Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Σανγκάη – Χάος σε Ikea: Πελάτες τρέχουν στις εξόδους όταν ανακοινώθηκε «λουκέτο» λόγω κορωνοϊού

Δημοσιεύθηκε

στις

Πανικός επικράτησε το Σάββατο σε κατάστημα της αλυσίας Ikea στη Σαγκάη, όταν οι πελάτες ενημερώθηκαν πως οι υγειονομικές αρχές της πόλης διέταξαν να μπει άμεσα λουκέτο, αφού εντοπίστηκε στενή επαφή με κρούσμα Covid-19 στη συγκεκριμένη τοποθεσία.

Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media, δείχνουν τους τρομοκρατημένους πελάτες να τρέχουν προς τις εξόδους, να φωνάζουν και να σπρώχνουν ο ένας τον άλλον, σε μια προσπάθεια να προλάβουν βγουν από το κτίριο πριν κλείσουν οι πόρτες.

 

Μάλιστα, αρκετοί τα έβαλαν και με τους άντρες της ασφάλειας, για να καταφέρουν να «δραπετεύσουν», ενώ κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως όσοι «εγκλωβίστηκαν», εστάλησαν σε αίθουσες καραντίνας.

 

Σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή, ο Zhao Dandan, αναπληρωτής διευθυντής της Επιτροπής Υγείας της Σαγκάης, δήλωσε για το συγκεριμένο περιστατικό ότι το «κατάστημα και η πληγείσα περιοχή” θα τεθούν υπό “κλειστό κύκλωμα” επιτήρησης για δύο ημέρες. Οι άνθρωποι που βρέθηκαν μέσα στον χώρο, πρέπει να μείνουν δύο ημέρες σε καραντίνα και πέντε ημέρες υπό υγειονομική επιτήρηση».

 

Τη Δευτέρα, οι υγειονομικές αρχές της πόλης ανέφεραν έξι τοπικά μεταδιδόμενα κρούσματα Covid-19 στη Σαγκάη, εκ των οποίων τα πέντε ήταν ασυμπτωματικά.


Ροή ειδήσεων

Advertisement