Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παρέμβαση δημοτικών παρατάξεων-Ίσα δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Να εφαρμοστούν όλα προβλέπει η εργατική νομοθεσία και για τους συμβασιούχους της Κοινωφελούς που έχουν επιστρέψει στο Δήμο με δικαστικές αποφάσεις ζητά ο Νίκος Νικολόπουλος.

Όπως αναφέρει «η Δημοτική αρχή, δείχνοντας το πραγματικό της πρόσωπο στους εργαζόμενους, δεν εφαρμόζει τα προβλεπόμενα από την Εργατική Νομοθεσία για τους εργαζόμενους σε μισθούς και δικαιώματα (Γονική Άδεια, μειωμένο ωράριο, κ.α.). Ως Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» καλούμε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, όπως άμεσα εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από την κοινή εργατική νομοθεσία και τις ειδικές προστατευτικές διατάξεις σε όλους τους εργαζόμενους».
Αντίστοιχα για το ίδιο θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και η «Ώρα Πατρών», αναφέροντας πως «οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς στην Πάτρα, έχουν να αντιμετωπίσουν και την πολιτική που εφαρμόζει ο δήμαρχος Πατρέων κ. Πελετίδης. Δεν παρεκκλίνει ούτε γράμμα από αυτή την σκληρή πολιτική. Οι εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία, καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή ότι δεν καλύπτει τις μισθολογικές αυξήσεις και δεν πληρώνονται για την αναρρωτική άδεια που ασθενείς εργαζόμενοι λαμβάνουν. Δημιουργεί εργαζόμενους δύο ταχυτήτων. Για άλλη μια φορά η Δημοτική αρχή Πελετίδη, αφού χρησιμοποίησε τους εργαζόμενους για ψηφοθηρικούς λόγους στις εκλογές του 2019 τους άφησε στην τύχη τους/ Δεν προσέρχεται στα δικαστήρια ή δεν εφαρμόζει την απόφαση. Δίκαιη η αγανάκτησή τους μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο “μας πρόδωσες είσαι ψεύτης”. Αρνείται να εφαρμόσει αυτό που άλλοι δήμοι εφαρμόζουν και ας μην είναι “κομμουνιστές” όπως οι ίδιοι αυτοαποκαλούνται.
Καλούμε τη Δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη αντί να προσπαθεί με τα μέσα του Περισσού, να εμφανίσει την Πάτρα ως το γαλατικό χωριό που καταργήθηκε η πάλη των τάξεων και εφαρμόζεται ο κομμουνισμός, να καταβάλει άμεσα τις νόμιμες αποδοχές των εργαζομένων και τις αναρρωτικές άδειες. Καλούμε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στη σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού συμβουλίου».

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Διαβάσεις έξω από σχολεία

Συνεργεία του Δήμου ξεκίνησαν τη διαγράμμιση από το 6ο Ειδικό Δημοτικό Κωφών και Βαρηκόων και το ΕΕΕΚ Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων ξεκίνησαν χθες τη δημιουργία ειδικών διαγραμμίσεων σε οδούς της πόλης, που βρίσκονται κοντά σε σχολεία, για την ασφαλή διέλευση των μαθητών και των γονιών τους.

Οι εργαζόμενοι άρχισαν τις διαγραμμίσεις από την οδό Διοδώρου 11 στην οποία βρίσκονται το 6ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Πάτρας, το Νηπιαγωγείο Κωφών και Βαρηκόων και το ΕΕΕΕΚ (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης) Αχαΐας.

Οι διαγραμμίσεις διαμορφώθηκαν με μοτίβα ειδικά σχεδιασμένα για τα παιδιά, ενώ προειδοποιούν τους οδηγούς για τη διέλευσή τους μπροστά από τα σχολεία.

Η Δημοτική Αρχή, έχοντας ως προτεραιότητα τις παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα μικρών και μεγάλων δημοτών, προχωρά στην οριζόντια σήμανση για τη διευκόλυνση και την ασφάλεια των μαθητών.

Στο σημείο μαζί με τους εργαζόμενους βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος, Μιχάλης Αναστασίου.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Κομμάτια μου που να σας βρω;»

Αφιέρωμα στη Μικρασιατική Καταστροφή από τη θεατρική ομάδα «από κοινού» της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η θεατρική ομάδα ”από κοινού” της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας και η ορχήστρα και χορωδία Amabile Πατρών, με τη στήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πάτρας και του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, παρουσιάζουν τη μουσικοθεατρική παράσταση ”κομμάτια μου που να σας βρω;”, ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή.

Επιλογή κειμένων, θεατρική προσαρμογή, σκηνοθεσία  Φώτης Λάζαρης Ενορχήστρωση, σύνθεση, διεύθυνση ορχήστρας  Τάσος Καραγιάννης.

Η παράσταση θα ανέβει την Κυριακή 16 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στο Θέατρο Σχολικού Συγκροτήματος Κουκούλι, καθώς και την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων με ελεύθερη είσοδο. Η παράσταση αξιοποίησε μια θεατρική φόρμα που συνδυάζει την ζωντανή μουσική και το τραγούδι, με την δραματοποιημένη αφήγηση.

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Μαρία Δαλαμήτρου, Μαρία Κυπραίου, Νίκος Κωσταντόπουλος, Φώτης Λάζαρης, Δέσποινα Μάη, Κωσταντίνα Νικολακοπούλου, Ελένη Νταή, Γιώτα Παναγοπούλου, Νίκος Παναγόπουλος, Ελένη Σιγαλού, Παύλος Τσεκούρας, Μαρία Φωτίου. Συμπράττουν η ορχήστρα και χορωδία Amabile Πάτρας υπό την διεύθυνση του μαέστρου Τάσου Καραγιάννη.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παρωχημένο αφήγημα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Στο σύνηθες, παρωχημένο, ιδεολογικό αφήγημα του ΚΚΕ κατέφυγε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης κατά την ομιλία του για την απελευθέρωση της Πάτρας. Καμία έκπληξη. Θα ξάφνιαζε ευχάριστα ο δήμαρχος αν ανέφερε ότι αντίσταση δεν έκανε μόνο ο ΕΛΑΣ, αλλά και ο ΕΔΕΣ, καθώς και άλλες αντιστασιακές ομάδες, όπως και αν αναγνώριζε ότι σελίδες δόξας έγραψαν και οι ελληνικές δυνάμεις, μαχόμενες εναντίον του Άξονα  στη Μέση Ανατολή.

Ευτυχώς, όμως, που το συγκεκριμένο αφήγημα το πιστεύουν στο πέρασμα των χρόνων όλο και λιγότεροι, που είναι πλέον μια ισχνή μειοψηφία.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα