Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Συνολικά 40 πυρκαγιές στη χώρα χθες

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Συνολικά 40 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν ανά τη χώρα το προηγούμενο 24ωρο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Χθες, ξέσπασε φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στη Δ.Ε. Πασσαρώνος Ζίτσας Ιωαννίνων, όπου κινητοποιήθηκαν 24 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και έξι οχήματα.

Την ίδια ώρα, άμεσα οριοθετήθηκε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση εντός οικοπεδικού χώρου, επί της οδού Επισκοπής Ναούσης, στον δήμο Αχαρνών Αττικής.

Σε ό,τι αφορά στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το πρωί σε δασική έκταση στο 31ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο ύψος του Λουτρόπυργου, είναι πλέον οριοθετημένη. Στις 11:35 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων της Άνω Βλυχάδας προς ασφαλή κατεύθυνση. Με συντονισμένες προσπάθειες όλων των δυνάμεων, η πυρκαγιά δεν απείλησε τον οικισμό. Συνέχιζαν να επιχειρούν 82 πυροσβέστες με τέσσερις (4) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα. Για την αεροπυρόσβεση διατέθηκαν και επιχείρησαν τέσσερα (4) αεροσκάφη και έξι (6) ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα (1) ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό.

ΠΡΟΣΘΑΛΑΣΣΩΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΛΟΓΩ ΒΛΑΒΗΣ

Στις 11:18 χθες το πρωί, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης, ένα αεροσκάφος, τύπου Air Tractor, μισθωμένο από το Πυροσβεστικό Σώμα μέσω ΝSPA, προσθαλασσώθηκε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σαλαμίνας. Οι δύο επιβαίνοντες εξήλθαν σώοι, περισυλλέγησαν από ιδιωτικά σκάφη, μεταφέρθηκαν στην ξηρά και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων».

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement