Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Διεθνής ανησυχία για τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες στον Έβρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι οργανώσεις «Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες» και Human Rights 360 επιμένουν ότι οι περίπου 40 εγκλωβισμένοι πρόσφυγες του Έβρου βρίσκονται σε ελληνική επικράτεια και επικαλούνται τη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού και τα επίσημα στοιχεία από το Κτηματολόγιο.

Η ΕΛ.ΑΣ. από πλευράς της ισχυρίζεται επίσης ότι έχει ζητήσει από την Τουρκία να κάνει εκείνη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης.

Διαβάστε επίσης: Στον Έβρο πεθαίνουν προσφυγάκια – Πινγκ-πονγκ ευθυνών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, εκκλήσεις από ανθρωπιστικές οργανώσεις
Στην ανακοίνωσή τους μέσω Twitter οι οργανώσεις λένε τα εξής:
«1/ Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε χθες ότι η ομάδα των 40 περίπου Σύριων προσφύγων που είναι εγκλωβισμένοι σε νησίδα του Έβρου υπό απάνθρωπες και επικίνδυνες για τη ζωή συνθήκες βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος. Και ότι η Ελλάδα έχει ζητήσει από την Τουρκία επισήμως να τους διασώσει.

»2/ Οι ελληνικές αρχές τουλάχιστον αναγνώρισαν επιτέλους την ύπαρξη της ομάδας, την οποία έως σήμερα αρνούνταν, παρότι γνώριζαν εξαρχής την τοποθεσία τους και παρά τις διαβεβαιώσεις τους ότι διεξήγαγαν έρευνες για τον εντοπισμό τους που απέβαιναν άκαρπες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement