Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Έφυγε» ο Λάμπρος Ταλαγάνης, ιδρυτής του περιπτέρου των Ψηλαλωνίων- Σήμερα (11 π.μ.) η κηδεία του στην Παντάνασσα  

Γνωστή και αγαπητή μορφή της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια ιδιαίτερη μορφή της Πάτρας, γνώριμη φυσιογνωσία και αγαπητή, ο Λάμπρος Ταλαγάνης, εγκατέλειψε χθες τα εγκόσμια, σε ηλικία 90 ετών.

Πρόκειται για τον επί σειρά ετών ιδιοκτήτη του περιπτέρου στα Υψηλά Αλώνια και πατέρα του σημερινού προέδρου του Συλλόγου Περιπτέρων της Πάτρας, Παναγιώτη Ταλαγάνη.

Ο εκλιπών υπήρξε ένας βιοπαλαιστής της ζωής. Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια φτωχή οικογένεια, η οποία όμως του προσέφερε αγάπη και αξίες ανεκτίμητες που ήταν οδηγός σε όλη του την επίγεια διαδρομή.

Αναγκάστηκε να γίνει μετανάστης στη Γερμανία όταν ήταν νέος, εργάστηκε σκληρά για 16 ολόκληρα χρόνια και επιστρέφοντας στην πατρίδα του, το 1978, άνοιξε το περίπτερο στα Ψηλά Αλώνια, το οποίο διαδέχθηκε ο ένας από τους δυο γιους του. Το περίπτερο για τον Λάμπρο Ταλαγάνη ήταν όλη του η ζωή και μετά την συνταξιοδότησή του ήταν πάντα εκεί, καθώς είχε αναπτύξει μια μοναδική σχέση με τους Πατρινούς.

Ήταν καλοσυνάτος, ευγενικός, ιδιαίτερα κοινωνικός, εξυπηρετικός και ξεχώριζε για το ήθος, την εντιμότητα και την δοτικότητά του.

Ήταν άνθρωπος με θετική ενέργεια και όταν τον ρωτούσαν οι πελάτες- φίλοι του πως είναι αυτός απαντούσε με τη χαρακτηριστική φράση «όλα καλά»!

Με τη σύζυγό του Αθηνά απέκτησαν δύο γιους, τον Δημήτριο (καθηγητή Φυσικής Αγωγής) και τον Παναγιώτη, ο οποίος συνέχισε στα χνάρια του πατέρα του αναλαμβάνοντας την συνέχιση του περιπτέρου, ενώ ευτύχησε να γνωρίσει τρία εγγόνια, τον Λάμπρο, τον Άγγελο και την Αθηνά τα οποία υπεραγαπούσε και τον λάτρευαν.

Η οικογένειά του, συγγενείς και φίλοι θα του απευθύνουν το ύστατο χαίρε, σήμερα (στις 11 το πρωί) από τον Ιερό Ναό Παντανάσσης Πατρών και η ταφή του θα γίνει στο Νεκροταφείο Παραλίας Πατρών.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement