Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δήμος Πάτρας: Απορρίφθηκε η τροπολογία για τους συμβασιούχους

Δημοσιεύθηκε

στις

Όπως έγινε γνωστό χθες από την δημοτική αρχή της Πάτρας, απορρίφθηκε από την κυβέρνηση η τροπολογία που είχε επεξεργαστεί η Δημοτική Αρχή της Πάτρας και είχε σταλεί σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, η οποία όμως κατατέθηκε μόνο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος που συζητήθηκε προχθέςς στη Βουλή.

Η τροπολογία προέβλεπε, η μισθοδοσία των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ που επανέρχονται με δικαστικές αποφάσεις στο Δήμο, να συνεχίζει να είναι υποχρέωση του ΟΑΕΔ και του Υπουργείου Εργασίας, καθώς και να υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση, ώστε να καλυφθούν οι δαπάνες που έχουν γίνει ως τώρα, για μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.
Η δημοτική αρχή της Πάτρας, στην ανακοίνωσή της αναφέρει επίσης: «Μας κατηγόρησε ο κ. Βορίδης, γιατί δεν αντιδικούμε με τους εργαζόμενους και είπε ότι απ’ τη στιγμή που ο Δήμος επέλεξε αυτό το δρόμο, θα υποστεί και τις συνέπειες, καθώς η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να συμβάλλει ούτε με ένα ευρώ! Μάλιστα, διαστρεβλώνοντας τη θέση της Δημοτικής Αρχής, μας κατηγόρησε πως δε θέλουμε μόνιμες προσλήψεις, τη στιγμή που προμετωπίδα όλων των ενεργειών μας είναι να υπάρχει “Δουλειά για όλους, Δουλειά με Δικαιώματα”, τη στιγμή που το βασικό σύνθημα που ακουγόταν έξω από το Μαξίμου ήταν “Τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά, για όλους μας δικαίωμα η σταθερή δουλειά”».
H δημοτική Αρχή αναφέρει επίσης, ότι η στάση της κυβέρνησης εκθέτει ανεπανόρθωτα την παράταξη της ΝΔ στο Δημοτικό Συμβούλιο «Πάτρα Ενωμένη» και τους βουλευτές Αχαΐας της ΝΔ, ενώ ανακοινώνει πως προχωρεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εξασφαλιστεί για τους επόμενους μήνες η μισθοδοσία των συμβασιούχων εργαζομένων.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement