Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

55 ασθενείς εκπέμπουν SOS!

Αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της έλλειψης αίματος για ακόμη ένα καλοκαίρι οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

 

Την ώρα που η ζωή τους «κρέμεται» από την τακτική μετάγγισή τους σε αίμα καλούνται να… αντέξουν! Για πόσο όμως, όταν εδώ και χρόνια κάθε καλοκαίρι και κυρίως, τον Αύγουστο βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της έλλειψης αίματος, οδηγώντας τους ίδιους και τις οικογένειές τους σε απόγνωση.

Δυστυχώς, κανείς μέχρι σήμερα από τους αρμόδιους φορείς, δεν έχει καταφέρει να λύσει τον γρίφο της επιβίωσης 55 και πλέον θαλασσαιμικών ασθενών που μεταγγίζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, δίνοντας τέλος στην αγωνία τους.

Σε νέα του παρέμβαση ο Αχαϊκός Σύλλογος Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία εκπέμπει για ακόμη μία φορά SOS, επισημαίνοντας πως οι όποιες προσπάθειές του να βρεθεί λύση στο πρόβλημα έπεσαν στο κενό!

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «για μία ακόμη φορά σε λιγότερο του ενός μήνα βρίσκεται και πάλι στη δυσάρεστη θέση να αναφερθεί στο πρόβλημα των ελλείψεων αίματος, μία κατάσταση η οποία εξακολουθεί να υφίσταται θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των θαλασσαιμικών ασθενών που μεταγγίζονται στο Π.Γ.Ν.Π.

Για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, 55 συμπάσχοντες παραμένουν χωρίς μετάγγιση λόγω αναβολών για διάστημα οκτώ με δέκα ημέρες. Όπως έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει ο Αύγουστος από μόνος του είναι ένας δύσκολος μήνας λόγω διακοπών και αδειών. Επιπλέον λόγω του covid, πολλοί αιμοδότες αποκλείονται από την αιμοδοσία λόγω νόσησης. Αναγνωρίζοντας και κατανοώντας την προσπάθεια που καταβάλλεται από το Κέντρο Αίματος για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας πήρε την πρωτοβουλία να έρθει σε επαφή με έναν από τους τοπικούς αιμοδοτικούς συλλόγους της Αχαΐας, ώστε να συνδράμει με τον τρόπο του και να βοηθήσει τους πάσχοντες από θαλασσαιμία.

Ύστερα από δική μας παρέμβαση και κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρο του συλλόγου προσφέρονται να μας στηρίξουν εμπράκτως με μονάδες αίματος.

Για την πρωτοβουλία αυτή ενημερώθηκαν εγγράφως τόσο η διοίκηση του Π.Γ.Ν.Π Ρίου όσο και οι θεράποντες ιατροί των πασχόντων.

Για λόγους πιθανών γραφειοκρατίας τους οποίους δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε

βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση για μία ακόμη φορά να γινόμαστε μπαλάκι όσων εμπλέκονται και αρνούνται να δώσουν λύση στο πρόβλημα αυτό που ταλανίζει και έχει γίνει ο εφιάλτης όλων μας».

 

ΟΛΓΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ: ΜΑΣ ΡΩΤΟΥΝ ΑΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ…

Η πρόεδρος του Συλλόγου, Όλγα Κανελλοπούλου μιλώντας στη «Γ», επισημαίνει πως τα περιθώρια για τους θαλασσαιμικούς ασθενείς κάθε καλοκαίρι είναι ασφυκτικά και αναρωτιέται «ποιος συμμερίζεται την αγωνία μας;  Αναλάβαμε την πρωτοβουλία σαν Σύλλογος να βρούμε μία προσωρινή λύση απευθυνόμενοι σε αιμοδοτικό σύλλογο της περιοχής μας, ο οποίος αποδέχτηκε το αίτημά μας να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν. Κι ενώ ενημερώσαμε για την εξέλιξη αυτή το Κέντρο Αίματος περιμένουμε ακόμη μία απάντηση για το αν μπορεί ή όχι να γίνει δεκτή η προσφορά αυτή. Προσωπικά μεταγγίστηκα τελευταία φορά στις 29 Ιουλίου και ενώ έπρεπε ήδη να έχω υποβληθεί σε μετάγγιση με ενημερώνουν πως θα είμαι τυχερή αν υπάρχει αίμα τη Δευτέρα. Κι όλα αυτά ενώ και οι τακτικές μας μεταγγίσεις γίνονται μετ’ εμποδίων, καθώς επί της ουσίας υπομεταγγιζόμαστε. Ο ρόλος μας δεν είναι να λύσουμε το πρόβλημα του συστήματος και της λειτουργίας του, αλλά να διασφαλίσουμε πως δεν θα υπάρχουν καθυστερήσεις στις μεταγγίσεις. Πρέπει να δοθεί ένας τέλος στον εφιάλτη που ζούμε», τόνισε.

 

 

 

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement