Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εξηγήσεις για το Πράσινο Σημείο

Η δημοτική Αρχή προσπαθεί να κάμψει τις αντιδράσεις των κατοίκων της Παραλίας μιλώντας για «αναβάθμιση της περιοχής»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

«Στο Πράσινο Σημείο δεν μεταφέρονται ούτε γίνονται αποδεκτά υπολείμματα τροφίμων ή απορρίμματα πράσινου κάδου», είναι η απάντηση του Δήμου Πατρέων στις αντιδράσεις των κατοίκων της Τοπικής Κοινοτήτων Παραλίας, οι οποίοι δηλώνουν πως δεν θα επιτρέψουν να υλοποιηθεί το έργο.

Ανυποχώρητη εμφανίζεται από την άλλη πλευρά και η Δημοτική Αρχή, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφορικά με την εγκατάσταση και τη λειτουργία των Πράσινων Σημείων, ενημερώνει τους δημότες τα εξής: «Το Πράσινο Σημείο είναι ένας οργανωμένος και ελεγχόμενος χώρος, όπου ο πολίτης μπορεί να φέρνει, αποκλειστικά, ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, πλαστικά, μέταλλα κλπ), ογκώδη, ρούχα, παιχνίδια, ποδήλατα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές και άλλα μικρά υλικά (μπαταρίες, χρώματα). Επίσης κλαδιά και φύλλα που θα θρυμματίζονται επιτόπου για να μεταφέρονται για κομποστοποίηση. Ο κύριος σκοπός λειτουργίας των Πράσινων σημείων είναι η συμβολή στην επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η Εθνική Νομοθεσία για τη χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών, συμπληρωματικά με το δίκτυο Διαλογής στην Πηγή το οποίο λειτουργεί στο Δήμο (μπλέ και κίτρινος κάδος)».

ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ

Επίσης, γνωστοποιεί ότι στο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου Πατρέων προβλέπεται η δημιουργία τριών ακόμα Πράσινων Σημείων, σε άλλες κοινότητες και δημοτικά διαμερίσματα.

«Με την λειτουργία του Πράσινου Σημείου επιτυγχάνονται μεταξύ των άλλων :

 Η μείωση της ανεξέλεγκτής και παράνομης διάθεσης αποβλήτων

 Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας

 Η ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων

 Η εξοικονόμηση φυσικών πόρων για τις μελλοντικές γενιές

 Η ανάπτυξη νέων προτύπων κοινωνικής περιβαλλοντικής συμπεριφοράς

 Περιορίζεται σημαντικά η πιθανότητα πυρκαγιάς από την ανεξέλεγκτη απόθεση κλαδιών, πράσινων απορριμμάτων και άλλων εύφλεκτων υλικών σε δρόμους και ανοικτούς χώρους».

«ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ»

Για το συγκεκριμένο Πράσινο Σημείο, σημειώνει ότι «προβλέπεται από το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου Πατρέων και έχει εγκριθεί ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο, έχει δε χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» της ΠΔΕ. Επίσης έχει εγκρίσεις από τις σχετικές υπηρεσίες που αφορούν στο περιβάλλον, την αρχαιολογία κλπ.

«ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ»

Η Δημοτική Αρχή αντικρούει τους ισχυρισμούς των κατοίκων για υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων αναφέροντας τα εξής.  Οσον αφορά στη χωροθέτηση και διαμόρφωσή του υπογραμμίζει ότι «προβλέπεται να κατασκευαστεί στη θέση «Παλουργιά», η οποία ανήκει διοικητικά στη Κοινότητα Παραλίας του Δήμου Πατρέων. Η θέση του είναι εύκολα προσβάσιμη, είσοδος και έξοδος από τον παράδρομο της περιμετρικής. Ο χώρος του Π.Σ. θα διαμορφωθεί με ενιαίο πλατώ, στο οποίο περιλαμβάνονται η «κεντρική» πλατεία του Π.Σ. που χρησιμοποιείται τόσο από τα οχήματα αποκομιδής των κάδων για τα διαχωρισμένα ανακυκλώσιμα όσο και από τους επισκέπτες – πολίτες για την απόθεση των ανακυκλώσιμων υλικών. Το Π.Σ. του Δήμου Πατρέων θα καταλαμβάνει έκταση περίπου 1.000 τ.μ. μέσα σε δημοτικό χώρο 3.938,51 τ.μ. Θα αποτελείται από στεγασμένους χώρους εμβαδού περίπου 330 τ.μ. . Οι χώροι αυτοί θα στεγάσουν επίσης τον χώρο εκπαίδευσης, τον χώρο επαναχρησιμοποίησης και τον χώρο ελέγχου. Θα διαθέτει ολοκληρωμένο σύστημα πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης. Η λειτουργία του Πράσινου Σημείου αναβαθμίζει την περιοχή εγκατάστασης και βελτιώνει την εικόνα της. Θα περιλαμβάνει ειδικό εξοπλισμό όπως: Τεμαχιστή κλαδιών, πρέσα συμπίεσης/δεματοποίησης, μεγάλους κάδους, μεταλλικούς και πλαστικούς κάδους διάφορων χωρητικοτήτων».

Αναφέρει ακόμα πως «ο χώρος θα είναι περιφραγμένος και ελεγχόμενος, και θα λειτουργεί με εργαζόμενους του Δήμου από 08.00-16.00. Το χώρο εκπαίδευσης θα επισκέπτονται σχολεία και άλλες ομάδες πολιτών προκειμένου να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν στα θέματα ανακύκλωσης και εδικά στη Διαλογή στην Πηγή. Τα τεμαχισμένα πράσινα απορρίμματα (κορμοί, κλαδιά κ.α.) θα μεταφέρονται σε μονάδες κομποστοποίησης ή και θα διανέμονται δωρεάν στους πολίτες (για λίπανση κήπων κλπ) που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον».

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σήκωσαν τα χέρια ψηλά-Αντίδραση λογιστών στην παράταση της τελευταίας στιγμής για την απογραφή στο «ΕΡΓΑΝΗ»

Δημοσιεύθηκε

στις

Την αντίδραση των λογιστών και φοροτεχνικών προκάλεσε η ανακοίνωση της τελευταίας στιγμής του Υπουργείου Εργασίας, αργά προχθές, για την παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης της ψηφιακής απογραφικής διαδικασίας του ωραρίου απασχόλησης, στο «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ».

Η ανακοίνωση του Υπουργείου συνοδεύθηκεκαι από στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, και στην Πάτρα, περίπου οι 7 στους 10 εργαζομένους απογράφηκαν έγκαιρα και χωρίς καθυστέρηση!
«Θα υπάρχουν πολλά λάθη και ανακρίβειες, υποβάλλαμε δηλώσεις με το πιστόλι στον κρόταφο, η παράταση δόθηκε εν μέσω αργίας στην Πάτρα, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία» δηλώνει ο Αλέξανδρος Μπογιάκης, πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Ελ. Επαγγελματιών (ΕΛΦΕΕ) Αχαΐας.

«Οι επιχειρήσεις δεν έχουν ενημερωθεί επαρκώς ακόμα για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την εφαρμογή όλων αυτών των μέτρων και κατά την διάρκεια της απογραφής, αλλά και μετά από αυτή» αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΦΕΕ) σε χθεσινή της ανακοίνωση σύμφωνα στην οποία ζητά από τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη άμεση ενημέρωση, κάθε βαθμίδας φορέων επιχειρήσεων» για το Ψηφιακό Ωράριο και την Ψηγιακή Κάρτα Εργασίας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, επί συνόλου 2,4 εκατ. εργαζομένων, έως το βράδυ της Τρίτης 29 Νοεμβρίου -μια ημέρα πριν την εκπνοή της αρχικής προθεσμίας- οι εγγραφές αντιστοιχούσαν σε 974.000 εργαζομένους. Έως τις 6.00 μ.μ. της Τετάρτης είχαν γίνει εγγραφές για 1.346.205 εργαζομένους (ποσοστό 55,8%% επί του συνόλου) ενώ επί συνόλου 290 χιλ. επιχειρήσεων είχαν εγγραφεί οι 196 χιλ. (ποσοστό 67%).

«Οι λογιστές έβαλαν σε προτεραιότητα υποχρεώσεις που είχαν και έχουν ποινικές ευθύνες και οικονομικές επιβαρύνσεις για τις επιχειρήσεις. Μπορεί η πλατφόρμα να ήταν ανοιχτή αλλά δεν δώσατε ποτέ σαφείς οδηγίες λειτουργίας, τις οποίες προφανώς ξεχάσατε στο συρτάρι σας» αναφέρει στην επιστολή της στον Υπουργό η ΠΟΦΕΕ και καλεί «τους κοινωνικούς εταίρους και τους φορείς των επιχειρήσεων να εκφράσουν επιτέλους την έντονη δυσαρέσκεια τους».

Ο χρόνος μέχρι τις 20/12 που παρατάθηκε η απογραφή δεν είναι αρκετός υποστηρίζουν λογιστές – φοροτεχνικοί κατηγορώντας το υπουργείο ότι δεν έχει δώσει «καμία απολύτως σημασία στα προβλήματα που σας έχουν μεταφερθεί απ’ όλα τα μέρη της χώρας, από χιλιάδες επιχειρήσεις, από συνδικαλιστικούς φορείς όλων των βαθμίδων».

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Έφυγαν” από τη ζωή και κηδεύονται το Σάββατο(3/12)

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον πολυαγαπημένο μας
ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΝΤ. ΣΠΑΝΟ
(ΕΤΩΝ 84)
Κηδεύουμε Σάββατο 3-12-2022 και ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κρήνης Πατρών.
Η σύζυγος. Τα παιδιά του. Οι λοιποί συγγενείς.
Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

Τον αγαπημένο μας
ΓΕΩΡΓΙΟ ΙΩΑΝ. ΠΑΝΟΥΣΗ
(ΣΥΝ/ΧΟ ΤΑΞΙΑΡΧΟ – ΕΤΩΝ 60)
Κηδεύουμε σήμερα Σάββατο 3-12-2022 και ώρα 12 μ. από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κρίνου Αχαΐας.
Η σύζυγος: Μαρία. Η κόρη του: Αναστασία Πανούση. Η μητέρα του: Δήμητρα (χήρα) Ιωάν. Πανούση. Οι λοιποί συγγενείς.
Τελεταί ΚΩΝ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ. Α’ Γραφείο: Ιωνίας 64, Πάτρα – τηλ.: 2610-341.608, 325.417. Β’ Γραφείο: Διγενή Ακρίτα 89, Προάστιο Πατρών (Παν. Νοσοκομείο Ρίου) – τηλ.: 2610-451.566. κιν.: 6932-930.023. Γίνονται τελετές κατηγορίας με ασφαλιστικά ταμεία.

Την πολυαγαπημένη μας
ΛΟΥΙΖΑ (χήρα) ΑΡΙΣΤ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
(ΕΤΩΝ 98)
Κηδεύουμε Σάββατο 3-12-2022 και ώρα 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων Α΄ Δημοτικού Νεκροταφείου Πατρών.
Η κόρη της: Ελένη Αναγνωστοπούλου. Οι εγγονοί: Αριστείδης Στεφανίδης, Γιώργος Στεφανίδης. Τα αδέλφια. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων ΣΑΜΙΩΤΗ. Πανεπιστημίου 83, Ζαβλάνι (πλησίον Α΄ Νεκροταφείου Πάτρας), τηλ.: 2610-454.184, fax: 2610-450.732, κιν.: 6944-320.495, τηλ.: 2610-455.151. Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

Τον πολυαγαπημένο μας
ΑΔΑΜΑΝΤΙΟ ΙΩΑΝ. ΤΕΓΚΕΛΙΔΗ
(ΕΤΩΝ 91)
Κηδεύουμε Σάββατο 3-12-2022 και ώρα 2 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ρίου.
Η σύζυγος: Ελένη (Έλλη). Τα παιδιά του: Γιάννης και Αθηνά, Βαγγέλης και Αναστασία. Οι αδελφοί. Οι εγγονοί: Αδαμάντιος, Χριστίνα, Ελένη. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων ΣΑΜΙΩΤΗ. Πανεπιστημίου 83, Ζαβλάνι (πλησίον Α΄ Νεκροταφείου Πάτρας), τηλ.: 2610-454.184, fax: 2610-450.732, κιν.: 6944-320.495, τηλ.: 2610-455.151. Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

Την πολυαγαπημένη μας
ΕΛΕΝΗ (χήρα) ΔΙΟΝ. ΚΟΡΦΙΑΤΗ
(ΕΤΩΝ 88)
Κηδεύουμε Σάββατο 3-12-2022 και ώρα 10 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Παπαθωμά. Η ταφή θα γίνει στο Β΄ Κοιμητήριο Αγίου Μηνά.
Τα παιδιά: Νικόλαος Κορφιάτης, Λάμπρος Κορφιάτης. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. Τηλ. επικ.: 2610-426.787, 6973-698.042, 6906-611.060. Ευβοίας 199. Εξυπηρέτηση όλο το 24ωρο.

Την πολυαγαπημένη μας μητέρα, αδελφή, γιαγιά και θεία
ΑΝΔΡΙΑΝΑ (χήρα) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΤΟΥΚΑ
(ΕΤΩΝ 94)
Κηδεύουμε Σάββατο 3-12-2022 και ώρα 12 μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Ταξιαρχών Σαντομερίου Αχαΐας.
Τα παιδιά: Γεώργιος και Στέλλα Ντούκα, Ευανθία και Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, Νικολίτσα και Διονύσιος Θεοδόσης. Τα εγγόνια: Μαρία-Ανδριάνα και Σωτήριος-Γεράσιμος, Σπυριδούλα, Σπυρίδων-Νεκτάριος, Ιωάννης-Σάββας. Τα δισέγγονα: Εμμέλεια, Εριέττα. Τα αδέλφια: Ηλίας και Αγγελική Μάρκου, Βικτωρία Μάρκου. Οι ανιψιοί. Οι εξάδελφοι. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφεία Τελετών – Μνημοσύνων ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, Αγ. Ιωάννη Πράτσικα 165, Πάτρα. Τηλ.: 2610-361.555. Κιν.: 6979-140.091, 6975-730.357.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Το εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Το εορταστικό ωράριο που προτείνεται από τον Εμπορικό Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών

για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς 2022-2023, είναι το εξής:

 

 

Κυριακή 11/12/2022 11.00 – 17.00
Δευτέρα 12/12/2022 09.00 – 14.30
Τρίτη 13/12/2022 09.00 – 14.00 17.30 – 21.00
Τετάρτη 14/12/2022 09.00 – 14.30
Πέμπτη 15/12/2022 09.00 – 14.00 17.30 – 21.00
Παρασκευή 16/12/2022 09.00 – 14.00 17.30 – 21.00
Σάββατο 17/12/2022 10.00 – 16.00
Κυριακή 18/12/2022 11.00 – 17.00
Δευτέρα 19/12/2022 09.00 – 14.00 17.30 – 21.00
Τρίτη 20/12/2022 09.00 – 14.00 17.30– 21.00
Τετάρτη 21/12/2022 09.00 – 14.00 17.30– 21.00
Πέμπτη 22/12/2022 09.00 – 14.00 17.30– 21.00
Παρασκευή 23/12/2022 09.00 – 21.00
Σάββατο 24/12/2022 10.00-19.00
Κυριακή 25/12/2022 ΑΡΓΙΑ
Δευτέρα 26/12/2022 ΑΡΓΙΑ
Τρίτη 27/12/2022 09.00 – 14.00 17.30– 21.00
Τετάρτη 28/12/2022 09.00 – 14.00 17.30– 21.00
Πέμπτη 29/12/2022 09.00 – 14.00 17.30– 21.00
Παρασκευή 30/12/2022 09.00-21.00
Σάββατο 31/1/2022 10.00-19.00
Κυριακή 1/1/2023 ΑΡΓΙΑ
Δευτέρα 2/1/2023 ΚΛΕΙΣΤΑ
Παρασκευή 6/1/2023 ΑΡΓΙΑ
  • Για τους εργαζόμενους θα πρέπει να τηρηθούν όσα εκ του Νόμου ορίζονται.

 

 

Το Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ.Π. σας εύχεται καλές δουλειές & καλές γιορτές!

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα