Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Τα γκαζάκια έστειλαν ένα σαφές μήνυμα, ελήφθη;

Published

on

 

 

 

Δύο εμπρηστικές επιθέσεις μέσα σε μια μέρα, σε τοπικό επίπεδο, δεν λες ότι είναι κι ένα σύνηθες φαινόμενο, ούτε τυχαίο. Κι επειδή σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, το «μήνυμα» των επιθέσεων με γκαζάκια δεν έχει ως αποδέκτες μόνο τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων που έγιναν στόχοι, αλλά και την Ελληνική Αστυνομία. Αυτό, ελήφθη;

Άλλωστε, το παρελθόν είναι που διδάσκει ότι η λήψη προληπτικών μέτρων συνιστά την ενδεδειγμένη οδό που οφείλουμε να ακολουθήσουμε, ώστε να μην γίνουμε…Σικάγο. Όσο κι αν ακούγεται αυτό ενδεχομένως υπερβολικό, μόνο αδύνατο δεν είναι.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι πολύ μακρινή η εποχή που η Πάτρα έγινε ένα ανοικτό πεδίο αναμέτρησης των κυκλωμάτων της νύχτας με ένα αιματηρό και ανελέητο ξεκαθάρισμα λογαριασμών… Πάθαμε, αλλά το ερώτημα είναι αν μάθαμε.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, ας συμφωνήσουμε, λοιπόν, ότι  δεν πρέπει να ζήσουμε έναν ανάλογο εφιάλτη.

Διανύοντας δύσκολους καιρούς, που τούς συνθέτουν η πανδημία και οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, το τελευταίο που (δεν θα) θέλαμε να βιώσουμε είναι η έξαρση ενός οργανωμένου εγκλήματος, που θα έχει στο επίκεντρο της τα καταστήματα εστίασης με φόντο τη νύχτα.

Επομένως, είναι (αυτονόητη) υποχρέωση των διωκτικών αρχών να λειτουργήσουν εγκαίρως, τόσο προληπτικά όσο και αποτρεπτικά για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Όντας αναρμόδιοι, δεν είμαστε σε θέση να τούς κάνουμε υποδείξεις για το πώς θα κάνουν τη δουλειά τους, την οποία, θεωρούμε ότι άριστα γνωρίζουν.

Ωστόσο, εκ του ρόλου μας είμαστε υποχρεωμένοι να σημειώσουμε το προφανές, αυτό που αντιλαμβανόμαστε ότι συνέβη με τις συγκεκριμένες επιθέσεις ή μπορεί να ακολουθήσει μετά από αυτές, εν όψει ενός σκληρού χειμώνα που έρχεται.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement