Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Καταγγελία πολίτη στη “Γ”-Ανύπαρκτες οι τουαλέτες στον Άγιο Ανδρέα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τον αναγνώστη μας Ν.Δ. λάβαμε την ακόλουθη επιστολή:
«Διάβασα στην ΓΝΩΜΗ ( 1.8.22) το πολύ ενδιαφέρον άρθρο σας για το “κορυφαίο αξιοθέατο ο Άγιος Ανδρέας” όπως πολύ σωστά σημειώνετε, πού όμως έχει ένα σοβαρό πρόβλημα πολιτισμού πού όμως από καμία δημοσιογραφική πηγή δεν αναδεικνύεται, σαν να μη υπάρχει !

Είναι γνωστό ότι ανάμεσα σε όλα τα άλλα σημεία πολιτισμού μιας χώρας, ενός αξιοθέατου, ενός Μουσείου κλπ. είναι και η ύπαρξη ενός χώρου «άμεσης ανάγκης» όπου και οι βασιλείς ακόμη πηγαίνουν μόνοι τους…
Τόσα χρόνια κύριε Ζακυνθινέ και δεν αξιώθηκε ολόκληρο ίδρυμα ( ας το πούμε κι΄ έτσι…), ολόκληρο προσκύνημα χιλιάδων πιστών και επισκεπτών από όλο τον κόσμο και να μη έχουνε λίγες τουαλέτες, αλλά να αφήνουν τον κόσμο να τρέχει πίσω από τα δένδρα δίπλα από την Εκκλησία, λες και είμαστε τίποτα απολίτιστοι και Μάου-Μάου της Αφρικής… Τι χάλια είναι αυτά; Και κανείς, μα κανείς δεν τα βλέπει ;
Καλά τα λόγια αλλά στην πράξη τι κάνουμε;. Όσο λειτουργούσε το “Πατρινό” υπήρχαν κάποιες τουαλέτες πίσω στην αυλή του. Μετά, 3-4 χρόνια τώρα, κλείσανε κι αυτές μαζί με το “Πατρινό”, βγάλανε και την επιγραφή – σήμανση πού παρέπεμπε σε WC προς το «Πατρινό» και στην θέση της βάλανε τις μαρμάρινες προτομές Αγίων Αρχιερέων.
Πού είναι λοιπόν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας πού για όλα τρέχει ( και μπράβο του) αλλά εδώ, με το συμπάθιο υστερεί και πολύ μάλιστα.
Όταν και απλές μικρές Εκκλησίες ακόμη και χωριών έχουν μια μικρή, υποτυπώδη έστω τουαλέτα για ώρα ανάγκης—άνθρωποι είμαστε πώς να το κάνουμε και μάλιστα κάποιοι-κάποιες μις σχετικής ηλικίας — και εδώ, ολόκληρο Παγκόσμιο προσκύνημα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα να μη έχει έναν χώρο πού να δείχνει και τον πολιτισμό μας;
Λογικά διερωτώμεθα τώρα : Οι ιερείς , ψάλτες, Επίτροποι, νεωκόροι, όλοι αυτοί σε ώρα ανάγκης πού πάνε; Τα αφήνουνε όλα και τρέχουνε στο σπίτι τους; Αυτονόητο είναι ότι έχουν κάποιο δικό τους κλειδί εν ώρα ανάγκης. Και καλά κάνουνε. Ουδείς ψόγος !
Αλλά οι άλλοι όμως; Οι απέξω; Τους σκέφθηκε κανείς, ή το έχουμε ρίξει όλοι στον εαυτούλη μας και άσε τους άλλους να τρέχουν…
Όμως πρόβατα κι αυτά του Θεού είναι, πού έρχονται από μακριά μερικές φορές και κάποιοι άλλοι, ελάχιστοι ίσως, έρχονται και με τα πόδια…
Τι μπορεί να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι; Πού να πάνε; Πού να κρυφτούνε; Συμπερασματικά τώρα λέμε ότι : Κάτι πρέπει να γίνει και γι’ αυτό και σύντομα μάλιστα κι΄ ας μη το παραπέμψουμε στις καλένδες…” και στο «Έλα μωρέ τώρα, μ΄ αυτά τώρα θα ασχολούμαστε;”.
ΝΑΙ, και με αυτά, αν θέλουμε ο λόγος μας και η ζωή μας η Χριστιανική να έχει έμπρακτη συνέχεια, και όχι να είναι μόνο ευχολόγια και λόγια…»

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κοινό μέτωπο για το «409»-Την αναστολή της προκήρυξης για την εκμίσθωση του πρώην στρατιωτικού νοσοκομείου ζητούν οι φορείς της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε κλίμα συνεννόησης και ομοφωνίας, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο, η σύσκεψη φορέων και σωματείων, που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, για τις εγκαταστάσεις του «409» πρώην Στρατιωτικού Νοσοκομείου.

Ομόφωνα κατέληξαν οι συμμετέχοντες (Σωματείο υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΚΕΤΧ, ΕΙΝΑ Αχαΐας, Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας, Σωματείο Εργαζομένων ΠΓΝΠ «Παναγία η Βοήθεια», Σωματεία Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέα» και «Καραμανδάνειο»), ότι το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει, είναι η αναστολή της προκήρυξης, έτσι ώστε το «409» να παραμείνει δημόσιο, στην δικαιοδοσία του Υπουργείου Υγείας, για να καλύψει τις υγειονομικές ανάγκες της περιοχής μας.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση, ο Δήμαρχος θα συντονίσει το σύνολο των φορέων, ώστε να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος.

Στην συνέχεια, θα διαμορφωθεί πρόταση κάλυψης των υγειονομικών αναγκών της πόλης μας, με αξιοποίηση του «409», αλλά και του «Νοσημάτων Θώρακος», που θα διεκδικηθεί από την κυβέρνηση. Να σημειωθεί πως στη σύσκεψη συμμετείχαν και οι Αντιδήμαρχοι, Διονύσης Πλέσσας και Βίβιαν Σαμούρη.

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

H πρόεδρος του ΙΣΠ Άννα Μαστοράκου στην παρέμβασή της εστίασε στους εξής πυλώνες: 1. Να υπάρξει αίτημα αναστολής του διαγωνισμού

  1. Να διατηρηθεί ο Δημόσιος χαρακτήρας του κτιρίου 3. Να παραμείνει στο χώρο της υγείας 4. Να αναζητηθούν τυχόν δωρεές ή πόροι από το ταμείο ανάκαμψης. 5. Να εξασφαλισθεί η στελέχωση με ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό. 6. Το εγχείρημα απαιτεί αγαστή συνεργασία πολλών φορέων για την υλοποίηση του.

Κλείνοντας τόνισε πως το σημαντικότερο είναι να τεθούν σε σωστές βάσεις, το πλαίσιο και η μελέτη των ανεκπλήρωτων υγειονομικών αναγκών της περιοχής μας.

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νέο περιστατικό εξαπάτησης ηλικιωμένης στην Πάτρα-Άφησε 20.000 ευρώ στον κάδο για να γλιτώσει τη φυλακή ο εγγονός της!

Δημοσιεύθηκε

στις

Απτόητοι συνεχίζουν τη δράση τους οι απατεώνες, οι οποίοι με το κόλπο της εμπλοκής συγγενικών προσώπων σε τροχαία εξαπατούν ηλικιωμένους θησαυρίζοντας.

Χθές το πρωί, άγνωστος επικοινώνησε με 85χρονη στην περιοχή της Έλληνος Στρατιώτου και της είπε πως ο εγγονός της προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο και κινδυνεύει να πάει στη φυλακή.

Ο αδίστακτος απατεώνας ζήτησε από την ηλικιωμένη να του δώσει χρήματα για να γλιτώσει το εγγόνι της.
«Ο εγγονός σου σκότωσε ένα Αλβανάκι στην Πάτρα και για να μην πάει φυλακή θα πρέπει να μας δώσεις 20.000 ευρώ…» είπε από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ο άγνωστος δράστης προκαλώντας ταραχή στην ηλικιωμένη γυναίκα.

Η ίδια θορυβήθηκε και τους είπε πως δεν είχε τόσα χρήματα στο σπίτι αλλά έπρεπε να πάει να τα «σηκώσει» από τον τραπεζικό της λογαριασμό. Έτσι και έκανε. Πήγε στην τράπεζα χωρίς να πει τίποτα σε κανένα συγγενικό της πρόσωπο, έκανε ανάληψη των 20.000 ευρώ και ύστερα καθ’ υπόδειξη του δράστη τα άφησε στον κάδο απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Λεμεσού και Κιλκίς στην Πάτρα.

Ο απατεώνας και οι συνεργοί του έτριβαν τα χέρια τους, ενώ η 85χρονη όταν αντελήφθη πως έπεσε θύμα απατεώνων ταράχτηκε και κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία.
Πάντως, οι αστυνομικοί εφιστούν την προσοχή στους ηλικιωμένους κυρίως να μην δίνουν χρήματα σε αγνώστους και εάν δεχθούν αντίστοιχα τηλεφωνήματα να επικοινωνήσουν με τα συγγενικά τους πρόσωπα ή με την Αστυνομία.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νεα εποχή για την «Καλλιμάνης»

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε νέα εποχή ανάπτυξης όπου ουσιαστικά επανασυστήνεται στην αγορά μέσα από επενδύσεις και νέα προϊόντα, έχει εισέλθει και επίσημα η βιομηχανία παραγωγής αλλιευμάτων, Καλλιμάνης, μετά την εξαγορά της από την Τουρκική Dardanel.

Οι επενδύσεις πραγματοποιούνται τόσο σε νέες εγκαταστάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό, όσο και στην παραγωγή νέων προϊόντων.
Το κυρίαρχο μήνυμα της νέας σελίδας της επιχειρηματικής ιστορίας που γράφει η Καλλιμάνης μπορεί να αποτυπωθεί με την παρακάτω φράση: “Από το Αίγιο στην Ευρώπη – η νέα εποχή στην εταιρεία Καλλιμάνη επεκτείνει την παραγωγή ψαριών και θαλασσινών στην Ελλάδα”.

Τα προϊόντα που θα δούμε να φιλοξενούνται προσεχώς στην κατάψυξη κάθε σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, θα εστιάζουν στον συνδυασμό της ελληνικής γευστικής σοφίας με την μεσογειακή διατροφή. Κύριο μέλημα της Καλλιμάνης είναι να συστήσει τα προϊόντα της σε ακόμα περισσότερους καταναλωτές και να ‘χτίσει’ μία ισχυρή επιχειρηματική και διεθνώς αναγνωρίσιμη οντότητα, ‘σερβίροντας’ υψηλής ποιότητας προϊόντα.

Η επιχείρηση που έχει έδρα το Αίγιο, προβαίνει στον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου εργοστασίου της, ενώ προχωράει και στην προσθήκη σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού.

Επίσης, στο πλαίσιο των κινήσεων που υλοποιεί η Καλλιμάνης, παρουσίασε και τις νέες συσκευασίες για ολόκληρη τη γκάμα των προϊόντων της, συστήνοντας την ανανεωμένη εταιρική της ταυτότητα. Η νέα ‘εικόνα’ συνδέει το σήμερα με την ιστορία και την εξειδίκευσή της στον τομέα των κατεψυγμένων ψαριών και θαλασσινών, όπου δραστηριοποιείται τα τελευταία 65 χρόνια.

Στον σχεδιασμό της Καλλιμάνης είναι εκτός των άλλων να εμπλουτίσει όλες τις κατηγορίες των προϊόντων της με νέους κωδικούς, επιδιώκοντας να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή για προϊόντα που συνδυάζουν υψηλή ποιότητα και διατροφική αξία.

Η εταιρεία έχει συνδεθεί άρρηκτα με την παραγωγική και βιομηχανική δραστηριότητα του Αιγίου. Ενισχύει την τοπική οικονομία και το εγχώριο ΑΕΠ, ενώ οι επενδύσεις θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Η Καλλιμάνης αυτή τη στιγμή διατηρεί 2 υπερσύγχρονες βιομηχανικές μονάδες στο Αίγιο και ευρεία γκάμα καινοτόμων προϊόντων της θάλασσας, όπως είναι τα φυσικά και παναρισμένα αλιεύματα καθώς και τα ημιέτοιμα γεύματα με βάση τα ψάρια και τα θαλασσινά, τα οποία απευθύνονται στα ελληνικά σούπερ μάρκετ και στην εγχώρια αγορά του HoReCa. Αποτελεί μία από τις πιο αναγνωρίσιμες μάρκες στον κλάδο της στην ελληνική αγορά, προσβλέποντας ταυτόχρονα να πετύχει την ισχυροποίηση της μάρκας της και στο εξωτερικό μέσα στα επόμενα χρόνια.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα