Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μουσική βραδιά για τη «Φλόγα»

Στις 21 Σεπτεμβρίου η υψίφωνος, Βασιλική Καραγιάννη συμπράττει για πρώτη φορά με την Ορχήστρα «Θ. Τσιπινάκης» για καλό σκοπό

Δημοσιεύθηκε

στις

Σαράντα χρόνια αγάπης δίχως όρια συμπληρώνει φέτος ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» και ο Όμιλος Inner Wheel Πάτρας- Βορρά- Ρίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος διοργανώνουν στις 21 Σεπτεμβρίου μεγάλη μουσική εκδήλωση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τους σκοπούς του φιλανθρωπικού οργανισμού που από το 1982 φωτίζει και ζεσταίνει τα παιδιά με καρκίνο όλης της χώρας.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον ειδυλλιακό χώρο της Αχάια Κλάους θα συμμετέχουν η διάσημη Πατρινή υψίφωνος, Βασιλική Καραγιάννη η οποία για πρώτη φορά θα συμπράξει με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων  «Θ. Τσιπινάκης», ενώ στο πιάνο θα είναι ο Δημήτρης Γιάκας και μαέστρος ο Αναστάσιος Συμεωνίδης.

Χθες με αφορμή τη σπουδαία αυτή φιλανθρωπική εκδήλωση, μέσω της οποίας αναδεικνύεται για ακόμη μία φορά το κοινωνικό «πρόσωπο» της τέχνης, δόθηκε συνέντευξη Τύπου από τους εκπροσώπους των διοργανωτών και των συμμετεχόντων.

Εκ μέρους του Ομίλου Inner Wheel Πάτρας- Βορρά- Ρίου που είχε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της φιλανθρωπικής, μουσικής βραδιάς, η πρόεδρος Μαρία Ασημακοπούλου αφού ευχαρίστησε την κα Καραγιάννη, η οποία αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση να συμμετέχει, καθώς και την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος που στηρίζει το όλο εγχείρημα επεσήμανε πως «ο Όμιλος Inner Wheel στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών του δράσεων αποφάσισε να ενισχύσει το σπουδαίο έργο που επιτελεί εδώ και χρόνια η «Φλόγα» η οποία προσφέρει μία μεγάλη αγκαλιά στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και τις οικογένειές τους απ’ όλη την Ελλάδα. Αυτή η εκδήλωση ήταν ένα όνειρο που γίνεται πράξη», επεσήμανε.

Από την πλευρά της, η κα Καραγιάννη εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά της που θα συμμετέχει σε μία τέτοια εκδήλωση που γίνεται όπως είπε, για ιερό σκοπό. «Χαίρομαι πραγματικά που θα βάλω κι εγώ το δικό μου λιθαράκι σε μια τόσο σημαντική εκδήλωση που γίνεται για ιερό σκοπό. Επίσης, χαίρομαι γιατί είναι η πρώτη φορά που θα συμπράξω με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων, την οποία έχω παρακολουθήσει θεωρώντας πως πρόκειται για ένα από τα πιο αξιόλογα μουσικά σύνολα που έχει αναδείξει η πόλη μας. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα ακούσουμε όπερα με τον σπουδαίο Δημήτρη Γιάκα στο πιάνο, ενώ στο δεύτερο μέρος το πρόγραμμα θα είναι πιο ανάλαφρο. Ήδη και με τον μαέστρο, Αναστάσιο Συμεωνίδη και την κα Ζεππάτου επιλέγουμε το ρεπερτόριο. Θέλουμε ο κόσμος να ανταποκριθεί και να πλαισιώσει τη μουσική αυτή βραδιά», τόνισε η κα Καραγιάννη.

Τέλος, εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ο αντιπεριφερειάρχης, Τάκης Παπαδόπουλος επεσήμανε πως «η Περιφέρεια στέκεται στο πλευρό κάθε πρωτοβουλίας με στόχο την προσφορά στον συνάνθρωπο και στην ανάπτυξη, στηρίζοντας τον πολιτισμό. Δε θα μπορούσαμε λοιπόν παρά να είμαστε αρωγοί στη εξαιρετική αυτή φιλανθρωπικού χαρακτήρα διοργάνωση του ομίλου Inner Wheel, με αποδέκτη τον σύλλογο γονιών και παιδιών με καρκίνο «Φλόγα».

Η Αχάϊα Κλάους, ένας χώρος κόσμημα, με τη δική του ιστορία και προσφορά στον τόπο μας, ανοίγει τις πόρτες της και υποδέχεται τη διεθνούς φήμης σοπράνο κολορατούρα Βασιλική Καραγιάννη, πλαισιωμένη από την Ορχήστρα νυκτών εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων, σε μια μαγική βραδιά, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Βάγιας Ζεπάτου.

Η «πολίτης του κόσμου» σοπράνο, πρωταγωνίστρια  Βασιλική Καραγιάννη μας τιμά με την επιστροφή της στον τόπο καταγωγής της, στον τόπο που έκανε τα πρώτα της βήματα, στον τόπο μας, και αποτελεί εγγύηση επιτυχίας της μαγικής βραδιάς.

Η Περιφέρεια συμμετέχει στα καλλιτεχνικά δρώμενα και δε μπορεί παρά να ενθαρρύνει τους ανθρώπους που επιτελούν τόσο σημαντικό έργο, τους ανθρώπους που αγωνίζονται καθημερινά να ζεστάνουν και να φωτίσουν τα παιδιά που δίνουν μάχη με τον καρκίνο».

Οι προσκλήσεις στοιχίζουν 20 ευρώ και θα διατίθενται από τα καταστήματα: Χρήστος Ασημακόπουλος- Ανατόλια, Γωνιά του Βιβλίου και οπτικά Καραμούζης, καθώς και στην είσοδο της Αχάια Κλάους τη βραδιά της εκδήλωσης.


Ροή ειδήσεων

Advertisement