Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Ο τουρισμός θα… σώσει την «παρτίδα»;

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Η χώρα θα μπει σε έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, αρκετά καλά προετοιμασμένη και όχι χωρίς «εφόδια». Δεν το κρύβει πλέον κανείς – το είπε ευθέως χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος – ότι τα έσοδα από τον τουρισμό προσφέρουν στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να βοηθήσει τους πιο ευάλωτους πολίτες να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, που συνεχίζουν να καλπάζουν.

Επίσης, ως προς τα ενεργειακά αποθέματα, διαθέτουμε μία σειρά από συγκριτικά πλεονεκτήματα που μάλλον θα βοηθήσουν. Η Ελλάδα δεν είναι τόσο πολύ εξαρτημένη από το φυσικό αέριο όσο άλλες χώρες, οι λιγνιτικές μονάδες (ακόμα και οι μέχρι πρότινος παροπλισμένες) έχουν ξαναπάρει μπροστά, οι αποθηκευτικές δυνατότητες LNG έχουν μεγαλώσει, ενώ επιπλέον ζούμε και σε μία χώρα όπου συνήθως οι χειμώνες δεν είναι «βαρείς και ασήκωτοι».

Όλοι πιστεύουν λοιπόν ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε και αυτό το «κύμα», χωρίς σημαντικές απώλειες και κυρίως, χωρίς να χρειαστεί να κατέβουν οι διακόπτες στα νοικοκυριά ή να παγώνουν οι άνθρωποι.

Εντούτοις, όσα μπορεί να συμβούν σε άλλες χώρες, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, δεν θα μας αφήσουν ανεπηρέαστους. Όπως και η βολική, πλην όμως απερίσκεπτη ενεργειακή στρατηγική της ΕΕ, να αφεθεί στο ρωσικό αέριο μέχρι την «πράσινη μετάβαση»…

Είναι βέβαιο λοιπόν ότι θα αντιμετωπίσουμε σημαντικές προκλήσεις. Και είναι βέβαιο ότι όλοι θα σφίξουμε το ζωνάρι λίγο παραπάνω και όλοι θα σκεφθούμε και πάλι ότι από το 2009 και έπειτα «δεν έχουμε πάρει ανάσα».

Μπαίνοντας στον Αύγουστο, έχουμε ακόμα μπροστά μας κάμποσες μέρες «ελληνικού καλοκαιριού». Με αποκορύφωμα βέβαια, την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου. Όμως, καλό είναι να ξέρουμε τι έρχεται αμέσως μετά και ο καθένας, να είναι όσο καλύτερα προετοιμασμένος μπορεί…


Ροή ειδήσεων

Advertisement