Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παρέμβαση δημοτικών παρατάξεων-Ίσα δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Να εφαρμοστούν όλα προβλέπει η εργατική νομοθεσία και για τους συμβασιούχους της Κοινωφελούς που έχουν επιστρέψει στο Δήμο με δικαστικές αποφάσεις ζητά ο Νίκος Νικολόπουλος.

Όπως αναφέρει «η Δημοτική αρχή, δείχνοντας το πραγματικό της πρόσωπο στους εργαζόμενους, δεν εφαρμόζει τα προβλεπόμενα από την Εργατική Νομοθεσία για τους εργαζόμενους σε μισθούς και δικαιώματα (Γονική Άδεια, μειωμένο ωράριο, κ.α.). Ως Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» καλούμε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, όπως άμεσα εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από την κοινή εργατική νομοθεσία και τις ειδικές προστατευτικές διατάξεις σε όλους τους εργαζόμενους».
Αντίστοιχα για το ίδιο θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και η «Ώρα Πατρών», αναφέροντας πως «οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς στην Πάτρα, έχουν να αντιμετωπίσουν και την πολιτική που εφαρμόζει ο δήμαρχος Πατρέων κ. Πελετίδης. Δεν παρεκκλίνει ούτε γράμμα από αυτή την σκληρή πολιτική. Οι εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία, καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή ότι δεν καλύπτει τις μισθολογικές αυξήσεις και δεν πληρώνονται για την αναρρωτική άδεια που ασθενείς εργαζόμενοι λαμβάνουν. Δημιουργεί εργαζόμενους δύο ταχυτήτων. Για άλλη μια φορά η Δημοτική αρχή Πελετίδη, αφού χρησιμοποίησε τους εργαζόμενους για ψηφοθηρικούς λόγους στις εκλογές του 2019 τους άφησε στην τύχη τους/ Δεν προσέρχεται στα δικαστήρια ή δεν εφαρμόζει την απόφαση. Δίκαιη η αγανάκτησή τους μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο “μας πρόδωσες είσαι ψεύτης”. Αρνείται να εφαρμόσει αυτό που άλλοι δήμοι εφαρμόζουν και ας μην είναι “κομμουνιστές” όπως οι ίδιοι αυτοαποκαλούνται.
Καλούμε τη Δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη αντί να προσπαθεί με τα μέσα του Περισσού, να εμφανίσει την Πάτρα ως το γαλατικό χωριό που καταργήθηκε η πάλη των τάξεων και εφαρμόζεται ο κομμουνισμός, να καταβάλει άμεσα τις νόμιμες αποδοχές των εργαζομένων και τις αναρρωτικές άδειες. Καλούμε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στη σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού συμβουλίου».

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement