Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

Το όραμα έγινε γεγονός!-Ο ΑΠΣ Πάτραι απέκτησε το Αθλητικό Κέντρο στην περιοχή του Σαραβαλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα όραμα αρκετών ετών ήρθε να γίνει πράξη κι είναι οριστικό. Οι διοικούντες την ομάδα του ιστορικού ΑΠΣ Πάτραι αγόρασαν κι έκαναν δικό τους το Αθλητικό Κέντρο-Πολυχώρο Fair Play (πρώην Αθλητικό Πάρκο) το οποίο και βρίσκεται στην περιοχή του Σαραβαλίου.

Του ΤΑΣΟΥ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ένα σχέδιο που είχαν αρκετά χρόνια στο μυαλό τους οι διοικούντες τον σύλλογο, το μελετούσαν κι όταν ήρθε η στιγμή και η ώρα έκαναν πράξη τα λόγια τους. Εκεί πλέον θα… βγουν οι παίκτες των πράσινων, που στη συνέχεια θα στελεχώσουν την ανδρική ομάδα.

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Η έναρξη της ακαδημίας για τη νέα χρονιά έχει οριστεί για τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου με τις εγγραφές να ξεκινούν από τη Δευτέρα 22/8 και κάθε απόγευμα 18:00-21:00.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει: «Η ιστορική επάνοδος του ΑΠΣ Πάτραι στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία είναι ήδη γεγονός εδώ και δύο μήνες. H διοίκηση σε συνεργασία με την τεχνική ηγεσία, φρόντισε να ενισχύσει σημαντικά το έμψυχο υλικό του Συλλόγου για να ανταποκριθεί στις ανταγωνιστικές και απαιτητικές συνθήκες του νέου πρωταθλήματος. Ωστόσο το στοίχημα για τον ΑΠΣ Πάτραι είναι η πλήρης αναμόρφωση και ανάπτυξη των ακαδημιών του, που έχει ξεκινήσει και από τη φετινή περίοδο μπαίνει σε νέα βάση. Διοικητικά στελέχη του Συλλόγου ήρθαν σε συμφωνία και αγόρασαν το Αθλητικό Κέντρο-Πολυχώρο Fair Play (πρώην Αθλητικό Πάρκο) στην περιοχή του Σαραβαλίου, που θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την προσέλκυση εκατοντάδων παιδιών της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής και θα αποτελέσει κεντρικό πόλο έλξης για να μυηθούν τα μυστικά του ποδοσφαίρου. Το αθλητικό κέντρο Fair Play υπό τη νέα ιδιοκτησία του ανακαινίζεται εκ βάθρων με αναβάθμιση λειτουργική και ποιοτική όλων των εγκαταστάσεών του, έτοιμο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των νέων παιδιών της περιοχής που θα το επιλέξουν, αλλά και των γονιών τους, που θα τα συνοδεύουν σ’ αυτές τις δραστηριότητες. Μια από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις που θα γίνουν, είναι η συντήρηση και ανακατασκευή του συνθετικού χλοοτάπητα, επίσης είναι ήδη σε εξέλιξη οι εργασίες που θα δώσουν νέο ύφος και αισθητική σε όλους τους χώρους αναψυχής. Η εξαιρετική αυτή αθλητική εγκατάσταση στο Σαραβάλι θα είναι το ιδανικό «σπίτι» των ακαδημιών του ΑΠΣ Πάτραι, που ξεκινά ένα νέο ταξίδι στο αχαϊκό ποδόσφαιρο. Το νέο αθλητικό κέντρο ενθαρρύνει πλέον το ΑΠΣ Πάτραι να συνεχίσει με μεγαλύτερο ζήλο και περισσότερη προσπάθεια μέσα από άρτιες γηπεδικές συνθήκες, το έργο της ανάπτυξης των ακαδημιών και της ανάδειξης νέων ποδοσφαιριστών, αλλά και η εκπαίδευσή τους, στις αρχές του αθλητισμού σύμφωνα με τα αθλητικά ιδεώδη και το «ευ αγωνίζεσθαι». Στις Ακαδημίες του ΑΠΣ Πάτραι ο αθλητισμός αποτελεί μέρος της παιδείας ενός νέου ανθρώπου και η διάκριση του σε αθλητικούς αγώνες είναι η επιβράβευση του ήθους, του αγωνιστικού πνεύματος και του χαρακτήρα του και όχι μόνο της τεχνικής του δεξιότητας.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ

Οι κύριοι σκοποί της οργάνωσης και σωστής λειτουργίας των ακαδημιών του σωματείου μας είναι οι εξής:

-Η ολοκλήρωση της προσωπικότητας νέων ανθρώπων μέσα από τις αρχές του αθλητισμού. Με σύγχρονες διδακτικές μεθόδους και άρτια παιδαγωγική καθοδήγηση, στοχεύουμε στην σωστή αθλητική παιδεία του μαθητή-αθλητή.

-Τα εξειδικευμένα προγράμματα από έμπειρους και ικανούς προπονητές, γυμναστές σκοπό έχουν και την ανάδειξη ταλέντων που θα πλαισιώσουν τα αγωνιστικά τμήματα.

–Τα παιδιά των Ακαδημιών μεγαλώνοντας στην οικογένεια του ΑΠΣ Πάτραι να αγαπήσουν τον Σύλλογο και να τον στηρίξουν μελλοντικά σαν φίλαθλοι και στις αγωνιστικές ομάδες.

-Η έναρξη της φετινής χρονιάς ορίζεται για την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου.

-Οι εγγραφές ενόψει της νέας χρονιάς, θα γίνονται από την Δευτέρα 22/8 και κάθε απόγευμα 18:00-21:00 στο Fair Play, για επιπλέον πληροφορίες στους παρακάτω αριθμούς τηλεφώνου 2610523333 και 693 7311597».

Φιλικό στη Γαστούνη με Αίαντα το προσεχές Σάββατο

Προπονήσεων συνέχεια για τους ποδοσφαιριστές του Πάτραι, με τον τεχνικό Σταμάτη Σαρρή να βγάζει το λάδι των παικτών του στην κυριολεξία οι οποίοι όμως δεν γκρινιάζουν, καθώς γνωρίζουν πως μέσα από μια δυνατή προετοιμασία όλη η χρονιά που έρχεται στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας θα τους βγει σε… καλό.

Ήδη μετά το φιλικό παιχνίδι στο Αγρίνιο με την Κ-19, έχουν προγραμματιστεί κι άλλα με τους πράσινους να αναμετρώνται το προσεχές Σάββατο στη Γαστούνη με αντίπαλο τον Αίαντα.

Παράλληλα έχει προγραμματιστεί ένα ακόμη κι αυτό ενδεχομένως να είναι το πιο δυνατό. Στις 28 Αυγούστου το Πάτραι θα παίξει με την Παναχαϊκή -θα έχει επιστρέψει από το Καρπενήσι- με τον προπονητή Σταμάτη Σαρρή στο συγκεκριμένο να βγάζει πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα, ενώ θα ακολουθήσουν αυτά με Παναγρινιακό, Κεραυνό Αγίου Βασιλείου, Παναιγιάλειο, Θύελλα Πατρών, αλλά κι άλλα που θα έρθουν στα μέσα Σεπτεμβρίου. Στο μεταξύ, η προετοιμασία των ποδοσφαιριστών θα συνεχιστεί στις εγκαταστάσεις του «Σπ. Αβράμης».

*Από τη σημερινή έντυπη έκδοση της “Γ”. 

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement