Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Δύο συλλήψεις για ηχορύπανση

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα, στην Ακράτα, από αστυνομικούς του
Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι λειτουργούσε
κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αναπαράγοντας μουσική πέραν του
προβλεπόμενου ωραρίου λειτουργίας μουσικής.

Μετά από λίγη ώρα συνελήφθη, στο ίδιο κατάστημα και ο υπεύθυνος
λειτουργίας, διότι επαναλειτούργησε το κατάστημα αναπαράγοντας μουσική,
η ένταση της οποίας υπερέβαινε τη μέγιστη επιτρεπόμενη ηχοστάθμη, ενώ
παραβίασε εκ νέου το ωράριο λειτουργίας μουσικής.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

130 παιδιά δωρεάν στα ΚΔΑΠ-Με απόφαση του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων που έδωσε περισσότερες θέσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη δωρεάν εγγραφή 130 παιδιών στα ΚΔΑΠ του Δήμου Πατρέων, για το σχολικό έτος 2022-23 που ενώ είχαν πλήρη φάκελο δεν έλαβαν voucher αποφάσισε ο Κοινωνικός Οργανισμός.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του Κοινωνικού Οργανισμού αναφέρεται πως «εκτός των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), έμειναν φέτος ένα στα τρία παιδιά που είχαν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών, αλλά δεν τους δόθηκε voucher, δηλαδή, περίπου 4.000 παιδιά στην πόλη μας και 84.000 σε πανελλαδικό επίπεδο. Δεν έλαβαν τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση, ενώ την δικαιούνταν, αφού δεν υπήρχαν τα ανάλογα κονδύλια, από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, οδηγώντας τους γονείς τους σε απόγνωση.
Η Δημοτική Αρχή και ο Κοινωνικός του Οργανισμός (ΚΟΔΗΠ), παρά την δεινή οικονομική κατάσταση που έχουν βρεθεί τα τελευταία χρόνια τα Δημοτικά ΚΔΑΠ, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων του προγράμματος αποδίδεται στα ιδιωτικά ΚΔΑΠ, αποφάσισε πρόσφατα στο Διοικητικό Συμβούλιο να φιλοξενηθούν δωρεάν 130 παιδιά για το σχολικό έτος 20222-23, που αν και διέθεταν πλήρη φάκελο δεν έλαβαν voucher.
Στόχος του ΚΟΔΗΠ είναι να ανταποκριθεί με τα μέσα που διαθέτει, όσο περισσότερο μπορεί, στις αυξημένες ανάγκες των παιδιών και των γονιών τους, για δημιουργική απασχόληση στις εξωσχολικές ώρες. Τα ΚΔΑΠ του Δήμου Πατρέων, είναι από τα λίγα δημοτικά ΚΔΑΠ, που το έκαναν και ίσως οι μοναδικοί, χωρίς οικονομική επιβάρυνση των γονιών.
Όμως, λόγω της απαγόρευσης μόνιμων προσλήψεων και της πενιχρής χρηματοδότησης από τα voucher του προγράμματος, δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό, ούτε τα ανάλογα κονδύλια για τη λειτουργία τους. Παρόλα αυτά, ο ΚΟΔΗΠ έχει ήδη δεχθεί τα παιδιά στα τέσσερα δημοτικά ΚΔΑΠ.
Για να λειτουργήσουν και να φιλοξενήσουν τα παιδιά, όλη τη σχολική χρονιά, ζητά άμεση χρηματοδότηση από το αντίστοιχο Υπουργείο και την κυβέρνηση και όχι από το νέο έτος, όπως ανέφερε ο υπουργός, εφόσον μείνουν αδιάθετα voucher από το πρόγραμμα και τότε να τα αναδιανείμουν».

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Λοιμώξεις από ιούς και μικρόβια και γαστρεντερίτιδες πλήττουν τα παιδιά-Αύξηση προσέλευσης παιδιών στα επείγοντα και εισαγωγές στην Παιδιατρική του ΠΓΝΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Τέτας Γιαννάρου

Την αύξηση των εμπύρετων ιογενών και μικροβιακών λοιμώξεων στα παιδιά με αυξημένη προσέλευση στα επείγοντα αλλά και αύξηση στις εισαγωγές με μικρή συμμετοχή στις εισαγωγές παιδιών με covid -19, δηλώνουν στην « Γ» ο Καθηγητής Παιδιατρικής και Νεογνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών / Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής, ΜΕΝ Νεογνών και ΜΕΘ Παίδων Γαβριήλ Δημητρίου και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Νεογνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής Αναστασία Βαρβαρήγου.

Γαβριήλ Δημητρίου: «Νοσηλεύουμε 14 από λοιμώξεις και 2 με covid»

Ειδικότερα, στα ερωτήματα: Αν και σε ποιο βαθμό υπάρχει αύξηση εποχιακών ιώσεων και γενικότερα λοιμώξεων στα παιδιά, αν παρουσιάζεται αύξηση στα κρούσματα covid-19, ποιος ο αριθμός των νοσηλευομένων στην Παιδιατρική του ΠΓΝΠ και στην covid Κλινική, ποιες οι σοβαρές λοιμώξεις και ποια τα μέτρα προφύλαξης; ο Καθηγητής Δημητρίου διευκρινίζει: «Κυκλοφορούν ιώσεις του ανώτερου αναπνευστικού, βρογχίτιδες και αυξημένος αριθμός παιδιών που εμφανίζουν γαστρεντερίτιδες. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει αυξημένη προσέλευση στα επείγοντα αλλά αυτό δεν συνεπάγεται ισόποσο αριθμό εισαγωγών. Νοσηλεύονται στην Παιδιατρική 14 συνολικά παιδιά με εμπύρετες λοιμώξεις ιογενείς και μικροβιακές και στην covid πέντε παιδιά τα τρία εξ΄ αυτών ύποπτα, οπότε μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει αύξηση στα covid περιστατικά. Με την περαιτέρω μείωση της θερμοκρασίας είναι αναμενόμενο ότι θα αυξηθούν όπως κάθε χρόνο οι λοιμώξεις».
«Κυκλοφορούν ιογενείς και μικροβιακές λοιμώξεις»
Με την επισήμανση, ότι πριν ακόμα αρχίσει ο υδράργυρος να πέφτει και πριν κάνει την εμφάνισή του ο ιός της γρίπης, έχουμε ήδη αύξηση των λοιμώξεων, επομένως η περαιτέρω αύξηση των περιστατικών εντάσσεται στην συνήθη ακολουθία, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής/ Νεογνολογίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής Αναστασία Βαρβαρήγου, υπογραμμίζει « Υπάρχει πραγματικά αύξηση σε ποικίλες λοιμώξεις που παρουσιάζουν τα παιδιά αυτό τον καιρό εκ των οποίων οι περισσότερες χρήζουν κατ΄ οίκον νοσηλείας. Στον αριθμό των νοσηλευομένων παιδιών έχουμε περιστατικά και μικροβιακών λοιμώξεων. Νοσηλεύουμε τρία παιδιά με μικροβιακή πνευμονία τα δύο εκ των οποίων παρουσίασαν και πλευριτική συλλογή (πλευρίτιδα) και περιμένουμε ποια θα είναι η εξέλιξη του 3ου περιστατικού ενώ θεωρούμε ότι είναι πιθανόν να οφείλονται σε πνευμονόκοκκο. Επίσης νοσηλεύονται παιδιά με μικροβιακή τραχηλική λεμφαδενίτιδα εκ των οποίων η μια ήταν σοβαρή. Σε επίπεδο της νόσου covid-19 ευτυχώς δεν υπάρχει ιδιαίτερη αύξηση περιστατικών».
«Μέτρα προφύλαξης και εμβολιασμοί»
Την τήρηση μέτρων για την αποφυγή του επιπολασμού των ιογενών και μικροβιακών λοιμώξεων και της ευρύτερης διασποράς τους στην κοινότητα, συνιστά η Καθηγήτρια Βαρβαρήγου «Οι γονείς θα πρέπει να μην αμελούν τον τακτικό εμβολιασμό των παιδιών στον οποίο εμπεριέχεται και το εμβόλιο του πνευμονοκόκκου. Επίσης όταν τα παιδιά νοσούν από κάποια λοίμωξη δεν θα πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο ώστε να μην μεταφέρουν τον ιό ή το μικρόβιο από το οποίο νοσούν στα υγιή παιδιά και βεβαίως να αποφευχθεί η διασπορά στην ευρύτερη κοινότητα». Η ίδια συνιστά τον αντιγριπικό εμβολιασμό στα παιδιά ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω νοσήσεις όταν εισβάλει και ο ιός της γρίπης.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ξανά στην κυκλοφορία η Πατρών-Πύργου-Έντεκα ώρες μετά το μοιραίο τροχαίο

Δημοσιεύθηκε

στις

Χρειάστηκαν περισσότερες από δέκα ώρες για να τεθεί ξανά στην κυκλοφορία η Πατρών-Πύργου, καθώς η διέλευση των οχημάτων μετά το θανατηφόρο τροχαίο, ήταν αδύνατη.

Λίγο πριν τις 21.00, παραδόθηκε ξανά στα αυτοκίνητα η κυκλοφορία, η οποία μέχρι εκείνη την ώρα διεξαγόταν από παρακάμψεις. Εκτός από την μετακίνηση της νταλίκας που διήρκησε αρκετές ώρες, έπρεπε να ολοκληρωθεί και ο πλήρης καθαρισμός του οδοστρώματος, κάτι που διεκπεραιώθηκε, με την Πατρών-Πύργου να ανοίγει ξανά.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα