Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κρήτη: «Θα κινηθούμε νομικά» λέει ο γιος του 50χρονου που καταπλακώθηκε από δέντρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Πολλά είναι τα ερωτηματικά που έχουν προκύψει για τον τραγικό θάνατο του 50χρονου στην Κρήτη ο οποίος καταπλακώθηκε από τεράστιο πεύκο τη στιγμή που σταμάτησε σε φανάρι στον κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου.

Το δέντρο έχει απομακρυνθεί, έχει μπει ειδική κορδέλα σήμανσης γύρω από τον κομμένο πλέον κορμό ενώ το μηχανάκι του άτυχου 51χρονου παρέμενε στο σημείο μέχρι και λίγο μετά τις 10 που πήγαν και το παρέλαβαν. Και σήμερα στο σημείο όπου έχασε τόσο τραγικά την ζωή του ο 51χρονος Παναγιώτης βρέθηκε ο Χρήστος, ένα από τα τρία παιδιά του άτυχου άνδρα.

Εμφανώς οργισμένος έβλεπε τη μοτοσικλέτα του πατέρα του, μην μπορώντας να πιστέψει ότι δεν είναι πλέον στη ζωή. «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συνέβη. Είναι απίστευτο», αναφέρει μιλώντας στο cretapost ενώ παράλληλα τονίζει πως η οικογένεια είναι διατεθειμένη να κινηθεί νομικά εναντίον των υπευθύνων. «Θα κινηθούμε νομικά ενάντια στο δήμο Ηρακλείου, θα το φτάσουμε μέχρι το τέλος. Όσοι έχουν ευθύνες θα πληρώσουν», τόνισε εξοργισμένος ο Χρήστος.

PTOSH-DENTROY
PTOSH-DENTROY4
GIOS-PANAGIOTH-PTOSH-DENTROY

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στις 4 το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κηδεία του άτυχου 51χρονου.

«Πήγαμε κοντά του και ήταν παγωμένος»

Όπως τονίζει το neakriti.gr, στο σημείο της τραγωδίας επικράτησαν σκηνές αλλοφροσύνης, καθώς κάποιοι από τους περαστικούς έσπευσαν να δουν τι είχε συμβεί στον άνδρα, κάποιοι άλλοι έβαλαν τρομαγμένοι τις φωνές, ενώ κάποιοι έμειναν «παγωμένοι», κάνοντας τον σταυρό τους.

Όσο περνούσαν τα λεπτά και ο κόσμος προσπαθούσε να βάλει σε μια λογική σειρά τα όσα είχαν συμβεί, διαπίστωνε κανείς ότι ο αριθμός των θυμάτων θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος.

dentro-dimokratias7
PTOSH-DENTROY1
PTOSH-DENTROY3

 

Όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο neakriti.gr, «έσπασε και το κράνος» του 51χρονου. Άλλος αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι «ο άνθρωπος έμεινε ακαριαία. Πήγαμε κοντά του κι ήταν παγωμένος!».

«Ακούσαμε το “κρακ” κι είδαμε τον άνθρωπο να είναι ένα με το πάτωμα! Το δέντρο δεν έπρεπε να υπήρχε σ’ αυτό το σημείο», δήλωσε νεαρός που βρισκόταν μπροστά στο περιστατικό.

Πώς έγινε το τραγικό δυστύχημα

Ήταν 6.10 το απόγευμα της Πέμπτης όταν ο 51χρονος Παναγιώτης βρισκόταν με το δίκυκλό του στο φανάρι της λεωφόρου Δημοκρατίας, στο ύψος του Κρητικού Φούρνου, περιμένοντας ν’ ανάψει το πράσινο για να συνεχίσει την πορεία του προς το Ηράκλειο.

Ξαφνικά, το τεράστιο πεύκο που ήταν έξω από τον φούρνο έπεσε με αποτέλεσμα να καλύψει και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου. Ο άτυχος 51χρονος δεν είχε καμία ευκαιρία για να αντιδράσει. Το πεύκο έπεσε πάνω στο μηχανάκι του με ορμή και τον εγκλώβισε κάτω από τα βαριά κλαδιά του.

dystixima-dimokratias4
dystixima-dimokratias5
dystixima-dimokratias6

Ο ίδιος φορούσε κράνος αλλά δεν στάθηκε ικανό να τον προστατεύσει καθώς το δέντρο το έκοψε στα δύο. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του άτυχου Παναγιώτη ήταν πολύωρη με τον ίδιον τον 51χρονο να έχει ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ερευνώνται οι συνθήκες της πτώσης του δέντρου

Πολλά είναι τα ερωτηματικά που έχουν προκληθεί από το συγκεκριμένο τραγικό δυστύχημα με θύμα τον 51χρονο Παναγιώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως το δέντρο ήταν αρκετά μεγάλο και είχε αρκετό βάρος που δεν μπορούσε να το σηκώσει.

dystixima-dimokratias
dystixima-dimokratias2
dentro-dimokratias

Εικάζεται πως έπρεπε να είχε υποστεί το απαραίτητο κλάδεμα για να αντέξει γι’ αυτό και εκριζώθηκε σπάζοντας και τις πλάκες του πεζοδρομίου. Από την άλλη πλευρά, τόσο ο δήμαρχος Ηρακλείου όσο και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι αναφέρουν πως έχουν ξεκινήσει οι έρευνες για τα αίτια της πτώσης του δέντρου ενώ απευθύνουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια.


Ροή ειδήσεων

Advertisement