Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Θα ζητήσουν εξηγήσεις από τον Δήμαρχο

Αποφασισμένοι οι κάτοικοι της Παραλίας να μπλοκάρουν την εγκατάσταση «Πράσινου Σημείου» στην περιοχή τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Εξηγήσεις από τον ίδιο τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη για την εν κρυπτώ – όπως λένε – απόφαση της Δημοτικής Αρχής να επιλέξει την Παραλία για να γίνει το Κεντρικό Πράσινο Σημείο, χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση ή έστω ενημέρωση του Τοπικού Συμβουλίου θα ζητήσουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπή Αγώνα.

Οι κάτοικοι της Παραλίας, ιδίως των συνοικιών Μουρτά και Χαραλαμποπούλου που θίγονται άμεσα από την απόφαση του Δήμου να εγκαταστήσει το Πράσινο Σημείο σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια τους, έδωσαν δυναμικό «παρών» προχθές το απόγευμα διαμηνύοντας πως δεν θα ανεχθούν άλλη υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην πολύπαθη Παραλία.

Η ανταπόκριση των κατοίκων στο κάλεσμα του Τοπικού Συμβουλίου της Παραλίας και της Επιτροπής Αγώνα ήταν μαζική και όλοι με μια φωνή είπαν «όχι στην εγκατάσταση του Κεντρικού Πράσινου Σημείου» και μάλιστα από το σημείο που ο Δήμος έχει επιλέξει να γίνει, δηλαδή σε χώρο που έχει δεσμευτεί για πλατεία.

Αντ’ αυτού ο Δήμος Πατρέων, εξασφαλίζοντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε μια προ ημερησίας συζήτησης, χωρίς διεξοδική ενημέρωση και την ώρα που απουσίαζαν σύμβουλοι από την περιοχή όπως ο Φώτης Δημακόπουλος, ανακοίνωσε πως προχωρά στη δημιουργία του Κεντρικού Πράσινου Σημείου, παρά το γεγονός ότι αυτό δεν είχε προβλεφθεί να γίνει στην Παραλία, σύμφωνα με την μελέτη – περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

«Η Δημοτική Αρχή λειτούργησε εν κρυπτώ, δεν ενημέρωσε το Τοπικό Συμβούλιο για να δώσει γνωμοδότηση και αιφνιδίασε τους πάντες. Οι κάτοικοι της Παραλίας αρνούνται να δεχθούν αυτήν την εγκατάσταση και θα αντιδράσουν με κάθε μέσο», δήλωσε στην «Γ» ο κ. Δημακόπουλος, ο οποίος πρότεινε στη συγκέντρωση να ζητήσουν από τον Δήμο να μην προχωρήσει σε κανένα Πράσινο Σημείο μέχρις ότου ολοκληρωθεί η νέα μελέτη για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων που είναι στη φάση της υλοποίησης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Πάτρα» Νίκος Νικολόπουλος και «Πάτρα, Διεθνής Σύγχρονη Πόλη» Αλέκος Χρυσανθακόπουλου, οι οποίοι τάχθηκαν στο πλευρό των κατοίκων, καθώς επίσης ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Γιώργος Κυριακόπουλος, που ένωσε τη φωνή του με αυτή των κατοίκων λέγοντας: «Η αγανάκτηση ήταν πρόδηλη αφού η συγκεκριμένη περιοχή είναι ήδη υποβαθμισμένη από την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, και συνεχίζεται με την εν κρύπτω απόφαση της Δημοτικής αρχής, χωρίς συνεννόηση και κοινωνική αποδοχή από τους κατοίκους της περιοχής».

Στην προχθεσινή συγκέντρωση τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα ενημέρωσαν για τους λόγους που τάσσονται ενάντιοι στην εγκατάσταση του Κεντρικού Πράσινου Σημείο στην περιοχή, δίπλα από τα σπίτια, την παιδική χαρά και το κοιμητήριο της Παραλίας ενώ τονίζουν πως πρόκειται για μια οχλητική εγκατάσταση που θα υποβαθμίσει περαιτέρω την ποιότητα ζωής τους, το περιβάλλον τους και τις ιδιοκτησίες τους, εφόσον η Παραλία θα μετατραπεί σε… αποθήκη της Πάτρας.

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτική Ελλάδα: Λίγο έλειψε να “σβήσει” από τσίμπημα εντόμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Άνδρας ηλικίας περίπου 50 ετών χρειάστηκε να μεταφερθεί επειγόντως στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου έπειτα από τσίμπημα εντόμου.

Ο 50χρονος άνδρας εργαζόταν στην Ορεινή Ναυπακτία, όταν δέχτηκε το τσίμπημα από σερσέγκι στο κεφάλι, όπως αναφέρει το nafpaktianews.gr.

Η κατάστασή του επιδεινώθηκε αφού ήταν αλλεργικός και με τη συνδρομή φιλικού του προσώπου μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Κ.Υ.Ναυπάκτου όπου οι γιατροί έδωσαν δύσκολη μάχη για να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του.

Οι πρώτες βοήθειες που παρείχαν οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας ήταν καθοριστικές για τη θετική έκβαση του σοβαρού περιστατικού και στη συνέχεια ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Πάτρας όπου νοσηλεύεται, ευτυχώς, εκτός κινδύνου.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη η Άννα-Μαρία Βλαγκούλη

Δημοσιεύθηκε

στις

«Όταν οι κρίσιμες για τον τόπο συνθήκες το απαιτούν, σε ένα χρονικό «σταυροδρόμι» που η χώρα μας παρά τις διαδοχικές και πρωτόγνωρες δοκιμασίες επιχειρεί το μεγάλο αναπτυξιακό βήμα με στόχους ανάκαμψης και εκσυγχρονισμού, τότε, από το ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ αγώνα και ενεργούς συμμετοχής δεν μπορείς να απουσιάσεις. Είναι κάτι που οφείλεις να κάνεις με δυναμισμό, συνέπεια, και πάνω από όλα με την ευθύνη που στον καθένα μας αναλογεί με βάση την προσωπική και οικογενειακή του διαδρομή και τις αξίες με τις οποίες έχει εμποτιστεί παραδειγματικά από τους δικούς του ανθρώπους…»

Με τα παραπάνω λόγια η Άννα – Μαρία Βλαγκούλη αναφέρεται για πρώτη φορά στην απόφαση αποδοχής της πρότασης από τη Νέα Δημοκρατία να κατέλθει ως υποψήφια βουλευτής στην Ηλεία.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το πρόσωπό μου και θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να σταθώ αντάξια της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη» τονίζει η ίδια χαρακτηριστικά, και προσθέτει: «Χρέος απέναντι στην ιστορία και τις καταβολές μας να βοηθήσουμε για να αλλάξουν δεδομένα που δεν ταιριάζουν στην καθημερινότητά μας, να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο, και να δώσουμε σήμερα αλλά και στις γενιές που θα ακολουθήσουν, την δυνατότητα να ατενίζουν με αισιοδοξία και υπερηφάνεια το αύριο της Ελλάδας!»
Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ
Η Άννα – Μαρία Βλαγκούλη ωστόσο, ξεκινά την πολιτική της παρουσία στην Ηλεία, έχοντας ως σπουδαία παρακαταθήκη το έργο και την προσφορά ενός ανθρώπου που σε όλα τα χρόνια της μαχητικής δράσης του έγινε η «ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ» των διεκδικήσεων και της ανάδειξης προβλημάτων της Ηλείας και των κατοίκων της.
Ενός ανθρώπου που υπήρξε πάντα στην «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» των ηλειακών ζητημάτων, έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο, και «έφυγε» από τη ζωή όρθιος ακριβώς την ώρα που υπερασπιζόταν ένα από τα σοβαρά θέματα της περιοχής μας.
Στην ίδια κατεύθυνση, και με μια ευθύνη που γίνεται πλέον μεγαλύτερη, η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ θα προσδιορίσει και το δικό της πολιτικό στίγμα με στοιχεία ανανέωσης, και ουσιαστικής εξέλιξης στον τόπο. Νέα, δυναμική, με σύγχρονες ιδέες, αγάπη για τον τόπο και πάθος για προσφορά, στην πρώτη δήλωσή της επισημαίνει και τα εξής :
«Γνωρίζουμε όλοι την αγάπη και την επίμονη δουλειά του πατέρα μου Θόδωρου Βλαγκούλη μένοντας πολλές φορές έκπληκτοι και εμείς στην οικογένειά του για τις δικές του προσωπικές θυσίες ώστε να είναι πάντα έτοιμος, μαχητικός και μπροστάρης στα προβλήματα του τόπου. Η πρόσκληση συμμετοχής μου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι η καλύτερη ίσως αφορμή για να συνεχίσω στη βάση που Εκείνος μου είχε μάθει να παλεύω για τον τόπο μου, ακούραστα, έντιμα, και διορατικά. Να μπορέσω να προσφέρω χωρίς περιστροφές και δισταγμούς αξιοποιώντας καθετί που μας «δίδαξε» η δική του διαρκής πολιτική δράση… Και είναι μια δέσμευση προς όλους εσάς αλλά και στον εαυτό μου να συνεχίσω να μάχομαι για την Ηλεία μας, για την Ελλάδα μας, και για την παράταξή μας έχοντας πάντα στο νου τα ηχηρά αποτυπώματα του πατέρα μου!»

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Το έργο άλλαξε, έγινε ξανά καλοκαιρινό-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

Και εκεί που λέγαμε πως τίποτα δεν παραπέμπει σε καλοκαίρι με τις βροχές και τις καταιγίδες να σαρώνουν τη Δυτική Ελλάδα και την Πάτρα, ήρθε η μεγάλη ανατροπή.

Το βροχερό σκηνικό άλλαξε, άρδην, ο ήλιος έκανε την εμφάνισή του και το κέντρο της πόλης απέκτησε ξανά ζωή.

Το ίδιο ενδέχεται να συμβεί και στις κοντινότερες και μη παραλίες.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα