Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Τον έχω δει με τα μάτια μου να χτυπά την Νικολέττα» – Οι καταθέσεις για τη δολοφονία της 17χρονης Νικολέττας στο Περιστέρι

Δημοσιεύθηκε

στις

Οδός Αραχώβης Περιστέρι Δευτέρα 1η Αυγούστου. Στο διαμέρισμα της 17χρονης Νικολέττας γράφεται ο τραγικός επίλογος για το άτυχο κορίτσι που βρίσκει το θάνατο από τον άνθρωπο που είχε σχέση τους τελευταίους μήνες. Έναν 22χρονο άντρα από το Πακιστάν.

Της προκαλεί ασφυκτικό θάνατο με την άτυχη κοπέλα να παλεύει για τουλάχιστον  πέντε λεπτά να σώσει τη ζωή της. Η Νικολέττα  γίνεται ένα από τα νεαρότερα θύματα γυναικοκτονιών στη  χώρα μας.

Η εφημερίδα «Πατρίς» σας αποκαλύπτει τις καταθέσεις που δείχνουν το μαρτύριο που ζούσε το κορίτσι στα χέρια του δολοφόνου της  – του «Σάνι» όπως τον φώναζαν – τουλάχιστον πέντε μήνες πριν το έγκλημα. Η μεγαλύτερη αδερφή της είναι εκείνη που περιγράφει στους αστυνομικούς την κατάσταση.

«Τον είχα δει και με τα μάτια μου πολλές φορές να τη χτυπάει. Σε συζητήσεις που έκανα με τη Νικολέττα μου έλεγε ότι το τελευταίο διάστημα δεν περνάει καθόλου καλά μαζί του και ότι τη χτυπούσε και χωρίς λόγο. Ήθελε να τον χωρίσει αλλά φοβόταν την αντίδραση του. Στην αδερφή μου επίσης δεν άρεσε ότι ο Σάνι κάπνιζε χόρτο και ότι γενικά είχε πολλά νεύρα» ,είπε η αδερφή της άτυχης κοπέλας. Στις αρχές περιέγραψε ότι ο δολοφόνος αν και κατοικούσε σε διαφορετικό σπίτι με τον αδερφό του στο Περιστέρι πολλές φορές έμενε τα βράδια που δεν δούλευε η Νικολέττα στο σπίτι τους ενώ είχε φέρει και κάποια ρούχα στο σπίτι τους.

Για τη μοιραία ημέρα είπε στους αστυνομικούς:

«Χθες το βράδυ ήταν η τελευταία φορά που μίλησα με τη Νικολέττα διότι δεν πήγα σπίτι και έμεινα στο σπίτι του φίλου μου. Το απόγευμα περίπου στις πέντε η ώρα προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί της στο τηλέφωνο καλούσε αλλά δεν το σήκωνε. Συνέχισα να προσπαθώ μέχρι τις έντεκα περίπου το βράδυ.

Στις οχτώ περίπου με πήρε η μαμά μου τηλέφωνο γιατί ανησύχησε που δεν πήγε η αδερφή μου για δουλειά και μάλιστα έστειλε και κάποια παιδιά από τη δουλειά να της χτυπήσουν το κουδούνι στο σπίτι για να δούνε γιατί δεν απαντάει. Περίπου στις έντεκα το βράδυ πήγα με το φίλο μου στο σπίτι μας για να δω τι γίνεται». Λίγα λεπτά αργότερα αποκαλύπτεται η τραγική δολοφονία.

Σύμφωνα με την κατάθεση της μεγαλύτερης αδερφής της Νικολέττας το θύμα γνώρισε το δράστη μέσω κοινής παρέας. «Στον Σάνι δεν άρεσε ότι η αδερφή μου τους τελευταίους πέντε μήνες πήγαινε και βοηθούσε τη μητέρα μας στη δουλειά της οπότε και ξεκίνησαν τα προβλήματα στη σχέση τους».

«Μου είπε ότι βρήκε δουλειά στη Θεσσαλονίκη»

Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή που μπήκαν στο σπίτι κατάλαβαν ότι ο δολοφόνος  ήταν γνωστός του κοριτσιού. Δεν βρήκαν ίχνη παραβίασης ενώ έλειπε και το κινητό της κοπέλας. Όταν κάλεσαν για κατάθεση τον αδερφό του εκείνος τους είπε  για τις κινήσεις του δράστη αμέσως μετά το έγκλημα:

«Ο Σάνι δεν είναι καλό παιδί  δεν πάει στη δουλειά πίνει μπύρες και τσιγάρα και δεν στέλνει λεφτά στην οικογένειά μας στο Πακιστάν. Γι’ αυτό δεν ήθελα να μιλάμε κάθε ημέρα…

Προχθές τη Δευτέρα  πήγα το πρωί στη δουλειά μου. Περίπου στις 17:30  το απόγευμα γύρισα σπίτι μου. Μόλις μπήκα στο σπίτι με φώναξε ο Σάνι. Ήταν έξω από το σπίτι  και φώναξε το όνομά μου. Φορούσε μία καφέ μπλούζα και νομίζω και ένα παντελόνι. Στην πλάτη είχε μία τσάντα και στο χέρι μία βαλίτσα με ροδάκια. Ο

Σάνι  μου ζήτησε να του δώσω 100 ευρώ γιατί ήθελε να φύγει να πάει σε ένα χωριό στη Θεσσαλονίκη  γιατί εκεί βρήκε μια δουλειά. Δεν μου είπε σε ποιο χωριό θα πήγαινε ούτε εγώ τον ρώτησα. Τον ρώτησα που είναι  η Νικολέττα  και μου είπε ότι θα πάει και αυτή μαζί του. Του είπα ότι δεν έχω 100 ευρώ  μου ζήτησε 50 και του είπα πάλι ότι δεν έχω. Τελικά  δεν του έδωσα τίποτα. Αυτός έφυγε και εγώ μπήκα μέσα στο σπίτι.

Δεν μιλήσαμε πολύ γιατί όπως σας είπα δεν θέλω να έχω πολλές σχέσεις με τον Σάνι. Από τότε δεν τον ξαναείδα. Από τον φίλο μου τον Αλί έμαθα  ότι ο αδερφός μου πήγε μετά από εμένα στο σπίτι του. Χθες το μεσημέρι έμαθα  ότι η Νικολέττα πέθανε. Χθες το βράδυ με πήρε τηλέφωνο από το Πακιστάν ο μπαμπάς μου  και μου είπε ότι ο Σάνι έκανε αυτό το  πράγμα στην κοπέλα. Δεν ξέρω από που το έμαθε ο μπαμπάς μου. Στη Θεσσαλονίκη ξέρω ότι είχε πάει παλιά και μία φορά είχε πάει με   τη Νικολέττα.

Νομίζω ότι έχει κάποιους φίλους εκεί αλλά δεν ξέρω να σας πω πως τους λένε και που μένουν. Με την Νικολέττα δεν ξέρω αν μάλωναν. Η αδερφή της  μου είχε πει κάποια στιγμή  ότι μάλωναν».

Ο αδερφός του δράστη ενημέρωσε τις αρχές ότι ο δολοφόνος ήρθε στην Ελλάδα  το 2017  ενώ είχε γνωρίσει και ο ίδιος την άτυχη κοπέλα:

«Ήταν μία χαρά κοπέλα  και αγαπούσε το Σάνι. Και ο  Σάνι την αγαπούσε. Ήθελε να φέρει  την κοπέλα να μένει στο σπίτι. Πριν από 8 μήνες περίπου  είχαν μείνει σε αυτό το σπίτι  μαζί με εμάς για μία εβδομάδα περίπου. Επειδή δεν ήταν σωστό  να μείνει η κοπέλα στο σπίτι που μένουν άντρες  είπα στο Σάνι να φύγουν από το σπίτι. Έτσι πήγαν να  μείνουν σε ένα σπίτι μαζί με τη μαμά της Νικολέττας και την αδερφή της».

«Μου είπε ότι φεύγει για δουλειά στην Ιταλία»

Ένας από τους φίλους του δολοφόνου,  ο άνθρωπος που τον είδε  στο σταθμό Λαρίσης πριν φύγει με το τρένο κατέθεσε στις αρχές  λίγες ώρες μετά το έγκλημα:

«Χθες το μεσημέρι γύρω στις 15:00 με πήρε τηλέφωνο ο Σάνι και μου ζήτησε να τον πάω με το μηχανάκι στο σταθμό Λαρίσης για να βγάλει εισιτήρια για να φύγει για τη Θεσσαλονίκη. Εγώ του είπα ότι έχει πολύ ήλιο και δεν θα βγω ακόμα του είπα ότι θα πάω με το μηχανάκι μου σε ένα συνεργείο στη Νίκαια  για να το φτιάξω και δεν μπορούσα να τον πάω.

Τότε αυτός μου είπε περίπου 15 λεπτά πριν τελειώσω να τον πάρω τηλέφωνο  για να πάει στο σπίτι μου να τον πάρω με το μηχανάκι μου να τον πάω στο σταθμό Λαρίσης  για να φύγει. Περίπου στις 17:05  με πήρε ξανά τηλέφωνο ο  Σάνι  για  να πάω να τον πάρω.

Εγώ επειδή ήμουν στο συνεργείο του είπα ότι δεν μπορούσα. Στις 18:10  με πήρε ξανά τηλέφωνο  και μου είπε ότι είχε αφήσει μία βαλίτσα και ένα σάκο με ρούχα  στο σπίτι μου μέσα στην αυλή  και ότι  ήθελε να βάλω τα ρούχα από τη βαλίτσα στο σάκο και να τον πάρω και να τον πάω  να του τον δώσω στο σταθμό γιατί είχε πάει εκεί  και σε 10 λεπτά θα έφευγε το τρένο .Δεν  ξέρω πως είχε πάει ο   Σάνι στο σταθμό.

Εγώ έκανα αυτό που μου είπε. Πήρα το σάκο και τον πήγα με το μηχανάκι στο σταθμό Λαρίσης. Στο σταθμό  πήγα μαζί με ένα άλλο παιδί που μένουμε στο ίδιο σπίτι. Εγώ τον ρώτησα γιατί ήθελε να φύγει για Θεσσαλονίκη  και ο Σάνι μου είπε ότι ο πατέρας του του πρότεινε να πάει στην Ιταλία να δουλέψει γιατί τα πράγματα εκεί είναι καλύτερα και θα μπορούσε να βρει καλύτερη δουλειά από εδώ στην Ελλάδα. Στην Ιταλία μου είπε ότι πήγαινε με τα πόδια μέσα από σύνορα. Εμένα δεν μου έκανε εντύπωση αφού ο  Σάνι και το προηγούμενο διάστημα μου είχε πει ότι σκεφτόταν να πάει στην Ιταλία.

Πολλά παιδιά από το Πακιστάν έχουν φύγει για Ιταλία και τον προηγούμενο καιρό. Δεν τον ρώτησα παραπάνω πράγματα ή αν είχε γίνει κάτι. Ούτε τι θα έκανε με την κοπέλα του  που είχε εδώ στην Ελλάδα τον ρώτησα. Δεν είχαμε τόσο καλές σχέσεις για να έχω το θάρρος να τον ρωτήσω κάτι τέτοιο. Εγώ του άφησα το σάκο και έφυγα. Ο Σάνι ήταν μόνος του στο σταθμό».

Ο 22χρονος είχε, όπως αποδείχθηκε μετά το έγκλημα, σχέδιο διαφυγής. Κατάφερε να φθάσει στη Θεσσαλονίκη και από εκεί στα Σκόπια όπου και συνέληφθη.

Στην απολογία του είπε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει την Νικολέττα και ότι  όλα έγιναν γιατί εκείνη μίλησε  άσχημα για το Κοράνι. Εκείνος τώρα οδηγείται στην φυλακή και το κορίτσι δολοφονήθηκε μόλις στα 17 του χρόνια. Ο πατέρας της φωνάζει: «Ποιος θα φέρει σε εμένα πίσω το παιδί μου;»

Ο δικηγόρος του Ανδρέας Θεοδωρόπουλος δηλώνει στην εφημερίδα «Πατρίς»:

«Το ανθρωπόμορφο τέρας που στέρησε την ζωή από την δεκαεπτάχρονη άτυχη Νικολέττα … λογοδότησε ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών και κρίθηκε προφυλακιστέος για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η ποινή που ο νόμος τιμωρεί το ειδεχθέστατο έγκλημα της ανθρωποκτονίας είναι μόνο η Ισόβια κάθειρξη.

Εγώ ως πληρεξούσιος δικηγόρος εξουσιοδοτήθηκα από τον πατέρα του θύματος για να υποστηρίξω την κατηγορία, αλλά ιδίως για να μην καταλογιστεί κανενός είδους ελαφρυντικό. Όπως του εν βρασμού ψυχικής ορμής. Το οποίο και ελαφρυντικό νομολογιακά  στην παρούσα περίπτωση ποτέ δεν αναγνωρίζεται!!!».

 

«Τον έχω δει με τα μάτια μου να χτυπά την Νικολέττα» – Οι καταθέσεις για τη δολοφονία της 17χρονης Νικολέττας  στο Περιστέρι

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επαφές Αρβανιτίδη με στελέχη του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου βρέθηκε στην Πάτρα ο Γιώργος Αρβανιτίδης,
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β’ Θεσσαλονίκης και Κοινοβουλευτικός Υπεύθυνος του
τομέα Ενέργειας & Περιβάλλοντος.

Ο κ. Αρβανιτίδης, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αχαΐας,
πραγματοποίησε επίσκεψη στο Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας όπου
συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Αιβαλή και μέλη του Δ.Σ και αναπτύχθηκε
μια ουσιώδης συζήτηση για τα θέματα που αφορούν τις ανανεώσιμες πήγες
ενέργειας, το φυσικό αέριο, το πρόγραμμα «Εξοικονομώ», τις εξορύξεις σε
χερσαία και θαλάσσια οικόπεδα του Πατραϊκού και του Κατακόλου, κι όλο το
ενεργειακό φάσμα που άπτεται της αρμοδιότητας του τομέα που διαχειρίζεται
ως βουλευτής της παράταξης.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αποτυχία των Κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας
και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να διαχειριστούν ορθά τους διαθέσιμους οικονομικούς
πόρους που είχαν στην διάθεσή τους για την ανάπτυξη των ΑΠΕ αλλά και την
αποθήκευση ενέργειας.
Επίσης κατά την συζήτηση αναδείχθηκε η πλήρης αδυναμία των Κυβερνήσεων
της τελευταίας οκταετίας να «ανοίξουν» τον απαραίτητο χώρο για την
ανάπτυξη των δικτυών μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας τόσο σε Εθνικό,
όσο και σε Βαλκανικό επίπεδο. Η μη ύπαρξη Εθνικού σχεδίου ανάταξης της
παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η δέσμευση παραγωγής με το φυσικό αέριο
και η μη ορθή λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων της χώρας, μας έχουν
οδηγήσει σήμερα στην δυσβάστακτη ενεργειακή για τα Ελληνικά νοικοκυριά
κρίση και στην κατασπατάλησή των διαθέσιμων οικονομικών πόρων που
έχουν προέλθει από την υπερφορολόγηση των πολιτών.

Η δεύτερη επίσκεψη έγινε στον Σύλλογο Εστίασης (ΣΚΕΑΝΑ) με τον πρόεδρο
κ. Γιατρά και τον γραμματέα του συλλόγου κ. Ματθαιόπουλο όπου η
συζήτηση επικεντρώθηκε στους λογαριασμούς ρεύματος, στην αύξηση του
πληθωρισμού, στην μειωμένη κατανάλωση και ζήτηση όπου το εκρηκτικό
αυτό μίγμα βάζει θηλιά στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ο
Γιώργος Αρβανιτίδης κατέθεσε τις προτάσεις της του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής
για πλαφόν στην λιανική τιμή του ρεύματος, την μείωση του ειδικού φόρου
στα καύσιμα αλλά και τις ασφαλιστικές εισφορές των επαγγελματιών του
κλάδου. Ιδιαίτερα σε αυτό το θέμα (στο ασφαλιστικό-εισφορές) υπήρξε
ανταλλαγή απόψεων διότι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην βιωσιμότητα
των επιχειρήσεων. Ακόμα έγινε εκτενής αναφορά και στην αναζήτηση μέσων
θωράκισης από την επερχόμενη επισιτιστική κρίση.
Τρίτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών με τον
Πρόεδρο κ. Κώστα Ζαφειρόπουλο και την πλειοψηφία της διοίκησης του
οργάνου όπου κι εκεί μονοπώλησε τη συζήτηση η δύσκολη καθημερινότητα
που βιώνει σύσσωμος ο εμπορικός κόσμος της Πάτρας. Η ανάγκη
εγκαταστάσεων των ΑΠΕ για μικρομεσαίους επιχειρηματίες είναι κομβικής
σημασίας για να μειωθεί το κόστος ενέργειας. Οι ερωτήσεις και η αγωνία των
εμπόρων αφορούσαν στον χειμώνα που έπεται και πως θα καταφέρει το
κοινωνικό κράτος να σταθεί αρωγός στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες του
ιδιωτικού τομέα που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας.
Τελικός προορισμός ήταν το συνέδριο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στο
Δημοτικό θέατρο Απόλλων που διοργάνωσε εβδομαδιαία τοπική εφημερίδα,
όπου ο βουλευτής εκπροσώπησε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επάξια,
αναδεικνύοντας την διαφορά μιας Σοσιαλδημοκρατικής Κυβέρνησης
καταθέτοντας τις προτάσεις μας για ανθρώπινες πόλεις, όπου το αστικό
κέντρο της Πάτρας θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας εποχής με
προοδευτικό και θετικό πρόσημο, φιλικό για το περιβάλλον στην εξοικονόμηση
ενέργειας & στην μείωση εκπομπής ρύπων αλλά και σεβόμενο τις σύγχρονες
ανθρώπινες ανάγκες δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην διευκόλυνση των
ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Κλείνοντας ο κ. Αρβανιτίδης την τοποθέτηση του τόνισε πως η συνεργασία
Κράτους και Αυτοδιοίκησης είναι απαραίτητος μοχλός υγειούς ανάπτυξης των
τοπικών κοινωνιών.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτική Ελλάδα: Το αστυνομικό δελτίο της ημέρας(26/9)

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του
Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δύο ημεδαποί άνδρες, διότι σε αστυνομικό
έλεγχο που τους διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:
– πέντε αυτοσχέδιες συσκευασίες, που περιείχαν έξι γραμμάρια κάνναβης,
– μια ζυγαριά ακριβείας,
– 1.100 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Συλλήψεις με εντάλματα σύλληψης Συνελήφθησαν, προχθές, στην Πάτρα, από
αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, δύο ημεδαποί άνδρες,
διότι εκκρεμούσαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Πατρών
για κλοπή και διακεκριμένη κλοπή.

Σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών για κλοπή
Συνελήφθησαν, χθες τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ
της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, τέσσερις ημεδαποί άνδρες, διότι
αφαίρεσαν από επιχείρηση που δεν λειτουργεί, είκοσι μέτρα καλωδίων
χαλκού.
Συλλήψεις για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην
Πάτρα, σε διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης
Δράσης Πατρών, δύο ημεδαποί άνδρες, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους
διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν μια μεταλλική
ράβδος μήκους 60 εκατοστών και ένα σπρέι πιπεριού, αντίστοιχα.

Σύλληψη ημεδαπής για διατάραξη κοινής ησυχίας
Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα, στα Καλάβρυτα, από αστυνομικούς του
Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων μια ημεδαπή γυναίκα, διότι λειτουργούσε
κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου λειτουργούσε ορχήστρα και
μουσικά όργανα, με την χρήση ενισχυτή και ηχείων, διαταράσσοντας την
κοινή ησυχία των περιοίκων.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος
Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένας ημεδαπός
άνδρας, διότι σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του παρουσία
δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
– 3 δενδρύλλια κάνναβης,
– 12 γραμμάρια κάνναβης,
– 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές με υπολείμματα κάνναβης,
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Σύλληψη ημεδαπού για επικίνδυνη σωματική βλάβη και επικίνδυνη οδήγηση
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στον Αερολιμένα Ακτίου, από αστυνομικούς του
Αστυνομικού Σταθμού Αερολιμένα Ακτίου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι
οδηγώντας Δημοσίας Χρήσης Επιβατηγό αυτοκίνητο, παρέσυρε και τραυμάτισε
έναν αστυνομικό, τη στιγμή, που ο τελευταίος του επέδιδε πράξη επιβολή
προστίμου, που είχε επιβληθεί στον οδηγό από Υπηρεσία Τροχαίας της
Αττικής.

Ο αστυνομικός διακομίσθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο
Πρέβεζας, όπου νοσηλεύεται.

Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, στέρηση άδειας
ικανότητας οδήγησης και επικίνδυνη οδήγηση
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο
ύψος του Αγρινίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, ένας
ημεδαπός άνδρας, διότι σε τροχονομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε έπειτα
από εμπλοκή του σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών, διαπιστώθηκε ότι
οδηγούσε αυτοκίνητο υπό την επήρεια μέθης και στερούνταν άδειας
ικανότητας οδήγησης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ
Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή Συνελήφθη, χθες στο Τραγανό, από αστυνομικούς
του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, ένας ημεδαπός άνδρας,
διότι στις 23-9-2022, το απόγευμα, στην Ανδραβίδα, αφαίρεσε από
αλωνιστική μηχανή δύο μπαταρίες.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έκπτωση 50% από το ΚΤΕΛ Αχαΐας στους φοιτητές της σχολής Φυσικοθεραπείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Εν αναμονή της εκδίκασης στο ΣτΕ της προσφυγής για την ακύρωση του Π.Δ. που
προβλέπει τη μεταφορά της Φυσικοθεραπείας, η δημοτική αρχή συνεχίζει την προσπάθεια
στήριξης της φοιτητικής κοινότητας που παραμένει στο Αίγιο.

Δεδομένου ότι είναι αρκετοί οι φοιτητές που συνεχίζουν να διαμένουν στο Αίγιο, από
πλευράς δημοτικής αρχής έχει ξεκινήσει η καταγραφή τους προκειμένου να υπάρξουν
κάθε είδους διευκολύνσεις, μετά τη μεταφορά της έδρας της σχολής στην Πάτρα.

Στο πλαίσιο αυτό μετά από συνάντηση του αρμοδίου αντιδημάρχου για θέματα
Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ ́.Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου με τον πρόεδρο του
Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαϊας κ ́. Ανδρέα Μανωλόπουλο υπεβλήθη αίτημα για διευκόλυνση
των φοιτητών που έχουν επιλέξει να συνεχίσουν να διαβιούν στο Αίγιο ως προς τη
μεταφορά τους στην Πάτρα.

Ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της δημοτικής
αρχής και σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαϊας την Παρασκευή
23/9/22 εισηγήθηκε την παροχή 50% έκπτωσης επί της τιμής του εισιτηρίου μεταφοράς
των σπουδαστών του Τμήματος Φυσικοθεραπείας που διαμένουν στο Αίγιο για την
μετακίνηση προς την Πάτρα.

Η εισήγηση του κ ́.Μανωλόπουλου εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και
εντός της τρέχουσας εβδομάδος αναμένεται να εξειδικευτεί ο τρόπος και οι λεπτομέρειες
ώστε από τις αρχές Οκτωβρίου, οπότε και ξεκινούν τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο
Πατρών, να μπορεί να γίνει χρήση της έκπτωσης από τους φοιτητές της Φυσικοθεραπείας
που διαμένουν στο Αίγιο.

Η δημοτική αρχή εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες της στο Δ.Σ. του Υπεραστικού ΚΤΕΛ
Αχαϊας και τον πρόεδρο κ ́. Ανδρέα Μανωλόπουλο για την άμεση ικανοποίηση του
αιτήματος διευκόλυνσης των φοιτητών για τις μετακινήσεις τους Αιγίο-Πάτρα.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα