Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ποδόσφαιρο

Μοναδική εμπειρία ζωής

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Ακαδημία του Δαβουρλή κατέκτησε την 3η θέση στους διεθνείς παιδικούς αγώνες που διεξήχθησαν στο Κόβεντρι της Αγγλίας

Μια απίστευτη εμπειρία έζησαν αυτές τις ημέρες οι ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας του Δαβουρλή Κ92 καθώς συμμετείχαν στους διεθνείς παιδικούς αγώνες στο Κόβεντρι της Αγγλίας.

Μάλιστα οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν σημαντικές νίκες που τους έφεραν στην 3η θέση του τουρνουά καθώς αποκλείστηκαν από την ομάδα που το κατέκτησε την Ουγγαρία στα πέναλτι με 3-2 (κ.δ. 3-3).

Το συγκρότημα του Βασίλη Μπιρλή που αποτελείτο από την ηλικία των 2007 νίκησε την Λιθουανία με 2-0, την Γερμανία με 5-1 και την Σπάρτη με 1-0.

Αντίθετα γνώρισαν την ήττα από την Σλοβενία με 3-2 και την Ουγγαρία όπως προαναφέραμε με 3-2 στα πέναλτι.

Οι παίκτες του Δαβουρλή που συμμετείχαν στο διεθνές τουρνουά είναι οι εξής: Ν. Μπιρλής, Α. Καραδημητρόπουλος, Β. Παππάς, Σπ. Χατζηελευθεριάδης, Β. Βερβίτας, Ν. Σπανός, Κ. Κουρλέσης και Γ. Βελίγκος.

Σε αυτή την εντυπωσιακή διεθνή διοργάνωση , παγκόσμιας εμβέλειας, με 12 αθλήματα και 3000 αθλητές από όλο τον κόσμο η πόλη μας και την Ελλάδα κράτησε ψηλά ο Δαβουρλής κατακτώντας επάξια την 3η θέση με τους αθλητές να αποκτούν μοναδικές εμπειρίες και αναμνήσεις.

 

Ο αρχηγός αποστολής αλλά και ιδιοκτήτης του Δαβουρλή Κ92, Ντίνος Παπαγιαννόπουλος τόνισε: «Ακόμα μια εκπληκτική εμπειρία για τους αθλητές της Ακαδημίας μας!

Ο επί 20 χρόνια πρόεδρος της επιτροπής των αγώνων ICG στην τελετή λήξης των αγώνων και της θητείας του, στην παράδοση παραλαβή της προεδρίας είπε κάτι πολύ σημαντικό: στα 20 χρόνια της θητείας μου πέρασαν από τους αγώνες διακεκριμένοι αθλητές ακόμα και Ολυμπιονίκες , όμως αυτοί ήταν τόσο καλοί που σε οποίους αγώνες και να πήγαιναν η εξέλιξη τους δεν θα παρέκκλινε και πολύ, το σημαντικό είναι ότι από αυτούς τους αγώνες γεννήθηκαν οι αυριανοί sports leaders , αυτοί που μεταλαμπάδευσαν με την εμπειρία τους την κουλτούρα και ενέπνευσαν και άλλους να πάρουν μέρος να διοργανώσουν να προσφέρουν !

Κύριε Δήμαρχε μας! Κάθε  χρόνο αθλητές στους παγκόσμιους παιδικούς αγώνες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων:

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχίες για την Πάτρα και τους αθλητές που συμμετείχαν, οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες Πόλεων (ICG), που πραγματοποιήθηκαν από τις 11 μέχρι 16 Αυγούστου στο Κόβεντρι της Μεγάλης Βρετανίας.

Η Πατρινή αποστολή αποτελείτο από 8 αθλητές ποδοσφαίρου και 7 στίβου, ενώ συνοδοί προπονητές ήταν ο προπονητής ποδοσφαίρου Βασίλης Μπιρλής και στίβου η Λυμπεράτου Ολυμπία και Βασίλης Σουβαλιώτης, με αρχηγό της αθλητικής αποστολής τον Κωνσταντίνο Παπαγιαννόπουλο.

Επικεφαλής της αποστολής της πόλης ήταν ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης Οικονομικών, Διονύσης Πλέσσας, ενώ συμμετείχε και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα η Δική μας Πόλη» Νίκος Τζανάκος, υπό την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. των ICG.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συγχαίρει τα παιδιά της πόλης μας, προπονητές και Συλλόγους, που πήραν μέρος στους, για τις εξαιρετικές εμφανίσεις τους και με τις σημαντικές τους προκριματικές ημιτελικές και τελικές νίκες, εκπροσώπησαν επάξια τον Δήμο μας στους Αγώνες.

Σε ό,τι αφορά τα μετάλλια, θυμίζουμε ότι ο Γιάννης Μητρόπουλος, αυλητή του «Αρίωνα», με προπονητή τον Κώστα Μπούσια, ήρθε πρώτος στο μήκος με επίδοση 6,32μ., η Μυρτώ Βαλαχά του «Πέλοπα» με προπονήτρια την Ολυμπία Λυμπεράτου ήρθε πρώτη στα 800μ. με επίδοση 2 λεπτά και 14 δεύτερα στην ίδια διοργάνωση και η ποδοσφαιρική ομάδα του Συλλόγου «Κώστας Δαβουρλής» με προπονητές τους Βασίλη Μπιρλή και Κωνσταντίνο Παπαγιαννόπουλο κατέλαβε την 3η θέση στον μικρό τελικό με εξαιρετικές εμφανίσεις στην ίδια διοργάνωση.

Συγχαρητήρια σε ολόκληρη την αποστολή και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα παιδιά μας για τη συνέχεια των αθλητικών τους δραστηριοτήτων.

Ο Δήμος Πατρέων έχει μακρά παράδοση στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες Πόλεων, έχει διοργανώσει με επιτυχία τους αγώνες αυτούς το 2003 και η Πάτρα είναι μία από τις 39 πόλεις του κόσμου που έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη τους.

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement