Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πανηγυρίζει η Μεταμόρφωση Σωτήρος

Πανηγυρική θεία λειτουργία σήμερα στον Παντοκράτορα ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος  

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

 

Τη δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος τιμά με εκκλησιαστική λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Επικεντρο του εορτασμού στην Πάτρα αποτελεί ο ιστορικός Ναός Παντοκράτορος στην Άνω Πόλη, όπου σήμερα θα τελεστεί στην πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία, στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης θα ευλογήσει τα σταφύλια, τα οποία θα διανεμηθούν στους πιστούς.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες το πρωί με την έξοδο της ιεράς εικόνος και την έναρξη του προσκυνήματος ενώ το απόγευμα εψάλη πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός στον οποίο προεξήρχε ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ενώ αργά το βράδυ τελέστηκε αγρυπνία.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται στις 7 το απόγευμα τον μεθεόρτιο εσπερινό θα τελέσει ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πατρών Αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος Ανδρουτσόπουλος, ενώ στο τέλος στο προαύλιο του ναού θα παρουσιαστεί πολιτιστικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς από το Αχαΐκό Εργαστήριο Πολιτισμού και Παραδόσεως.

Επίσης, πανηγυρίζουν ο Ιερός Ναός Μεταμόρφωσης Σωτήρος Γλαύκου (στην Οβρυά), ο παλαιός και ιστορικός ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κοιμητήριο Εγλυκάδος( πλησίον του Νέου Ιερού Ναού) και στο Κοιμητήριο Μπεγουλακίου, το φερώνυμο εκκλησάκι στο Σκαγιοπούλειο, το γραφικό εκκλησάκι στον Ψαθόπυργο καθώς επίσης ο φερώνυμος Ιερός Ναός στα Καραμεσινέικα Δυτικής Αχαΐας, στον οποίο χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος.

 

 

Στις 7 μ.μ. στην Ιερά Μονή Γηροκομειού- Αύριο τα Εγκώμια της Παναγίας

Αύριο Κυριακή στις 7 το απόγευμα στην ιστορική Ιερά Μονή της Παναγίας Γηροκομητίσσης Πατρών, θα ψαλλούν τα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου. Θα παραστεί ο Μητροπολίτης Πατρών κ.Χρυσόστομος, ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, κλήρος και λαός, οι οποίοι σε κλίμα συγκίνησης θα υποκλιθούν στην Παναγία μας και θα την ικετεύσουν να μας προστατεύει.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα Εγκώμια της Παναγίας ψάλλονται κάθε χρόνο στην Μονή και είναι ποίημα του αοιδίμου Μητροπολίτου Πατρών Διονυσίου, από το έτος 1541 .

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement