Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Δεν δεχόμαστε άλλη υποβάθμιση»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 7:30 μ.μ. στην Παραλία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση του Πράσινου Σημείου

Published

on

«Δεν θα επιτρέψουμε την εγκατάσταση κεντρικού πράσινου σημείου σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια μας. Καλούμε τον Δήμο να πάρει πίσω την απόφασή του που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής, το περιβάλλον και την αξία της ιδιοκτησίας μας. Δεν θα ανεχθούμε να γίνει η Παραλία η αποθήκη της Πάτρας».

Τα παραπάνω διαμήνυσαν με αυστηρό τόνο οι τοπικοί σύμβουλοι Παραλίας Παναγιώτης Ψυχογιόπουλος, Αθανάσιος Ζαφειρόπουλος και Αγγελική Φωτοπούλου, και το μέλος της Περιβαλλοντικής Λέσχης Αχαΐας Δημήτρης Αλεξίου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν χθες το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό», γνωστοποιώντας πως όλοι οι κάτοικοι της Παραλίας και οι πολίτες που έχουν ακόμα τους νεκρούς τους στο κοιμητήριο της περιοχής είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να γίνει το Πράσινο Σημείο.

Ήδη, αύριο στις 7:30 το απόγευμα έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας- ανοικτή λαϊκή συνέλευση στο επίμαχο σημείο που έχει επιλεγεί, στην παιδική χαρά δίπλα από το κοιμητήριο Παραλίας, κατά την οποία θα διατρανώσουν την αντίθεσή τους και παράλληλα θα καθορίσουν τις επόμενες δυναμικές κινητοποιήσεις τους.

Όπως τόνισαν, οι κάτοικοι της Παραλίας είναι ανάστατοι καθώς θεωρούν πως το Πράσινο Σημείο στην ουσία θα μετατραπεί σε… χώρο συγκέντρωσης απορριμμάτων και θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής τους και το περιβάλλον, που ήδη είναι επιβαρυμένο από την λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού.

Ο Παναγιώτης Ψυχογιόπουλος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι κανείς δεν γνώριζε για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα το Τοπικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία (5-2) απέρριψε την εν λόγω εγκατάσταση του Πράσινου Σημείο στον χώρο της κοινότητας.

«Είμαστε αντίθετοι σε κάθε πλέον οχλητική εγκατάσταση που επιχειρούν στο χώρο της Παραλίας. Ο Δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να ακούσει τη φωνή των πολιτών της Παραλίας και επιβάλλεται η επανεξέταση της θέσης του Πράσινου Σημείου, το οποίο σε λίγα χρόνια θα γίνει ΣΜΑ. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να πάρει πίσω την απόφασή της…» ανέφερε.

Την έντονη δυσαρέσκεια που επικρατεί στο Τοπικό Συμβούλιο και την «ψυχρολουσία» στους δημότες της περιοχής μετέφερε ο τοπικός σύμβουλος Αθανάσιος Ζαφειρόπουλος, τονίζοντας πως «σήμερα 10 χρόνια μετά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ποτέ πως ένας δήμαρχος θα ερχόταν να προτείνει την συγκεκριμένη περιοχή για να γίνει η εγκατάσταση του Πράσινου Σημείου. Πρόκειται για έναν χώρο που εφάπτεται του αστικού ιστού, ανήκει στις μεγαλύτερες συνοικίες Χαραλαμποπούλου και Μουρτά της Παραλίας, είναι δίπλα στο κοιμητήριο της περιοχής και σε απόσταση 100 μέτρων από το 3ο Νηπιαγωγείο Παραλίας αλλά και 30 μέτρα από την παιδική χαρά. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει αυτό το έργο».

Για εν κρυπτώ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Ιούλιο του 2021 και για απόφαση ερήμην του λαού,  χωρίς να γίνει διαβούλευση με τους φορείς και το Τοπικό Συμβούλιο έκανε λόγο ο κάτοικος της περιοχής Δημήτρης Αλεξίου, τονίζοντας πως «ο συγκεκριμένος χώρος έχει ταυτότητα, έχει αγοραστεί από τον πρώην Δήμο Παραλίας και έχει χαρακτηριστεί από το Δημ. Συμβούλιο επί του αείμνηστου δημάρχου Ηλία Ζαχαρόπουλου ως χώρος άθλησης και αναψυχής» και συνέχισε: «Δεν δεχόμαστε την αιτιολογία της Δημοτικής Αρχής – ό,τι ήταν ο μόνος στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Δήμου- και την καλούμε να αναλογεί το λάθος της και να πάρει πίσω την απόφαση αυτή, αναγνωρίζοντας το λάθος της και να βρει εναλλακτική λύση».

Η Αγγελική Φωτοπούλου, τοπική σύμβουλος εκλεγμένη με την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία καταψήφισε την πρόταση του Δήμου υπογράμμισε από την πλευρά της τα εξής: «Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην δημιουργία του εργοστασίου στερεών αποβλήτων που κατ’ ευφημισμόν ονομάζεται Πράσινο Σημείο στην Παραλία. Είναι υπερβολικό να υπάρχουν σε ένα τοπικό διαμέρισμα δύο εργοστάσια αποβλήτων γιατί υποβαθμίζεται η περιοχή μας ακόμα περισσότερο και η ποιότητα ζωής μας» και σημείωσε με έμφαση: «Περιμένουμε από τον Δήμαρχο που εκφράζει την λαϊκή τάξη, η οποία του έδωσε υψηλά ποσοστά στην Παραλία, να αναθεωρήσει αυτήν την απόφαση». Τέλος, ανέφερε πως οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να ζητήσουν συνάντηση με τον ίδιο τον Δήμαρχο Κ. Πελετίδη και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

 

Από την έντυπη έκδοση της ΓΝΩΜΗΣ

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement