Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στην τελική ευθεία για τον ανάδοχο

Ανοίγουν την επόμενη εβδομάδα οι προσφορές στo πλαίσιο του διαγωνισμού «Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες η προθεσμία υποβολής προσφορών για το έργο «Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων» προϋπολογισμού 18,25 εκατ. ευρώ.

Για τη συγκεκριμένη διαδικασία είχε δοθεί παράταση υποβολής προσφορών έως και τις 5/8 μετά από αιτήματα ενδιαφερομένων για παροχή διευκρινίσεων όσον αφορά τους όρους του διαγωνισμού. Πλέον, αναμένεται η αποσφράγιση των φακέλων από τις προσφορές του διαγωνισμού η οποία έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή 19 Αυγούστου.

Τόσο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος όσο και το Δ.Σ. της επιχείρησης ΑΕ-ΟΤΑ «Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων» φαίνεται πως έχουν την πεποίθηση πως η διαδικασία για την εύρεση αναδόχου θα κυλήσει ομαλά και θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο ακόμη και εντός του έτους.

Πρόκειται για μια βασική δέσμευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Περιφέρεια-Δήμος Καλαβρύτων) ότι ένα έργο κομβικής σημασίας, όπως το συγκεκριμένο, θα ξεκινήσει εντός του 2023, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της χειμερινής τουριστικής περιόδου 2022-’23 και θα έχει ολοκληρωθεί το 2023, εντός της θητείας του συγκεκριμένης περιφερειακής αρχής αλλά και του Δ.Σ. της επιχείρησης ΑΕ-ΟΤΑ «Χιονοδρομικό Κ.Κ.»

Μεταξύ άλλων, στο έργο αναβάθμισης εντάσσεται η αντικατάσταση των δύο κύριων αναβατήρων «Αχιλλέας» και «Στύγα» με νέους αποσυμπλεκόμενους αναβατήρες (καμπίνες κλειστού τύπου 10 θέσεων και ανοιχτά καρεκλάκια 6 θέσεων). Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί η πλήρης ανακατασκευή του πέτρινου κτιρίου που βρίσκεται στην τοποθεσία «Βαθιά Λάκκα» ώστε να χρησιμοποιηθεί ως νέος χώρος εστίασης για τους επισκέπτες και χιονοδρόμους του κέντρου καθώς και η εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου για όλους τους αναβατήρες, με παράλληλη ηλεκτρονική πώληση εισιτηρίων για το κοινό.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα έκλεισε μία από τις τελευταίες γραφειοκρατικές εκκρεμότητες για την μεγάλη επένδυση αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού που αφορά στην εξασφάλιση ποσού της ίδιας συμμετοχής που απαιτείται εκ μέρους του Δήμου των Καλαβρύτων αλλά και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Μετά από παρέμβαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη αλλά και Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και από σειρά επαφών του δημάρχου Καλαβρύτων και της Διοίκησης του Χιονοδρομικού μέσω επιχορήγησης, η ΑΕ-ΟΤΑ Χιονοδρομικό με βάση σχετική τροπολογία θα μπορέσει να καλύψει και το 1 εκατ. ευρώ περίπου της ίδιας συμμετοχής στην επένδυση.

Μετά την τροπολογία, Δήμος Καλαβρύτων και Περιφέρεια πρέπει να εντοπίσουν και την πηγή της χρηματοδότησης.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος


Ροή ειδήσεων

Advertisement