Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

«Ο Απόλλων να γίνει πιο μεγάλος από ό,τι είναι»-Ο νέος πρόεδρος της ΚΑΕ Γιάννης Κόντης μιλάει στη «Γ» για τα σχέδια και το όραμα της μελανόλευκης ομάδας

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέος άνεμος αισιοδοξίας επικρατεί εδώ και λίγες ώρες στο στρατόπεδο του Απόλλωνα, καθώς προχθές το βράδυ πραγματοποιήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΑΕ, με τον Γιάννη Κόντη να εκλέγεται στον «θώκο» του προέδρου παμψηφεί.

Του ΤΑΣΟΥ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Και ως… διά μαγείας άλλαξαν όλα, καθώς πάρθηκε απόφαση ο νέος Απόλλωνας ο οποίος τη χρονιά που έρχεται θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Basket League να χτιστεί στο αθλητικό κέντρο Καλαβρύτων με την προετοιμασία λοιπόν της μελανόλευκης ομάδας να αρχίζει στις 22 Αυγούστου με παρόντα τον προπονητή Νίκο Βετούλα, αλλά και με τους παίκτες, που ήδη έχουν συμφωνήσει και αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να υπογράψουν τα συμβόλαια συνεργασίας τους.

ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Οι άνθρωποι του Απόλλωνα και κυρίως ο νέος πρόεδρος της ΚΑΕ Γιάννης Κόντης έπεσαν με τα… μούτρα στη δουλειά, προκειμένου όταν με το καλό ξεκινήσει το πρωτάθλημα η μελανόλευκη ομάδα να κάνει τη δική της αντεπίθεση.

Γ. ΚΟΝΤΗΣ: «ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ»

Μιλώντας στη «Γ» ο πρόεδρος της ΚΑΕ ανέφερε: «Ανέλαβα ένα πολύ δύσκολο κομμάτι, ωστόσο αισιοδοξώ ότι θα φέρω σε πέρας αυτή την αποστολή μου. Όμως θέλω την αμέριστη βοήθεια όλων των Πατρινών επιχειρηματιών και φιλάθλων, για να κάνουμε ξανά τον Απόλλωνα πιο μεγάλο από ό,τι είναι».

«ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ»

Ερωτώμενος πώς οραματίζεται τον νέο Απόλλωνα τη χρονιά που έρχεται είπε: «Ανέκαθεν η Πάτρα ήταν μπασκετομάνα, πόσω μάλλον ο Απόλλωνας. Με σωστή δουλειά και πίστη στις δυνάμεις μας, όλοι όσοι βρισκόμαστε στην οικογένεια της ομάδας θα τα καταφέρουμε. Σιγά-σιγά και με υπομονή, όλα θα γίνουν. Άλλωστε από πλευράς οργάνωσης η ομάδα δεν έχει να φοβηθεί κανέναν αντίπαλο. Θα είμαστε άπαντες στο πλευρό όλων, ό,τι κι αν χρειαστούν».

«ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΘΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ…»

Ερωτώμενος τώρα που το νερό μπήκε στο αυλάκι, εάν θα γίνουν κι άλλες αποκτήσεις αθλητών, τόνισε: «Η ομάδα σιγά-σιγά βρίσκει τον δρόμο της, θα γίνουν κι άλλες μεταγραφές. Θα αποκτηθεί ένας ακόμη ξένος, αλλά και Έλληνες παίκτες».

«ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΨΗΛΑ»

Ερωτώμενος τέλος αν θεωρεί ότι η δική του παρουσία στον Απόλλωνα θα βοηθήσει, έτσι ώστε η μελανόλευκη ομάδα να έχει καλύτερη τύχη στο νέο πρωτάθλημα της Basket League, απάντησε: «Πιστεύω ότι δεν με χρειάζεται ο Απόλλωνας σε αγωνιστικό επίπεδο, πόσω δε μάλλον στο παρκέ. Αυτό το κομμάτι το χειρίζεται έξυπνα ο τεχνικός Νίκος Βετούλας, που έχει δείξει την αξία του ως προπονητής. Το ίδιο δε, πιστεύω ότι θα κάνουν τόσο οι ξένοι, όσο και οι Έλληνες παίκτες, που θα απαρτίζουν το ρόστερ της μελανόλευκης ομάδας, έτσι ώστε ο Απόλλωνας να φτάσει ακόμη πιο ψηλά. Ωστόσο μην ξεχνάμε ότι η Πάτρα έχει δύο ομάδες στην ίδια κατηγορία. Τον Απόλλωνα και τον Προμηθέα, αλλά ο Απόλλων είναι όλων…».

ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά αρκετά συμβόλαια αναμένεται να υπογραφούν τις προσεχείς ημέρες στον Απόλλωνα κι όταν αυτή η διαδικασία ολοκληρωθεί τότε αυτά θα σταλούν στην διοργανώτρια αρχή του ΕΣΑΚΕ, προκειμένου η μελανόλευκη ομάδα να είναι πανέτοιμη για να ριχτεί στη μάχη του πρωταθλήματος. Τα νέα πρόσωπα θα είναι οι Αμερικανοί Τζέρελ Σίμονς, Ομάρ Καλχούν, Νικ Γκρίφιν, Τζαλόν Τάιλερ Φραϊντέι, αλλά και οι Έλληνες παίκτες Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος, Γιώργος Μπόγρης, Ζώης Καράμπελας, Τηλέμαχος Βησσαρίου.

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΧΟΡΗΓΟΥΣ

Ολοένα και μεγαλώνουν οι επαφές των ιθυνόντων της ΚΑΕ Απόλλων με υποψήφιους χορηγούς, ενόψει της νέας περιόδου, προκειμένου η μελανόλευκη ομάδα να έχει περισσότερες διαφημίσεις, τόσο στη φανέλα της όσο και στον χώρο του κλειστού της Περιβόλας.

Ο ΕΣΑΚΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η διοργανώτρια αρχή του ΕΣΑΚΕ ζήτησε τόσο από τον υφυπουργό Πολιτισμού κι Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, όσο και από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, να λάβει απάντηση για το πόσα χρήματα θα πάρουν οι ΚΑΕ από τα 40 εκατομμύρια, που είναι να δοθούν στις 10 Ιανουαρίου 2023, ενώ η ΕΡΤ που θα αναλάβει το τηλεοπτικό κομμάτι προτίθεται να δώσει στις ομάδες το ποσό των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ. Αντίθετα η πρόταση που έγινε από το συνδρομητικό κανάλι στις ΚΑΕ, προκειμένου να πάρει τα τηλεοπτικά δικαιώματα, δεν ευδοκίμησε.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Σε ό,τι αφορά τώρα το Κύπελλο Ελλάδας, οι ομάδες της Basket League θα μπουν στην εγχώρια αυτή διοργάνωση από τον προσεχή Ιανουάριο και όσες βρίσκονται έως την έβδομη θέση, παρουσία φυσικά και των υπόλοιπων ομάδων από τα εθνικά πρωταθλήματα από την οποία και θα προκριθεί μια, έτσι ώστε να δημιουργηθεί το Φάιναλ 8.

*Από την έντυπη έκδοση της “Γ”.


Ροή ειδήσεων

Advertisement