Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κατηγορείται για τις δολοφονίες και των τριών παιδιών της η Πισπιρίγκου-Νέα ποινική δίωξη

Δημοσιεύθηκε

στις

Κατηγορούμενη για τις δολοφονίες και των τριών παιδιών της είναι από σήμερα κάτι τις εισαγγελικές αρχές η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία φέρεται ότι ενήργησε με συγκεκριμένο τρόπο δράσης για να αφαιρέσει της ζωή και των τριών παιδιών της.

Οι εισαγγελείς πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, υπό την εποπτεία των οποίων διενεργήθηκε η προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της προφυλακισμένης Ρούλας Πισπιρίγκου, άσκησαν σε βάρος της πριν από λίγο ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή.

Η εισαγγελική δίωξη ήρθε λίγες μέρες μετά τη συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με θύμα την πρωτότοκη κόρη της Τζωρτζίνα για τη δολοφονία της οποίας κρατείται προσωρινά στις φυλακές Κορυδαλλού. Μετά από αυτή την εξέλιξη η κατηγορούμενη θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη και για τη δολοφονία των άλλων δύο παιδιών της.

Οι Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου ολοκλήρωσαν την προκαταρτική τους έρευνα και έκριναν πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η 33χρονη γυναίκα είναι η μοναδική φυσική αυτουργός των δολοφονιών σε βάρος όλων της των παιδιών.

Ποια στοιχεία οδήγησαν στη δίωξη

Σύμφωνα με πληροφορίες βασικό εύρημα πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η δίωξη είναι η ιατροδικαστική έκθεση των Καρακούκη – Καλόγρια. Ωστόσο, στην αξιολογική κρίση των εισαγγελικών λειτουργών φαίνεται πως μέτρησε το γεγονός ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν παρούσα και στις δυο αξιόποινες πράξεις , αλλά και πως φέρεται να το έχει κάνει και άλλες φορές, όπως στην περίπτωση της 9χρονης Τζωρτζίνας. Φαίνεται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να υπάρχει ένα modus opernadi.

Ειδικότερα, για την περίπτωση του θανάτου της 3,5 ετών Μαλένας οι γιατροί φαίνεται να περιγράφουν την εικόνα μιας μητέρας που φωνάζει αλλά το παιδί να είναι κρύο. Οι εισαγγελείς έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στις καταθέσεις των γιατρών, αλλά και στο γεγονός ότι η Μαλένα περιγράφεται ως ένα παιδί κοινωνικό, χαρούμενο και πρόσχαρο, που έχει ξεπεράσει τη λευχαιμία.

Οι γιατροί στις καταθέσεις του φέρονται να σημειώνουν ότι το παιδί έφυγε εντελώς ξαφνικά, κάτι που θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο αν βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου, ενώ η Μαλένα το είχα ξεπεράσει και είχα ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει τη χημειοθεραπεία.

Για την Ίριδα

Τα σημάδια αίματος στο στόμα της 6 μηνών Ίριδας ήταν το σημαντικότερο στοιχείο που οδήγησε του δυο εισαγγελείς στην κρίση ότι ο θάνατος της μικρούλας ήταν προϊόν εγκληματικής ενέργειας.

Επιπλέον, η ύπαρξη αίματος αλλά και η νεκρική ακαμψία, που είχε ήδη επέλθει όταν έφτασαν οι διασώστες, που διαπίστωσαν ότι το παιδί ήταν κρύο, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος είχε επέλθει ώρες πριν κληθούν να συνδράμουν.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη στην ανάκριση και σύντομα η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κληθεί σε απολογία για την υπόθεση αυτή που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

in.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement