Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη: Τρέχουσα κατάσταση, προκλήσεις και μελλοντικές ευκαιρίες» με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Φ. Ζαΐμη

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης συμμετείχε διαδικτυακά στην εκδήλωση του Διεθνούς Κέντρου Μελετών  Ευξείνου Πόντου (ΔΙΚΕΜΕΠ) και του Κέντρου Ανάλυσης του Διεθνών Σχέσεων (AIR Center) του Αζερμπαϊτζάν με θέμα η «Ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη: Τρέχουσα κατάσταση, προκλήσεις και μελλοντικές ευκαιρίες» που έγινε πρόσφατα στην Αθήνα. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν σπουδαίοι ομιλητές, εξειδικευμένοι σε θέματα ενέργειας ανταλλάσσοντας απόψεις σχετικά με τους τρόπους που θα αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση αλλά και πως θα είμαστε ασφαλείς στο μέλλον. Μάλιστα, έγινε εκτενής ενημέρωση στις συζητήσεις που ξεκίνησαν στην Περιφερειακή Διάσκεψη Ενδιαφερομένων Μερών «Black Sea Synergy: the wayforward» (Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2019), που διοργανώθηκε από το ΔΙΚΕΜΕΠ στο πλαίσιο τουENI East Instrument. 

Ο κ. Ζαΐμης, τόνισε τη σημασία των τριών ενεργειακών έργων που προωθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη δικτύων αερίου χαμηλής και μέσης πίεσης με LNG από τη ΔΕΔΑ Α.Ε., στην κατασκευή Αγωγού Φυσικού Αερίου Υψηλής Πίεσης από την Τρίπολη προς την Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ ΕΤΒΑ) Πάτρας μέσω διασύνδεσης με τη ΔΕΣΦΑ καθώς και στο μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της Ευρώπης στο Μεσολόγγι. «Η Περιφέρεια στηρίζει τα παρόντα έργα, καθώς αποβλέπουν στη ρήξη του ενεργειακού αποκλεισμού και της ενεργειακής απομόνωσης  που βιώνει η Περιφέρεια τα τελευταία χρόνια»τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν δια ζώσης: Ο Γενικός Διευθυντής, Διεθνές Κέντρο Μαύρης Θάλασσας Σπουδές (ICBSS),Γεώργιος Μητράκος, και ο Πρέσβης της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα,AnarΗuseynov και διαδικτυακά: o Διευθυντής Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Υπουργείο Εξωτερικών της Γεωργίας,NoshrevanLomtatidze, o Γενικός Γραμματέας, Ινστιτούτο EURISPES, Ιταλία, Δρ. MarcoRicceri , το Μέλος ΔΣ, Κέντρο Ανάλυσης Διεθνών Σχέσεων (AIR Center),Dr. EsmiraJafarova , o Αναπληρωτής Διευθυντής M.Sc. ΠΜΣ Διαχείριση και μεταφορά πετρελαίου και φυσικού αερίου, Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας, Καθ. Δρ. Κωνσταντίνος Ι. Βατάλης, o Ανώτερος σύμβουλος, Κέντρο Ανάλυσης Διεθνών Σχέσεων (AIR Center),Δρ. ShahmarHajiyev, και ο Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΕΤΑ. Δρ. Γεώργιος Κυριακαράκος.

Τα αποτελέσματα της εκδήλωσης παρουσιάζονται στο Έγγραφο Πολιτικής του ΔΙΚΕΜΕΠ «Συνέργεια Ευξείνου Πόντου: ο δρόμος προς τα εμπρός» που θέτει τη βάση για μια εποικοδομητική συνέχεια με θεματικά εργαστήρια και συνέργειες με γνώμονα τα έργα στα στοχευμένα πεδία συνεργασίας. 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτική Ελλάδα: Λίγο έλειψε να “σβήσει” από τσίμπημα εντόμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Άνδρας ηλικίας περίπου 50 ετών χρειάστηκε να μεταφερθεί επειγόντως στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου έπειτα από τσίμπημα εντόμου.

Ο 50χρονος άνδρας εργαζόταν στην Ορεινή Ναυπακτία, όταν δέχτηκε το τσίμπημα από σερσέγκι στο κεφάλι, όπως αναφέρει το nafpaktianews.gr.

Η κατάστασή του επιδεινώθηκε αφού ήταν αλλεργικός και με τη συνδρομή φιλικού του προσώπου μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Κ.Υ.Ναυπάκτου όπου οι γιατροί έδωσαν δύσκολη μάχη για να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του.

Οι πρώτες βοήθειες που παρείχαν οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας ήταν καθοριστικές για τη θετική έκβαση του σοβαρού περιστατικού και στη συνέχεια ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Πάτρας όπου νοσηλεύεται, ευτυχώς, εκτός κινδύνου.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη η Άννα-Μαρία Βλαγκούλη

Δημοσιεύθηκε

στις

«Όταν οι κρίσιμες για τον τόπο συνθήκες το απαιτούν, σε ένα χρονικό «σταυροδρόμι» που η χώρα μας παρά τις διαδοχικές και πρωτόγνωρες δοκιμασίες επιχειρεί το μεγάλο αναπτυξιακό βήμα με στόχους ανάκαμψης και εκσυγχρονισμού, τότε, από το ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ αγώνα και ενεργούς συμμετοχής δεν μπορείς να απουσιάσεις. Είναι κάτι που οφείλεις να κάνεις με δυναμισμό, συνέπεια, και πάνω από όλα με την ευθύνη που στον καθένα μας αναλογεί με βάση την προσωπική και οικογενειακή του διαδρομή και τις αξίες με τις οποίες έχει εμποτιστεί παραδειγματικά από τους δικούς του ανθρώπους…»

Με τα παραπάνω λόγια η Άννα – Μαρία Βλαγκούλη αναφέρεται για πρώτη φορά στην απόφαση αποδοχής της πρότασης από τη Νέα Δημοκρατία να κατέλθει ως υποψήφια βουλευτής στην Ηλεία.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το πρόσωπό μου και θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να σταθώ αντάξια της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη» τονίζει η ίδια χαρακτηριστικά, και προσθέτει: «Χρέος απέναντι στην ιστορία και τις καταβολές μας να βοηθήσουμε για να αλλάξουν δεδομένα που δεν ταιριάζουν στην καθημερινότητά μας, να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο, και να δώσουμε σήμερα αλλά και στις γενιές που θα ακολουθήσουν, την δυνατότητα να ατενίζουν με αισιοδοξία και υπερηφάνεια το αύριο της Ελλάδας!»
Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ
Η Άννα – Μαρία Βλαγκούλη ωστόσο, ξεκινά την πολιτική της παρουσία στην Ηλεία, έχοντας ως σπουδαία παρακαταθήκη το έργο και την προσφορά ενός ανθρώπου που σε όλα τα χρόνια της μαχητικής δράσης του έγινε η «ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ» των διεκδικήσεων και της ανάδειξης προβλημάτων της Ηλείας και των κατοίκων της.
Ενός ανθρώπου που υπήρξε πάντα στην «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» των ηλειακών ζητημάτων, έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο, και «έφυγε» από τη ζωή όρθιος ακριβώς την ώρα που υπερασπιζόταν ένα από τα σοβαρά θέματα της περιοχής μας.
Στην ίδια κατεύθυνση, και με μια ευθύνη που γίνεται πλέον μεγαλύτερη, η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ θα προσδιορίσει και το δικό της πολιτικό στίγμα με στοιχεία ανανέωσης, και ουσιαστικής εξέλιξης στον τόπο. Νέα, δυναμική, με σύγχρονες ιδέες, αγάπη για τον τόπο και πάθος για προσφορά, στην πρώτη δήλωσή της επισημαίνει και τα εξής :
«Γνωρίζουμε όλοι την αγάπη και την επίμονη δουλειά του πατέρα μου Θόδωρου Βλαγκούλη μένοντας πολλές φορές έκπληκτοι και εμείς στην οικογένειά του για τις δικές του προσωπικές θυσίες ώστε να είναι πάντα έτοιμος, μαχητικός και μπροστάρης στα προβλήματα του τόπου. Η πρόσκληση συμμετοχής μου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι η καλύτερη ίσως αφορμή για να συνεχίσω στη βάση που Εκείνος μου είχε μάθει να παλεύω για τον τόπο μου, ακούραστα, έντιμα, και διορατικά. Να μπορέσω να προσφέρω χωρίς περιστροφές και δισταγμούς αξιοποιώντας καθετί που μας «δίδαξε» η δική του διαρκής πολιτική δράση… Και είναι μια δέσμευση προς όλους εσάς αλλά και στον εαυτό μου να συνεχίσω να μάχομαι για την Ηλεία μας, για την Ελλάδα μας, και για την παράταξή μας έχοντας πάντα στο νου τα ηχηρά αποτυπώματα του πατέρα μου!»

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Το έργο άλλαξε, έγινε ξανά καλοκαιρινό-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

Και εκεί που λέγαμε πως τίποτα δεν παραπέμπει σε καλοκαίρι με τις βροχές και τις καταιγίδες να σαρώνουν τη Δυτική Ελλάδα και την Πάτρα, ήρθε η μεγάλη ανατροπή.

Το βροχερό σκηνικό άλλαξε, άρδην, ο ήλιος έκανε την εμφάνισή του και το κέντρο της πόλης απέκτησε ξανά ζωή.

Το ίδιο ενδέχεται να συμβεί και στις κοντινότερες και μη παραλίες.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα