Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Αιώνιος σεβασμός και ευγνωμοσύνη»

Παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά οι εκδηλώσεις στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, όπου τιμήθηκαν πεσόντες αεροπόροι

Published

on

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς εκπροσώπησε χθες την Ελληνική Κυβέρνηση, στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους Πεσόντες Αεροπόρους της Πολεμικής Αεροπορίας Υποσμηναγό Νικόλαο Σιαλμά, Ανθυποσμηναγό Κωνσταντίνο Κοντογιώργο, Αρχισμηνία Ευάγγελο Σταθόπουλο, Σμηνία Βασίλειο Κουρκούτα και Σμηνία Ευστάθιο Τσίγκα, που διοργάνωσε ο Δήμος Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, στο λόφο Αγίου Κοσμά στο Μέγα Δένδρο.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παρέστη στο τρισάγιο που τελέστηκε στη μνήμη των πέντε Πεσόντων Αεροπόρων, πραγματοποίησε με συγγενείς των ηρωικών στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας, τον Δήμαρχο Θέρμου κ. Σπυρίδωνα Κωνσταντάρα και τον Επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Κωνσταντίνο Κελλάρη (ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ) τα αποκαλυπτήρια προτομών των Ιπτάμενων Αεροπόρων Αρχισμηνία Ευάγγελου Σταθόπουλου, Σμηνία Βασίλειου Κουρκούτα και Σμηνία Ευστάθιου Τσίγκα και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των ηρώων.

Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε την έκθεση φωτογραφικού υλικού και πρωτότυπων ιστορικών τεκμηρίων με θέμα «Μικρά Ασία – Μνήμες Ιστορικές», η οποία φιλοξενείται στο Αίθριο του Δημαρχείου Θέρμου. Στον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας απονεμήθηκε από τον Δήμαρχο Θέρμου, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης του Θέρμου, για την προσφορά του κατά τα τελευταία τρία χρόνια στα θέματα διαχείρισης κρίσεων.

Στις εκδηλώσεις παρόντες ήταν οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας, Αθανάσιος Μωραΐτης (ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων) και Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευκαρπίας κ.κ. Ιερόθεος, οι Δήμαρχοι Μεσολογγίου,Κωνσταντίνος Λύρος και Ξηρομέρου, Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, εκπρόσωποι των Αρχηγών ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων.

 

«Ελάχιστος φόρος τιμής στα ηρωικά στελέχη της Π.Α.»

 

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, εκφώνησε την επετειακή ομιλία, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «αποδίδουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής από πλευράς της Πολιτείας, στα ηρωικά στελέχη της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που με αυτοθυσία πρόταξαν την εκπλήρωση του καθήκοντος και εκτέλεσαν με θάρρος και αυταπάρνηση την αποστολή τους, προσφέροντας αβίαστα τη ζωή τους υπέρ Πίστης και Πατρίδας.

Σε όλους αυτούς και ιδιαίτερα σε εκείνους που έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος, οφείλουμε αιώνια σεβασμό και ευγνωμοσύνη.

Από τη θυσία των αεροπόρων μας, δεν αντλούμε μόνο διδάγματα αρετής, θάρρους, αυτοθυσίας και αυταπάρνησης, αλλά και πρότυπα πίστης, αδούλωτου πνεύματος και υψηλού φρονήματος, ικανά να οδηγήσουν στην αφύπνιση των αστείρευτων δυνάμεων του Ελληνισμού, για μελλοντική πρόοδο, ευημερία και ανάπτυξη.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι διάγουμε μια δύσκολη χρονική συγκυρία, όπου η γεωπολιτική ρευστότητα, οι υβριδικές απειλές και τα προβλήματα ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή μας, δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό, αντιθέτως απαιτούν αυξημένη ετοιμότητα και διαρκή εγρήγορση.

Bασική μας επιδίωξη, παραμένει πάντα η εφαρμογή μιας πολιτικής αξιών, η οποία στηρίζεται στις αρχές της καλής γειτονίας, της διεθνούς νομιμότητας και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Με αυτόν τον τρόπο, προκρίνουμε την απαρέγκλιτη αφοσίωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο, στον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και στη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, καταδικάζοντας ταυτόχρονα απερίφραστα κάθε παράνομη ενέργεια αναθεωρητισμού ή μεγαλοϊδεατισμού, που πλήττει τα εθνικά μας συμφέροντα».

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement