Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Τουρισμός: Το success story και οι προορισμοί που βουλιάζουν

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοένα και περισσότερο εδραιώνεται το τουριστικό succes story, το οποίο τη φετινή περίοδο μήνα με το μήνα σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, αφήνοντας πίσω του όλα τα «σημάδια» της πανδημίας.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως οι ταξιδιωτικές εισπράξεις μπορούν να φτάσουν τα 20 δισ. ευρώ, υψηλότερα ακόμη και σε σύγκριση με το 2019 (όταν οι εισπράξεις ξεπέρασαν τα 18 δισ.).

Οι αφίξεις επιβατών από το εξωτερικό τον Ιούλιο στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια κινήθηκαν πέρα από κάθε προσδοκία, με την εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση να διαμορφώνεται στα 5,127 εκατομμύρια επιβάτες έναντι 4,49 εκατομμυρίων τον αντίστοιχο μήνα του 2019. Οι αριθμοί αυτοί αποτελούν νέο ρεκόρ αφίξεων στα συγκεκριμένα αεροδρόμια και η αύξηση αντιστοιχεί σε ποσοστό της τάξης του 13,9%.

«Πρωταθλητές» τα νησιά
Με ρυθμούς που ξεπερνάνε τα μεγέθη του 2019 τρέχει η τουριστική κίνηση στα νησιά. Όπως ήταν αναμενόμενο, το 100% αγγίζουν σχεδόν οι πληρότητες σε Μύκονο και Σαντορίνη, με τον Αύγουστο να κινείται σε θεαματικά επίπεδα, ενώ πολύ καλές προδιαγράφονται οι προοπτικές και για την τουριστικές επιδόσεις του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με επιχειρηματίες του νησιού.

Ροή ειδήσεων

Advertisement