Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Μοσχαρίσια κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές       

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά από λάπα (το 20% του κιμά να είναι λίπος και να είναι περασμένο μία φορά από τη μηχανή. Έτσι τα κεφτεδάκια θα βγουν πιο αφράτα και ζουμερά)

100 γρ. ψωμί τοστ χωρίς την κόρα, τριμμένο

1 κουτ. γλυκού ξίδι

2 αυγά

1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο

1/2 ματσάκι δυόσμο, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα

1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κουτ. γλυκού αποξηραμένη ρίγανη, τριμμένη

1 γεμάτη πρέζα ανθό αλατιού

1 πρέζα μαύρο πιπέρι

80 ml ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας νερό κρύο

πατάτες τηγανητές, για το σερβίρισμα

Για το τηγάνισμα

150 γρ. αλεύρι

 

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη μπασίνα ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά και αφήνετε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί και να βγουν όλες οι γεύσεις των υλικών. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι γεμάτο κατά το 1/3 σε ύψος με ελαιόλαδο. Παράλληλα, πλάθετε κεφτέδες των 50 γρ., τους αλευρώνετε καλά, τινάζετε να φύγει το περιττό αλεύρι και τους τηγανίζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά γυρίζοντάς τους απ’ όλες τις πλευρές. Τους βάζετε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν τα λάδια τους.

Τους σερβίρετε με πατάτες τηγανητές και ιδανικά με ντοματοσαλάτα και φέτα.


Ροή ειδήσεων

Advertisement