Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το μεγάλο λάθος της Ρούλας Πισπιρίγκου στον θάνατο των τριών παιδιών

Δημοσιεύθηκε

στις

Η μεγαλύτερη όσο κι αποκαλυπτική αντίφαση της Ρούλας Πισπιρίγκου στην δραματική υπόθεση με τον θάνατο των τριών παιδιών της στην Πάτρα την περίοδο 2019-2022 καταγράφεται – όπως αναδεικνύει το in – στην τελευταία φάση της απολογίας της για τον τρόπο που υπέστη ανακοπή η εννιάχρονη Τζωρτζίνα στις αρχές Απριλίου 2021 στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Παρότι η 33χρονη μητέρα (σσ εκπροσωπείται νομικά από τον δικηγόρο Θεσσαλονίκης Οθωνα Παπαδόπουλο) που κατηγορείται πλέον για τους φόνους και των τριών παιδιών της προχωρά σε πολύ προσεκτικούς ισχυρισμούς, χωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις για τις συνθήκες νοσηλείας και τα μοιραία προβλήματα υγείας των τριών παιδιών της, στην εν λόγω απολογία δεν απέφυγε ένα μεγάλο λάθος της τελευταίας στιγμής που αφορά τις αντιδράσεις της όταν είχε υποστεί εκείνο το επεισόδιο (σσ αποδίδεται πλέον σε απόπειρα ανθρωποκτονίας ) που της προκάλεσε ανήκεστο εγκεφαλική βλάβη.

Μία αλλαγή σε όσα υποστηρίζει, που είναι ενδεικτική για όσα προσπαθεί να κρύψει και να παρουσιάσει την δική της εκδοχή. Δείχνοντας όμως τι πραγματικά έχει συμβεί…

Το σημαντικό «λάθος» λοιπόν της 33χρονης φέρεται να έχει γίνει στην ερώτηση δικαστικού λειτουργού στην διάρκεια απολογίας της για όσα συνέβησαν στο Καραμανδάνειο πριν από έναν χρόνο. Η ανακρίτρια λοιπόν ανέφερε στην 33χρονη ότι «σύμφωνα με τις καταθέσεις των ιατρών όταν τους καλέσατε στον θάλαμο δεν τους δώσατε την εντύπωση ότι συμβαίνει κάτι σοβαρό. Για ποιο λόγο είχατε αυτή την συμπεριφορά;»

Με την Ρούλα Πισπιρίγκου να απαντά «ως προ αυτό διευκρινίζω ότι εκείνη την ημέρα εγώ δεν πήγα στο γραφείο των γιατρών για να τους καλέσω για βοήθεια. Θεωρώ ότι στις καταθέσεις τους έχουν κάνει λάθος ως προς την ημέρα». Η δικαστική λειτουργός στην συνέχεια επέμεινε στην ερώτηση της κι ανέφερε «από τον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας προκύπτει ότι στις 18,50 πήγατε εσείς στο γραφείο των γιατρών. Επομένως τι ακριβώς συνέβη εκείνη την ημέρα, ποιος τελικά ειδοποίησε τους γιατρούς;».

Με την 33χρονη ήδη κατηγορούμενη να επιμένει στην άρνηση της ότι αυτή ειδοποίησε τους γιατρούς. Όπως συμπλήρωσε «επιμένω ότι εγώ εκείνη την ημέρα δεν πήγα στο γραφείο των γιατρών. Στον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας στην λογοδοσία των νοσηλευτών αναφέρεται το επεισόδιο της Τζωρτζίνας και ότι ενημερώθηκαν οι γιατροί, γεγονός που σημαίνει ότι η νοσηλεύτρια ειδοποίησε τους γιατρούς για να επιληφθούν της κατάστασης».

Όμως οι ισχυρισμοί αυτοί της 33χρονης ενώπιον της δικαστικής λειτουργού ότι «δεν ειδοποίησε η ίδια τους γιατρούς αλλά η νοσηλεύτρια που έσπευσε επί τόπου όταν κτύπησε… χαλαρά το κουδούνι του δωματίου (σσ χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις για αλλαγή κλινοσκεπασμάτων και μικροβοήθειες από νοσηλευτές) έρχεται σε προφανή αντίθεση με όσα είχε η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου υποστηρίξει στη πρώτη συνέντευξη της σε τηλεοπτικό σταθμό μαζί με τον πρώην σύζυγο της.

Στο 14.37 λοιπόν της συνέντευξης η Ρούλα Πισπιρίγκου λέει για το ίδιο συμβάν «ξαφνικά ξυπνάει η Τζωρτζίνα, σηκώνεται, μου δείχνει ότι πνίγεται και πέφτει πίσω. Κι εγώ είμαι πανικόβλητη, βγαίνω φωνάζω τους γιατρούς που για καλή μου τύχη ήταν στον διάδρομο εκείνη την στιγμή…»

Δηλαδή οι αναφορές στην τηλεοπτική της συνέντευξη ότι «βγήκα πανικόβλητη και είχα τύχη που βρήκα τους γιατρούς» μετατράπηκαν στην απολογία της «κτύπησα το κουδούνι και δεν είδα ποτέ γιατρούς».

Στην πιο κραυγαλέα αλλαγή και χαρακτηριστική αναπροσαρμογή στους ισχυρισμούς της, στην οκτάμηνη διερεύνηση της υπόθεσης.

www.in.gr

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Διακοπή νερού την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στα Ζαρουχλέικα

Δημοσιεύθηκε

στις

Χωρίς νερό θα είναι την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου τμήμα των Ζαρουχλεΐκων ανακοινώνει η ΔΕΥΑΠ.

Λόγω εργασιών αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στα Ζαρουχλέικα, από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι  αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ., θα υπάρξει πλημμελής έως και  πλήρης διακοπή υδροδότησης σε τμήμα της περιοχής, που περικλείεται τις οδούς:

Ζέρβα – Μενελάου – Ωραίας Ελένης – Παπατσώρη

 

Παρακαλούμε να περιορίζεται η κατανάλωση νερού σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα.

Από την Υπηρεσία μας θα καταβληθεί προσπάθεια για μείωση του χρόνου διακοπής υδροδότησης.

Παρακαλούμε για την κατανόηση των συμπολιτών, καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΠ.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτική Αχαΐα: Στα ύψη το κοστολόγιο των καλλιεργειών – Σε απόγνωση οι παραγωγοί

Δημοσιεύθηκε

στις

της ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

Στα προβλήματα των αγροτών της Δυτικής Αχαΐας, συμπεριλαμβάνεται το κοστολόγιο που έχει εκτοξευθεί, καθώς η ενέργεια και  τα λιπάσματα έχουν ανέβει. Οι αγρότες, όπως δηλώνουν στην «Γ», αναγκάζονται να μειώσουν τις καλλιέργειες για να ανταπεξέλθουν.

Για την καλλιέργεια πατάτας το κοστολόγιο κυμαίνεται σε 1000- 1200 ευρώ το στρέμμα. Αν κάποιος δήλα δη, θέλει να κάνει παραγωγή 50 στρεμμάτων, τότε χρειάζεται απαραιτήτως 50.000 ευρώ, για τον σπόρο, τα φάρμακα, τα λιπάσματα, την ενέργεια και τα εργατικά χέρια.

Η πατάτα από την Λακκόπετρα, φεύγει με 50 λεπτά από το χωράφι, αλλά στα μέσα της καλλιεργητικής περιόδου φθάνει τα 20 – 25 λεπτά. Στα ράφια των αγορών φθάνει βέβαια με 90 λεπτά έως και 1,20, λέει ο αγρότης Χρήστος Μπεκίρης.

Ο Μιχάλης Μπεκίρης, ως νέος αγρότης θίγει και αυτός τα ζητήματα που ανακύπτουν από τα τεράστια κόστη κυρίως της ενέργειας αλλά και των λιπασμάτων. Ο Παναγιώτης Φραγκούλιας μας μιλά για την έλλειψη εργατών γης αλλά και τον αγώνα των αγροτών να πληρώσουν τα λιπάσματα και τα φάρμακα που έχουν ανέβει στα ύψη. Οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ ακόμη δεν έχουν δοθεί, όπως λέει.

Ο Βασίλειος Σαλατζάς, παραγωγός πατάτας, μιλά στη «Γ» για το κοστολόγιο που ελλείψει εργατικών χεριών έχει αυξηθεί και κατά τη διάρκεια συγκομιδής φθάνει σε υψηλότατα επίπεδα. Ζητά από το Υπουργείο να μην έρχονται πατάτες εξωτερικού ενώ μένουν απούλητες οι ελληνικές.

Οι καλλιέργεια τομάτας στοιχίζει 5 ευρώ η ρίζα, αν λοιπόν κάποιος παραγωγός θέλει να βάλει 20.000 ρίζες, τότε μοιραία το κόστος εκτοξεύεται στις 100.000 ευρώ. Για αρκετούς αυτή η κίνηση είναι απαγορευτική, καθώς οι οικονομικοί πόροι δεν επαρκούν, ενώ η απόσβεση είναι αβέβαιη.

Στην περίπτωση πατάτας και τομάτας, πρόκειται για καλλιέργειες που εξαρτώνται πλήρως από τις καιρικές συνθήκες, καθώς ο παγετός μπορεί να καταστρέψει ολόκληρη τη σοδειά και όλα τα έξοδα του παραγωγού να πάνε χαμένα.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Θα βάλω τα μεταξωτά»- Στην Πάτρα αύριο η αγαπητή ερμηνεύτρια για μια μοναδική μουσική εμφάνιση

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Η γνωστή και αγαπητή ερμηνεύτρια του έντεχνου ρεπερτορίου και επιτυχιών όπως η υπέροχη μπαλάντα «Θα βάλω τα μεταξωτά», Μελίνα Κανά θα έρθει για μία live μουσική εμφάνιση στην Πάτρα αύριο Παρασκευή.

Η Μελίνα Κανά που έχει εμφανιστεί και άλλες φορές κατά το παρελθόν στην Πάτρα ενώ οι παλιότεροι σίγουρα τη θυμούνται από τις συναυλίες της μαζί με τον Σωκράτη Μάλαμα τη δεκαετία του ’90 στο Κάστρο, αυτή τη φορά θα δώσει το μουσικών παρών μ’ ένα ξεχωριστό live στο Frida bar & live stage στην Γεροκωστοπούλου.

Μαζί της θα είναι ο Αλέξανδρος Κτιστάκης & ο Γιάννης Λίταινας.

Η Μελίνα Κανά, μετά την καλοκαιρινή περιοδεία της – με πάνω από 30 σταθμούς σε όλη την Ελλάδα – παρέα με τον μοναδικό Αλέξανδρο Κτιστάκη, αλλά & τις γεμάτες παλμό και ενθουσιασμό συναυλίες με τον τραγουδοποιό Θανάση Παπακωνσταντίνου, έρχεται στη Πάτρα.

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια υπόσχεται, με συνοδοιπόρους τον νεαρό τραγουδοποιό από τη Λάρισα, Αλέξανδρο Κτιστάκη και τον επίσης Λαρισαίο τραγουδιστή, Γιάννη Λίταινα, υπόσχεται να μας οδηγήσει και πάλι σε έναν κόσμο μεταξωτό με απάτητα βουνά, με ξωτικά και αερικά, με σαλαμάνδρες και αφρισμένες μπύρες. Σε έναν κόσμο που «αξίζει» και έχει «Σπίθα», όπως η νέα της δισκογραφική δουλειά σε μουσική του ταλαντούχου μουσικού δημιουργού Θέμη Καραμουρατίδη.

Στις αποσκευές της φέρνει ακόμα τραγούδια-σταθμούς από τις συνεργασίες της με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τον Σωκράτη Μάλαμα, μαζί με την ήδη αγαπημένη «Παλιά Πληγή» του «Σασμού» και τα πολυτιμότερα δείγματα της δισκογραφίας της, παρέα με κλασικά κομμάτια του ελληνικού πενταγράμμου.

Ώρα προσέλευσης: 21:00. Ώρα έναρξης: 22:00. Προπώληση: 13 ευρώ. Ταμείο: 15 ευρώ.

Προπώληση εισιτηρίων: -Το Θρανίο, -Τρανζίστορ, -Γωνιά του Βιβλίου, -Discover Bookstore, -Viva.gr

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα