της πορείας του, για άγνωστο λόγο , με αποτέλεσμα ο οδηγός να βρεθεί στο έδαφος και να τραυματιστεί.
Αμεσα στο σημείο έφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ , που τον μετάφερε στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Η Πυροσβεστική μετέφερε ηλικιωμένο που χρειαζόταν βοήθεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Eπιχείρηση από την πυροσβεστική για μεταφορά ηλικιωμένου, που χρειαζόταν βοήθεια, από δυσπρόσιτη περιοχή της κοινότητας Αχλαδιάς του Δήμου Αιγιάλειας.

Συνολικά 12 πυροσβέστες με 2 οχήματα και την Ορειβατική Ομάδα Ερευνας και Διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ έλαβαν μέρος.

φωτό: Αρχείου

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα