Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παιδοψυχιατρική Καραμανδανείου: Αντιδράσεις από την πρώην διευθύντρια, Ευανθία Λώλου που χαρακτηρίζει «πρωτοφανή την παύση της»

Δημοσιεύθηκε

στις

THΣ ΤΕΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

Οι ριζικές ανακατατάξεις διοικητικής αναδιάρθρωσης την Παιδοψυχιατρική Κλινική του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Πατρών, η οποία άνοιξε χθες υπό νέα διεύθυνση σύμφωνα με την απόφαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και συγκεκριμένα υπό την προσωρινή επιστημονική και διοικητική ευθύνη του Καθηγητή Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών/ Δ/ντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΓΝΠ Φίλιππου Γουρζή έως ότου επιλυθεί οριστικά το θέμα διεύθυνσης της Κλινικής.

Να επισημανθεί ότι ως αιτιολογία της απόφασης των διαθρωτικών αλλαγών ετέθη το θέμα των ομαδικών αναρρωτικών αδειών τεσσάρων εκ των πέντε γιατρών με αποτέλεσμα το κλείσιμο της Κλινικής, η οποία όπως αναφέρεται στην απόφαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, προκειμένου «να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον και η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία της Κλινικής ετέθη υπό το καθεστώς νέας προσωρινής διοίκησης.

ΛΩΛΟΥ: ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Το γεγονός ήγειρε την έντονη αντίδραση της πρώην διευθύντριας παιδοψυχιάτρου Ευθυμίας Λώλου η οποία δηλώνει στην «Γ»: «Συμβαίνουν πρωτοφανή και σκανδαλώδη γεγονότα για τα ιατρικά χρονικά. Το να μαθαίνω από τον Τύπο χωρίς καμμιά επίσημη ενημέρωση ότι παύομαι από την θέση ενώ βρίσκομαι σε αναρρωτική άδεια είναι πρωτάκουστο. Νοσηλεύτηκα με σοβαρό πρόβλημα στην Νευρολογική Κλινική του ΠΓΝΠ επί τετραήμερο και πήρα ενός μηνός αναρρωτική άδεια. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά και βεβαίως επ’ ουδενί οι άδειες δεν ήταν εικονικής ανάρρωσης των παιδοψυχιάτρων που αδειοδοτήθηκαν. Στο πλαίσιο αυτό θα κινηθώ νομικά για την προάσπιση της διακυβευμένης αξιοπρέπειας μου και του παράτυπου της όλης διαδικασίας».

«ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΜΕ, ΔΥΟ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ»

Η ίδια ερωτώμενη πως εξηγεί το γεγονός των ομαδικών αναρρωτικών αδειών και συγκεκριμένα να λείπουν οι τέσσερις εκ των πέντε γιατρών της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Καραμανδανείου, απαντά: «Είναι ψευδές ότι όταν εδόθησαν οι άδειες η Κλινική παρέμενε με μια Παιδοψυχίατρο. Ειδικότερα όταν έφυγα εγώ και ήμουν η τελευταία και εισήχθην στην Νευρολογική υπήρχε μια μη αδειοδοτηθείσα συνάδελφος και αμέσως ήρθε και άλλη της οποίας έληξε η αναρρωτική» Στο ερώτημα της «Γ» πως εξηγεί το ασύνηθες των μαζικών αναρρωτικών αδειών απαντά: «Το γεγονός ερμηνεύεται από τις κατατεθειμένες έγγραφες αναφορές και προφορικές βέβαια, με τις οποίες εκτίθετο πεντακάθαρα το θέμα της υπερκόπωσης του προσωπικού από τις εξαντλητικές εφημερίες. Οι παιδοψυχίατροι παραπονούντο επανειλημμένα ότι βρίσκονται εκτός ορίων αντοχών λόγω υπερευημεριών. Προσωπικά τον Ιούλιο έκανα 17 εφημερίες 8 ενεργές και 9 ετοιμότητας που και αυτές που δεν υποχρεούμην να εφημερεύω τις περισσότερες έμεινα εντός Κλινικής χωρίς την επικουρία ειδικευόμενου. Οι γιατροί της Κλινικής είχαν πολλάκις καταγγείλει ότι έκαναν 12 έως 17 εφημερίες και βεβαίως δεν ήταν πλασματικές. Αυτό αποδεικνύεται. Υπήρχαν αναφορές που κατήγγελλαν ότι βρίσκονταν σε εξάντληση και αυτό θα απέβαινε εις βάρος της υγείας των περιθαλπόμενων παιδιών και εγώ προσωπικά κατάφυγα τον Ιούνιο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Παστρών με και έγγραφη διαμαρτυρία -αναφορά καταγγέλλοντας την δυσλειτουργία και τα πολλαπλά προβλήματα της Κλινικής »
«Η κλινική άνοιξε χωρίς οργανικές θέσεις»
Η ίδια κάνει λόγο για παρατυπίες επισημαίνοντας: « Για όλα αυτά αλλά και πολλά άλλα όπως το εσπευσμένο άνοιγμα της Κλινικής χωρίς οργανικές θέσεις ποιος μπορεί να απαντήσει; »

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Διαβάσεις έξω από σχολεία

Συνεργεία του Δήμου ξεκίνησαν τη διαγράμμιση από το 6ο Ειδικό Δημοτικό Κωφών και Βαρηκόων και το ΕΕΕΚ Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων ξεκίνησαν χθες τη δημιουργία ειδικών διαγραμμίσεων σε οδούς της πόλης, που βρίσκονται κοντά σε σχολεία, για την ασφαλή διέλευση των μαθητών και των γονιών τους.

Οι εργαζόμενοι άρχισαν τις διαγραμμίσεις από την οδό Διοδώρου 11 στην οποία βρίσκονται το 6ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Πάτρας, το Νηπιαγωγείο Κωφών και Βαρηκόων και το ΕΕΕΕΚ (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης) Αχαΐας.

Οι διαγραμμίσεις διαμορφώθηκαν με μοτίβα ειδικά σχεδιασμένα για τα παιδιά, ενώ προειδοποιούν τους οδηγούς για τη διέλευσή τους μπροστά από τα σχολεία.

Η Δημοτική Αρχή, έχοντας ως προτεραιότητα τις παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα μικρών και μεγάλων δημοτών, προχωρά στην οριζόντια σήμανση για τη διευκόλυνση και την ασφάλεια των μαθητών.

Στο σημείο μαζί με τους εργαζόμενους βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος, Μιχάλης Αναστασίου.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Κομμάτια μου που να σας βρω;»

Αφιέρωμα στη Μικρασιατική Καταστροφή από τη θεατρική ομάδα «από κοινού» της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η θεατρική ομάδα ”από κοινού” της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας και η ορχήστρα και χορωδία Amabile Πατρών, με τη στήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πάτρας και του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, παρουσιάζουν τη μουσικοθεατρική παράσταση ”κομμάτια μου που να σας βρω;”, ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή.

Επιλογή κειμένων, θεατρική προσαρμογή, σκηνοθεσία  Φώτης Λάζαρης Ενορχήστρωση, σύνθεση, διεύθυνση ορχήστρας  Τάσος Καραγιάννης.

Η παράσταση θα ανέβει την Κυριακή 16 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στο Θέατρο Σχολικού Συγκροτήματος Κουκούλι, καθώς και την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων με ελεύθερη είσοδο. Η παράσταση αξιοποίησε μια θεατρική φόρμα που συνδυάζει την ζωντανή μουσική και το τραγούδι, με την δραματοποιημένη αφήγηση.

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Μαρία Δαλαμήτρου, Μαρία Κυπραίου, Νίκος Κωσταντόπουλος, Φώτης Λάζαρης, Δέσποινα Μάη, Κωσταντίνα Νικολακοπούλου, Ελένη Νταή, Γιώτα Παναγοπούλου, Νίκος Παναγόπουλος, Ελένη Σιγαλού, Παύλος Τσεκούρας, Μαρία Φωτίου. Συμπράττουν η ορχήστρα και χορωδία Amabile Πάτρας υπό την διεύθυνση του μαέστρου Τάσου Καραγιάννη.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παρωχημένο αφήγημα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Στο σύνηθες, παρωχημένο, ιδεολογικό αφήγημα του ΚΚΕ κατέφυγε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης κατά την ομιλία του για την απελευθέρωση της Πάτρας. Καμία έκπληξη. Θα ξάφνιαζε ευχάριστα ο δήμαρχος αν ανέφερε ότι αντίσταση δεν έκανε μόνο ο ΕΛΑΣ, αλλά και ο ΕΔΕΣ, καθώς και άλλες αντιστασιακές ομάδες, όπως και αν αναγνώριζε ότι σελίδες δόξας έγραψαν και οι ελληνικές δυνάμεις, μαχόμενες εναντίον του Άξονα  στη Μέση Ανατολή.

Ευτυχώς, όμως, που το συγκεκριμένο αφήγημα το πιστεύουν στο πέρασμα των χρόνων όλο και λιγότεροι, που είναι πλέον μια ισχνή μειοψηφία.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα