Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απολογήθηκαν… για την άρνηση μεταγωγών- Στο πλευρό τους ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιώργος Κωστίκας

Χθες ενώπιον του Εισαγγελέα Πατρών οι 14 υπάλληλοι εξωτερικής φρουράς της φυλακής του «Αγ. Στεφάνου»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

 

Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου της Πάτρας πέρασαν χθες οι 14 υπάλληλοι της Εξωτερικής Φρουράς του κλειστού καταστήματος κράτησης στον «Άγιο Στέφανο» προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα σχετικά με την άρνησή τους να εκτελέσουν έκτακτη μεταγωγή τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι εξωτερικοί φρουροί είχαν κηρύξει επαναλαμβανόμενες απεργίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, η οποία όρισε να διενεργούν οι εξωτερικοί φρουροί τις μεταγωγές κρατουμένων, κι όχι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αφορμή αποτέλεσε το έγγραφο της τότε γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου να εφαρμοστεί ο νόμος στο κατάστημα Κράτησης Πατρών δηλαδή οι έκτακτες μεταγωγές να γίνονται από τους εξωτερικούς φρουρούς, όπως ίσχυε σε όλα τα υπόλοιπα Καταστήματα Κράτησης και όχι από τους αστυνομικούς.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι υπάλληλοι εξωτερικής φύλαξης της φυλακής του «Αγίου Στεφάνου» κήρυξαν απεργία έχοντας τη στήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας διεκδικώντας τα απαιτούμενα εχέγγυα προκειμένου να αναλάβουν τις έκτακτες μεταγωγές των κρατουμένων.

Η απεργία των υπαλλήλων συνοδεύτηκε και με …συλλήψεις και σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος των υπαλλήλων εξωτερικής φρούρησης για άρνηση καθήκοντος και διατάχθηκε και ΕΔΕ, ενώ ζητήθηκε και η παρέμβαση της Εισαγγελικής Αρχής.

Χθες οι 14 σωφρονιστικοί υπάλληλοι της Πάτρας βρέθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο, έχοντας στο πλευρό τους τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιώργο Κωστίκα και τους νομικούς συμβούλους, οι οποίοι κατέθεσαν απολογητικό υπόμνημα στον Εισαγγελέα, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους προέβησαν στην απεργιακή κινητοποίηση.

«Η ΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΓΙΝΕ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΝ ΛΗΞΕΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ» ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ «Γ» Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΥΕΦ

Στο πλευρό τους βρέθηκε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.) Γεώργιος Κωστίκας σε ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους του.

Ο κ. Κωστίκας ερωτηθείς από την «Γ» υπογράμμισε πως «παίχτηκε η τελευταία πράξη της πειθαρχικής δίωξης, την οποία είχαν προαναγγείλει ως μέσον πίεσης όταν κάναμε τις κινητοποιήσεις. Δεκατέσσερις συνάδελφοι κατόπιν κλήσης της τότε Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου στον Εισαγγελέα Πατρών στις 6 Δεκεμβρίου 2021 απολογήθηκαν με αυτοπρόσωπη παρουσία. Αν και οι κινητοποιήσεις είχαν λήξει τον περασμένο Δεκέμβριο η κα Νικολάου είχε ζητήσει την πειθαρχική δίωξη για τους συναδέλφους. Το επισημαίνω αυτό για να αντιληφθεί ο καθένας το μένος και το πολιτικό βάθος αυτής της υπόθεσης. Πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη θα δει τα στοιχεία και θα εκτιμήσει τα γεγονότα».

Ο κ. Κωστίκας επισημαίνει πως «η στάση μας είναι καθαρή. Είχαμε εξαγγείλει κινητοποιήσεις, η πολιτεία δεν προσέφυγε για την ακύρωσή της απεργίας ως παράνομης και καταχρηστικής, ενώ δεν προκλήθηκε βλάβη σε βάρος κανενός από τις κινητοποιήσεις αυτής».

Υπογράμμισε πως η Ομοσπονδία από την πρώτη στιγμή συμπαραστάθηκε στους συναδέλφους λέγοντας πως «όλα αυτά αποσκοπούν καθαρά στον εκφοβισμό του προσωπικού, ενώ προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι το έγγραφο στην Εισαγγελία εστάλη μετά την λήξη των κινητοποιήσεων».

ΕΛΕΝΗ Α. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το ΠΑΣΟΚ πάει Δυτική Αχαϊα…

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Aνοιχτή και ουσιαστική συνάντηση διαλόγου με αγρότες της Δυτικής Αχαϊας, αναμένεται να έχει την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Η περιοχή επελέγη καθώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και εκκρεμότητες από το παρελθόν σε συνδυασμό με τις τεράστιες αυξήσεις σε όλες τις εισροές τους (ενέργεια, καύσιμα, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, εργατικά), τις ακαρπίες, τις τιμές κάτω του κόστους παραγωγής και τις πολύ μεγάλες ποσότητες απούλητων προϊόντων.

Δεν αποκλείεται επικεφαλής του κλιμακίου, να είναι ο βουλευτής Αργολίδας, υπεύθυνος του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανδρέας Πουλάς.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Μύρισαν” 5.180 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών πραγματοποίησαν έρευνα σε τρεις οικίες του κατηγορούμενου, στην Πάτρα κατά τις οποίες βρήκαν και κατέσχεσαν 657 συσκευασίες λαθραίου καπνού και 5.180 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δωρεάν rapid test σε Αχαΐα και Ηλεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Το πρόγραμμα για την Τρίτη 4 Οκτωβρίου σε Αχαΐα και Ηλεία, έχει ως εξής:

ΗΛΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 4/10

 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στον Πύργο στη πλατεία Σάκη Καράγιωργα  στην Αίθουσα Αποστολικής Διακονίας (09:00 έως 15:00)
 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Δημαρχείο στο Τραγανό (09:15 έως 15:00)
 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Πνευματικό Κέντρο στη Ζαχάρω (09:00 έως 15:00)
 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Αγροτικό Ιατρείο στα Μακρίσια (09:00 έως 11:30)
 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Αγροτικό Ιατρείο στο Καλλίκωμο (11:45 έως 15:00)

ΑΧΑΪΑ ΤΡΙΤΗ 4/10

 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (8:15 έως 20:15)
 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Κέντρο Υγείας Αιγίου στο Οίκημα Μάνας και Παιδιού (08:30 έως 14:30)
 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα  (08:00 έως 20:00)
 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα (08:30 έως 14:30)
 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο (08:30 έως 14:30)
 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Σταυροπούλειο Ίδρυμα στα Βραχνέικα (08:30 έως 14:30)
 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Κοινοτικό Γραφείο στα Σελιανίτικα (09:00 έως 14:00)
 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Κέντρο Υγείας Ακράτας (09:00 έως 14:30)
 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Πνευματικό Κέντρο στο Φαρραί (08:30 έως 14:30)

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι διενεργούνται για την ανίχνευση των μη συμπτωματικών κρουσμάτων, από το επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ με rapid tests. Ο τακτικός δειγματοληπτικός έλεγχος αποτελεί ευθύνη όλων μας

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα