Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος εγκρίνεται η ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου

Published

on

Με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ν. Τομαρά, εγκρίθηκε η πολεοδόμηση τμήματος του στρατοπέδου του ΚΕΤχ Πατρών για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου.

Η απόφαση ορίζει μεταξύ άλλων τα εξής: «Εγκρίνεται  η πολεοδόμηση τμήματος του ΣΧΗ (ΠΖ) ΑΝ-ΔΡΕΑ ΜΟΥΖΑΚΗ που βρίσκεται στο ΟΤ 821 “Στρατόπεδο Κ.Ε.Τ.Χ.” του Δήμου Πατρέων (ν. Αχαΐας) για την ανέγερση Αστυνομικού Μεγάρου, με την επέκταση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Πατρών και ειδικότερα με: α) δημιουργία νέου ΟΤ 827Α «Χώρος Ανέγερσης Αστυνομικού Μεγάρου Πατρών» υπό στοιχεία 1…17-1, β) έγκριση οδών και γ) καθορισμό ρυμοτομικών και οικοδομικών γραμμών…»

Σημειώνεται ότι στην απόφαση προστίθεται πως στο πρόσωπο των οικοδομημένων ή μη, που βρίσκονται στον οικοδομήσιμο χώρο, επιβάλλονται προκήπια πλάτους οκτώ (8) και πέντε (5) μέτρων. Επίσης, βάσει της απόφασης στον οικοδομήσιμο χώρο, ο συντελεστής δόμησης ορίζεται στα 1,20, το ποσοστό κάλυψης στο 40% του οικοπέδου και το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίων στα 18 μέτρα.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης, με αφορμή την έκδοση της απόφασης, δήλωσε: «Βήμα – βήμα αλλά και με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου. Όπως είχαμε πει, αλλά και αποτυπώνεται στην απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, η περιοχή των Συνόρων της Πάτρας, δεν θα αποκτήσει μόνο ένα νέο και σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα που θα καλύπτει τις ανάγκες της τοπικής Αστυνομίας, αλλά θα γνωρίσει και μία νέα οικιστική ανάπλαση που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των περιοίκων. Προχωράμε μπροστά για να καλύψουμε όλα τα πολυετή ελλείμματα του τόπου μας» .

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement