Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στην τελική ευθεία για τον ανάδοχο

Ανοίγουν την επόμενη εβδομάδα οι προσφορές στo πλαίσιο του διαγωνισμού «Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες η προθεσμία υποβολής προσφορών για το έργο «Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων» προϋπολογισμού 18,25 εκατ. ευρώ.

Για τη συγκεκριμένη διαδικασία είχε δοθεί παράταση υποβολής προσφορών έως και τις 5/8 μετά από αιτήματα ενδιαφερομένων για παροχή διευκρινίσεων όσον αφορά τους όρους του διαγωνισμού. Πλέον, αναμένεται η αποσφράγιση των φακέλων από τις προσφορές του διαγωνισμού η οποία έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή 19 Αυγούστου.

Τόσο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος όσο και το Δ.Σ. της επιχείρησης ΑΕ-ΟΤΑ «Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων» φαίνεται πως έχουν την πεποίθηση πως η διαδικασία για την εύρεση αναδόχου θα κυλήσει ομαλά και θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο ακόμη και εντός του έτους.

Πρόκειται για μια βασική δέσμευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Περιφέρεια-Δήμος Καλαβρύτων) ότι ένα έργο κομβικής σημασίας, όπως το συγκεκριμένο, θα ξεκινήσει εντός του 2023, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της χειμερινής τουριστικής περιόδου 2022-’23 και θα έχει ολοκληρωθεί το 2023, εντός της θητείας του συγκεκριμένης περιφερειακής αρχής αλλά και του Δ.Σ. της επιχείρησης ΑΕ-ΟΤΑ «Χιονοδρομικό Κ.Κ.»

Μεταξύ άλλων, στο έργο αναβάθμισης εντάσσεται η αντικατάσταση των δύο κύριων αναβατήρων «Αχιλλέας» και «Στύγα» με νέους αποσυμπλεκόμενους αναβατήρες (καμπίνες κλειστού τύπου 10 θέσεων και ανοιχτά καρεκλάκια 6 θέσεων). Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί η πλήρης ανακατασκευή του πέτρινου κτιρίου που βρίσκεται στην τοποθεσία «Βαθιά Λάκκα» ώστε να χρησιμοποιηθεί ως νέος χώρος εστίασης για τους επισκέπτες και χιονοδρόμους του κέντρου καθώς και η εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου για όλους τους αναβατήρες, με παράλληλη ηλεκτρονική πώληση εισιτηρίων για το κοινό.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα έκλεισε μία από τις τελευταίες γραφειοκρατικές εκκρεμότητες για την μεγάλη επένδυση αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού που αφορά στην εξασφάλιση ποσού της ίδιας συμμετοχής που απαιτείται εκ μέρους του Δήμου των Καλαβρύτων αλλά και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Μετά από παρέμβαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη αλλά και Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και από σειρά επαφών του δημάρχου Καλαβρύτων και της Διοίκησης του Χιονοδρομικού μέσω επιχορήγησης, η ΑΕ-ΟΤΑ Χιονοδρομικό με βάση σχετική τροπολογία θα μπορέσει να καλύψει και το 1 εκατ. ευρώ περίπου της ίδιας συμμετοχής στην επένδυση.

Μετά την τροπολογία, Δήμος Καλαβρύτων και Περιφέρεια πρέπει να εντοπίσουν και την πηγή της χρηματοδότησης.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πλημμύρισε πάλι η Ποσειδώνος

Δημοσιεύθηκε

στις

Πλημμύρισε για ακόμη μία φορά χθες η παραλιακή στο Ρίο, κυρίως στο σημείο μπροστά από το δημοτικό πάρκινγκ.

«Σιγά το νέο» θα πείτε, αφού κάθε φορά που βρέχει, η Ποσειδώνος μετατρέπεται σε… ποτάμι, καθώς τα φρεάτια δεν μπορούν να απορροφήσουν τις μεγάλες ποσότητες του νερού. Συνεργείο της ΔΕΥΑΔ με αποφρακτικό μηχάνημα βρέθηκε χθες στην περιοχή και παρά τις πολύωρες προσπάθειες για τον καθαρισμό των φρεατίων διαπίστωσε ότι έχουν «φράξει» από χώματα που δεν είναι εύκολο να απομακρυνθούν.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πολλά κρούσματα γρίπης σε σχολεία της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τα μέτρα για τον κορωνοϊό και τις επιδημιολογικές έρευνες να έχουν ατονήσει, κανένας δεν μπορεί να είναι βέβαιος για την έκταση των νέων κρουσμάτων στην κοινωνία, και φυσικά στην σχολική κοινότητα.

Μάλιστα, ενδεχομένως ζούμε πλέον στην εποχή που… όλα μπερδεύονται και οι ιώσεις, είτε οφείλονται στον κορωνοϊό είτε όχι, δεν μπορούν να ξεχωρίσουν. Πληροφορούμαστε ότι είναι πολλά τα παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα συναχιού και πολλά αυτά που παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, τα self ή rapid τεστ που γίνονται στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον, βγαίνουν αρνητικά. Ωστόσο, βεβαιότητες δεν μπορούν να υπάρξουν. Γι’ αυτό και καλό είναι, τα παιδάκια που εμφανίζουν συμπτώματα, να κρατούνται για λίγο στο σπίτι…

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τραπεζοκαθίσματα-Παράταση στη δωρεάν επέκταση κοινόχρηστου χώρου μετά από αίτημα του ΣΚΕΑΝΑ και παρεμβάσεις βουλευτών Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρατείνεται μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2023 η δυνατότητα των Δήμων να παραχωρούν δωρεάν κοινόχρηστους χώρους, προκειμένου οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες κλπ) να τοποθετούν τραπεζοκαθίσματα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα να καταθέτει χθες Πέμπτη τη σχετική τροπολογία στη Βουλή και να κάνει δεκτή πρόταση που κατέθεσε ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαϊας (ΣΚΕΑΝΑ), με την σύμφωνη γνώμη και του Δήμου Πατρέων.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο είχε θεσπιστεί κατά την περίοδο των αυστηρών διατάξεων πρόληψης της μετάδοσης του κορωνοϊού και είχε στόχο να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να μεγαλώσουν τις αποστάσεις μεταξύ των πελατών, χωρίς να μειώσουν τον αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων.
Στην ανάγκη παράτασης του μέτρου δωρεάν παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων για τραπεζοκαθίσματα από καταστήματα εστίασης συμφώνησαν πρόσφατα ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης και ο Στέλιος Πέτσας.
Ο κ. Κατσανιώτης σε επικοινωνία με τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών μετέφερε το αίτημα των επιχειρηματιών του κλάδου εστίασης στην Αχαΐα οι οποίοι λόγω της ενεργειακής κρίσης ζητούν παράταση των μέτρων στήριξης που τους παρείχε η κυβέρνηση την περίοδο της πανδημίας.
Σε αυτό το πλαίσιο οι κ. Κατσανιώτης και Πέτσας συμφώνησαν να παραταθεί το μέτρο ατελούς παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων ώστε τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να μην επιβαρύνονται με δημοτικά τέλη.
Αναφορά προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και Εσωτερικών Μάκη Βορίδη σχετικά με την επέκταση της ατελούς παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων προς τις επιχειρήσεις εστίασης, είχε καταθέσει και η Χριστίνα Αλεξοπούλου.
“Ο κλάδος της εστίασης έχει πληγεί από την υγειονομική κρίση και το πλήρες άνοιγμά του συνέπεσε με την ενεργειακή κρίση με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να κληθούν να επωμιστούν δυσανάλογα βάρη από την αύξηση του λειτουργικού κόστους. Είναι σίγουρο ότι οι αρμόδιοι υπουργοί θα εξετάσουν τις προτάσεις με μεγάλη προσοχή και θα πράξουν το καλύτερο για τα καταστήματα, τους εργοδότες και τους εργαζόμενους” σύμφωνα με την κ. Αλεξοπούλου.
Όπως προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, η δωρεάν επέκταση των κοινόχρηστων χώρων δεν μπορεί να ξεπερνά το τριπλάσιο της κανονικής αδειοδότησης και διευκρινίζεται ότι επί των πρόσθετων χώρων οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να τοποθετούν μόνιμες κατασκευές ή να βγάζουν ηχεία.
“ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ” ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ
Το θέμα της επέκτασης του κοινόχρηστου χώρου ατελώς τέθηκε σε συνάντηση του ΣΚΕΑΝΑ πρόσφατα με τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης και Οικονομικών Διονύση Πλέσσα πραγματοποίησε ο ΣΚΕΑΝΑ. Στην συνάντηση συμμετείχαμ ενώ εκ μέρους του ΣΚΕΑΝΑ συμμετείχαν ο πρόεδρος Τάσος Γιατράς και ο Κωνσταντίνος Μπουρδόπουλος.
Ο δήμος Πατρέων έδωσε “πράσινο φως” τόσο για την παράταση των ατελώς παραχωρούμενων τετραγωνικών μέτρων σε κοινόχρηστους χώρους όσο και στην επαναφορά των 100 δόσεων για τα χρέη προς τους Δήμους.
“Οι συνθήκες που επικρατούν παγκοσμίως με την γεωπολιτική, οικονομική και υγειονομική κρίση καθώς και η ενεργειακή κρίση, έχουν καταστήσει μη βιώσιμη την λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων επομένως η παραχώρηση κάποιων επιπλέον μέτρων είναι μια ‘ανάσα ζωής’ για τα καταστήματα” σύμφωνα με τον ΣΚΕΑΝΑ.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα