Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Διπλασιάστηκαν τα θύματα της ασφάλτου- Στους δρόμους τη Δυτικής Ελλάδας τον Ιούλιο του 2022 σε σχέση με τον Ιούλιο του 2021

Δημοσιεύθηκε

στις

Αυξήθηκε κατά 50% ο φόρος αίματος στους δρόμους της Δυτικής Ελλάδας τον Ιούλιο του 2022 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους.

Έξι ανθρώπινες ζωές χάθηκαν άδικα στην άσφαλτο σε έξι θανατηφόρα δυστυχήματα, όταν τον Ιούλιο του 2021 είχαμε τις μισές απώλειες.

Ο θλιβερός μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας στα θέματα οδικής ασφάλειας προκαλεί ανησυχία, επιβάλλει, όμως, αυξημένη προσοχή και αυστηρή τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας προκειμένου να διασφαλίζεται η ανθρώπινη ζωή στους δρόμους, η αξία της οποίας δεν αποτιμάται.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας έχει ήδη λάβει αυξημένα μέτρα ενόψει και της μεγάλης εξόδου των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου, τα οποία θα κορυφωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, εφιστά μεγάλη προσοχή στους οδηγούς στα θέματα οδικής ασφάλειας, τονίζοντας πως είναι υπόθεση όλων μας, δεδομένου ότι οι παραβάσεις στους δρόμους είναι αυξημένες και ο κίνδυνος για τροχαία ατυχήματα αυξημένος.

Τα απολογιστικά στοιχεία της τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του Ιουλίου του 2022, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας συγκρινόμενα με τα αντίστοιχα περσινά έχουν ως εξής:

Α. Τροχαία ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, σημειώθηκαν 46 τροχαία ατυχήματα έναντι 42 τον Ιούλιο του 2021, εκ των οποίων:
• 6 θανατηφόρα δυστυχήματα έναντι 3 τον Ιούλιο του 2021.
• 4  τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό έναντι 7 τον Ιούλιο του 2021.
• 36 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων έναντι 32 τον Ιούλιο του 2021.
63 ΟΙ ΠΑΘΟΝΤΕΣ
Από τα τροχαία ατυχήματα – δυστυχήματα που συνέβησαν καταγράφηκαν συνολικά 63 παθόντες έναντι 54 τον Ιούλιο  του έτους 2021, ως εξής:

  • 6 νεκροί έναντι 3 τον Ιούλιο  του έτους 2021.
    • 4 σοβαρά τραυματίες έναντι 7 τον Ιούλιο του 2021.
    • 53 ελαφρά τραυματίες έναντι 44 τον Ιούλιο  του 2021.

ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων όπως προέκυψε
από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
• Υπερβολική ταχύτητα
• Παραβίαση προτεραιότητας
• Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
• Αίτια αναφερόμενα σε οδηγούς
• Αίτια αναφερόμενα σε πεζούς

 

 

3.751 επικίνδυνες παραβάσεις σε Αχαΐα – Ηλεία- Αιτωλοακαρνανία

Στο… κόκκινο υπερβολική ταχύτητα,

μη χρήση κράνους και ζώνης ασφαλείας  

Τον Ιούλιο του 2022 συγκροτήθηκαν από τις
Υπηρεσίες Τροχαίας 295 συνεργεία αλκοολόμετρησης, ενεργήθηκαν 3.924 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 160 παραβάσεις, ενώ βεβαιώθηκαν εκτός των άλλων και 3.751 επικίνδυνες παραβάσεις.
Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:
• 1.500 για υπερβολική ταχύτητα
• 550 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση
• 503 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
• 99 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
• 50 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
• 36 για παραβίαση προτεραιότητας
• 136 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
• 83 για αντικανονικό προσπέρασμα
• 57 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων
• 258 για Κ.Τ.Ε.Ο.
• 128 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά
• 131 για επικίνδυνους ελιγμούς κατά την οδήγηση
• 220 στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

Τέλος, να αναφερθεί πως οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή των ατυχημάτων σε όλο το οδικό της δίκτυο.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πλημμύρισε πάλι η Ποσειδώνος

Δημοσιεύθηκε

στις

Πλημμύρισε για ακόμη μία φορά χθες η παραλιακή στο Ρίο, κυρίως στο σημείο μπροστά από το δημοτικό πάρκινγκ.

«Σιγά το νέο» θα πείτε, αφού κάθε φορά που βρέχει, η Ποσειδώνος μετατρέπεται σε… ποτάμι, καθώς τα φρεάτια δεν μπορούν να απορροφήσουν τις μεγάλες ποσότητες του νερού. Συνεργείο της ΔΕΥΑΔ με αποφρακτικό μηχάνημα βρέθηκε χθες στην περιοχή και παρά τις πολύωρες προσπάθειες για τον καθαρισμό των φρεατίων διαπίστωσε ότι έχουν «φράξει» από χώματα που δεν είναι εύκολο να απομακρυνθούν.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πολλά κρούσματα γρίπης σε σχολεία της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τα μέτρα για τον κορωνοϊό και τις επιδημιολογικές έρευνες να έχουν ατονήσει, κανένας δεν μπορεί να είναι βέβαιος για την έκταση των νέων κρουσμάτων στην κοινωνία, και φυσικά στην σχολική κοινότητα.

Μάλιστα, ενδεχομένως ζούμε πλέον στην εποχή που… όλα μπερδεύονται και οι ιώσεις, είτε οφείλονται στον κορωνοϊό είτε όχι, δεν μπορούν να ξεχωρίσουν. Πληροφορούμαστε ότι είναι πολλά τα παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα συναχιού και πολλά αυτά που παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, τα self ή rapid τεστ που γίνονται στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον, βγαίνουν αρνητικά. Ωστόσο, βεβαιότητες δεν μπορούν να υπάρξουν. Γι’ αυτό και καλό είναι, τα παιδάκια που εμφανίζουν συμπτώματα, να κρατούνται για λίγο στο σπίτι…

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τραπεζοκαθίσματα-Παράταση στη δωρεάν επέκταση κοινόχρηστου χώρου μετά από αίτημα του ΣΚΕΑΝΑ και παρεμβάσεις βουλευτών Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρατείνεται μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2023 η δυνατότητα των Δήμων να παραχωρούν δωρεάν κοινόχρηστους χώρους, προκειμένου οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες κλπ) να τοποθετούν τραπεζοκαθίσματα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα να καταθέτει χθες Πέμπτη τη σχετική τροπολογία στη Βουλή και να κάνει δεκτή πρόταση που κατέθεσε ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαϊας (ΣΚΕΑΝΑ), με την σύμφωνη γνώμη και του Δήμου Πατρέων.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο είχε θεσπιστεί κατά την περίοδο των αυστηρών διατάξεων πρόληψης της μετάδοσης του κορωνοϊού και είχε στόχο να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να μεγαλώσουν τις αποστάσεις μεταξύ των πελατών, χωρίς να μειώσουν τον αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων.
Στην ανάγκη παράτασης του μέτρου δωρεάν παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων για τραπεζοκαθίσματα από καταστήματα εστίασης συμφώνησαν πρόσφατα ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης και ο Στέλιος Πέτσας.
Ο κ. Κατσανιώτης σε επικοινωνία με τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών μετέφερε το αίτημα των επιχειρηματιών του κλάδου εστίασης στην Αχαΐα οι οποίοι λόγω της ενεργειακής κρίσης ζητούν παράταση των μέτρων στήριξης που τους παρείχε η κυβέρνηση την περίοδο της πανδημίας.
Σε αυτό το πλαίσιο οι κ. Κατσανιώτης και Πέτσας συμφώνησαν να παραταθεί το μέτρο ατελούς παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων ώστε τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να μην επιβαρύνονται με δημοτικά τέλη.
Αναφορά προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και Εσωτερικών Μάκη Βορίδη σχετικά με την επέκταση της ατελούς παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων προς τις επιχειρήσεις εστίασης, είχε καταθέσει και η Χριστίνα Αλεξοπούλου.
“Ο κλάδος της εστίασης έχει πληγεί από την υγειονομική κρίση και το πλήρες άνοιγμά του συνέπεσε με την ενεργειακή κρίση με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να κληθούν να επωμιστούν δυσανάλογα βάρη από την αύξηση του λειτουργικού κόστους. Είναι σίγουρο ότι οι αρμόδιοι υπουργοί θα εξετάσουν τις προτάσεις με μεγάλη προσοχή και θα πράξουν το καλύτερο για τα καταστήματα, τους εργοδότες και τους εργαζόμενους” σύμφωνα με την κ. Αλεξοπούλου.
Όπως προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, η δωρεάν επέκταση των κοινόχρηστων χώρων δεν μπορεί να ξεπερνά το τριπλάσιο της κανονικής αδειοδότησης και διευκρινίζεται ότι επί των πρόσθετων χώρων οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να τοποθετούν μόνιμες κατασκευές ή να βγάζουν ηχεία.
“ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ” ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ
Το θέμα της επέκτασης του κοινόχρηστου χώρου ατελώς τέθηκε σε συνάντηση του ΣΚΕΑΝΑ πρόσφατα με τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης και Οικονομικών Διονύση Πλέσσα πραγματοποίησε ο ΣΚΕΑΝΑ. Στην συνάντηση συμμετείχαμ ενώ εκ μέρους του ΣΚΕΑΝΑ συμμετείχαν ο πρόεδρος Τάσος Γιατράς και ο Κωνσταντίνος Μπουρδόπουλος.
Ο δήμος Πατρέων έδωσε “πράσινο φως” τόσο για την παράταση των ατελώς παραχωρούμενων τετραγωνικών μέτρων σε κοινόχρηστους χώρους όσο και στην επαναφορά των 100 δόσεων για τα χρέη προς τους Δήμους.
“Οι συνθήκες που επικρατούν παγκοσμίως με την γεωπολιτική, οικονομική και υγειονομική κρίση καθώς και η ενεργειακή κρίση, έχουν καταστήσει μη βιώσιμη την λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων επομένως η παραχώρηση κάποιων επιπλέον μέτρων είναι μια ‘ανάσα ζωής’ για τα καταστήματα” σύμφωνα με τον ΣΚΕΑΝΑ.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα